Εκείνοι που επιστρέφουν εκεί που έγραψαν ιστορία! (pics & vids)

Εκείνοι που επιστρέφουν εκεί που έγραψαν ιστορία! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Εκείνοι που επιστρέφουν εκεί που έγραψαν ιστορία! (pics & vids)
Η 2η αγωνιστική της Euroleague έχει κάποιες εξαιρετικές επιστροφές και το Euroleague Greece θυμάται ποιοι... δολοφόνοι επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος.

Η Euroleague ξεκίνησε δυναμικά και όσοι την περίμεναν με προσμονή δεν απογοητεύθηκαν. Βέβαια, αυτή ήταν μόνο η αρχή καθώς το μενού στην συνέχεια έχει εξαιρετικές αναμετρήσεις που κάνουν το ενδιαφέρον να χτυπάει κόκκινο.

Όσο και αν είχαμε συνηθίσει από την περσινή σεζόν ότι κάθε αγωνιστική έχουμε και ντέρμπι, ότι το βιώνουμε δεύτερη χρονιά από την αρχή της σεζόν ξυπνά τις προσδοκίες όλων.

Παίκτες ήρθαν, παίκτες έφυγαν το καλοκαίρι οι ανακατατάξεις που έγιναν ήταν πολλές και αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε συναπάντημα στις αγωνιστικές να αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον και να τραβά τα βλέμματα.

Άλλωστε πως να αντισταθείς σε παίκτες που έγραψαν ιστορία με την φανέλα μιας ομάδας και αποφάσισαν να μετακομίσουν σε άλλο... σπιτικό. Οι αντιδράσεις και τα συναισθήματα έχουν τον τρόπο να «κλέβουν» την παράσταση.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΤΣΣΚΑ (Ροντρίγκεθ, Χάντερ)

Το μεγάλο ματς της αγωνιστικής δεν είναι άλλο από το παιχνίδι στην Ισπανία και την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ και μαζί της ίσως τις δύο... επιστροφές που τραβούν όλο το ενδιαφέρον.

Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Οθέλο Χάντερ επιστρέφουν στον τόπο του... εγκλήματος αν και οι δυο τους έζησαν πολύ διαφορετικές καταστάσεις στην Μαδρίτη.

Από την μία πλευρά ένας εμβληματικός παίκτης της «Βασίλισσας», ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ πέρασε 6 σεζόν στην Μαδρίτη, έζησε μεγάλες στιγμές εκεί, πήρε το πολυπόθητο τρόπαιο, αλλά πήρε και την απόφαση να φύγει και να κυνηγήσει το όνειρο του στο ΝΒΑ.

Πολλοί απόρησαν που μετά από μια χρονιά στον «μαγικό κόσμο» στην οποία δεν βρήκε αυτά που ήθελε αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη, αλλά όχι για τα άσπρα της Ρεάλ.

Η επιλογή του Ροντρίγκεθ να γυρίσει πίσω και να βρεθεί στην ΤΣΣΚΑ ξένισε αρκετό κόσμο, αλλά όχι εκείνους που γνωρίζουν τι συνέβαινε. Οι σχέσεις του με τον Γιουλ και τον Λάσο δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές και υπήρχαν κόντρες μεταξύ τους.

Ο Ροντρίγκεθ μετά από μια ζωή στην Ρεάλ και την Μαδρίτη άλλαξε τα δεδομένα και έκανε το βήμα να κάνει το αντίθετο ταξίδι από τον Μίλος Τεόντοσιτς και μαζί με τον Ντε Κολό να ηγηθεί της προσπάθειας των Ρώσων στην φετινή Euroleague.

Πλέον επιστρέφει απέναντι στην ομάδα που ανδρώθηκε και στο γήπεδο που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα και θα παλέψει για τα χρώματα της νέας του ομάδας.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να γίνει νωρίς αυτό το συναπάντημα και οι ευρωπαϊκοί προβολείς έχουν... αποφασίσει που θα στραφούν γι' αυτή την αγωνιστική.

O έτερος παίκτης που θα στρέψει την προσοχή ο... μαδριλένικος κόσμος είναι ο Οθέλο Χάντερ.

Ο Αμερικανός ψηλός έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα του Ολυμπιακού και πριν καλά καλά τελειώσει το συμβόλαιο του με τους «ερυθρόλευκους» έσπευσε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με αυτόν να μην είναι άλλος από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ενώ πληρώθηκε ως ένας από τους καλύτερους ψηλούς και έκανε γεμάτη σεζόν σε μια «περίεργη» κίνηση η Ρεάλ Μαδρίτης τον άφησε ελεύθερο και φυσικά η ΤΣΣΚΑ δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Στο πρώτο του παιχνίδι μπορεί να μην σκόραρε πολύ αλλά στα 25 σχεδόν λεπτά που έμεινε στο παρκέ πέτυχε 5 πόντους, κατέβασε 7 ριμπάουντ και μοίρασε και 3 ασίστ.

Το πως βρέθηκε από την Μαδρίτη στην Μόσχα χωρίς χρήματα αποτελεί μυστήριο με τους φιλάθλους της ρωσικής ομάδας μάλλον να τρίβουν τα χέρια του με αυτή την εξέλιξη.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Μέλι, Γκάουντλοκ)

Οι δύο ομάδες δεν είχαν συναντηθεί ποτέ πριν το 2012 και από τότε που... βρίσκονται οι Τούρκοι μετρούν 6 σερί νίκες επί των Ιταλών.

Το φετινό παιχνίδι έχει ήδη αποκτήσει ξεχωριστό χρώμα εξαιτίας την ήττας των πρωταθλητών Ευρώπης στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και άπαντες έχουν στρέψει την προσοχή τους εκεί.

Ένας ακόμη λόγος να δει κανείς το παιχνίδι είναι ο Νίκολο Μέλι. Ο νεοφερμένος φόργουορντ της Φενέρ, είναι εκείνος που τράβηξε αρκετή από την δημοσιότητα το καλοκαίρι με την μεταγραφή του, αλλά στην πρεμιέρα έμεινε πολύ χαμηλά σε σχέση με τις προσδοκίες.

Ο Μέλι ανδρώθηκε μπασκετικά στο Μιλάνο και έπαιξε με την φανέλα της Αρμάνι 4 συνεχόμενες σεζόν. Από εκεί πριν από δύο χρόνια μετακόμισε στην Μπάμπεργκ, όπου και έκανε εξαιρετική τελευταία σεζόν με συνέπεια να τον εμπιστευτεί ο Ομπράντοβιτς και να τον πάρει στην Κωνσταντινούπολη.

Το αντίθετο δρομολόγια έχει κάνει ο γκαρντ της Αρμάνι, Άντριου Γκάουντλοκ. Ο Αμερικανός παίκτης έφτασε στο Final 4 με την φανέλα των Τούρκων την σεζόν 2014/15 έχοντας σημαντική συμβολή στο παιχνίδι της ομάδας του και εντυπωσιακούς μέσους όρους.

Πλέον, μετά από μια σεζόν στην Μακάμπι φοράει την φανέλα της Αρμάνι και υποδέχεται πρώην συμπαίκτες αλλά και προπονητή.

ΜΑΚΑΜΠΙ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Σπάχια)

O κόουτς της Μακάμπι, Νέβεν Σπάχια, υποδέχεται την Μπασκόνια σε ένα ματς με ιδιαίτερη σημασία. Ήταν ο προπονητής της Ταού Κεράμικα ή αλλιώς Μπασκόνια την σεζόν 2007/08 και με την ισπανική ομάδα έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία της καριέρας του.

Την οδήγησε στην πιο ένδοξη της σεζόν με συμμετοχή στο Final 4 της διοργάνωσης και στο πρωτάθλημα Ισπανίας κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις και εντυπωσιάζοντας την μπασκετική Ευρώπη.

Ο προπονητής της Μπασκόνια σήμερα, Πάμπλο Πριχιόνι, ήταν ο τότε βασικός γκαρντ της ομάδας που έφτασε σε αυτή την μοναδική επιτυχία.

Πλέον, οι δυο τους συναντιούνται σε άλλο πόστο και δίνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ζευγάρι της 2ης αγωνιστικής της Euroleague.