Εθνική Ελλάδας: Ξέρουμε τι έκανες στον όμιλο! (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Εθνική Ελλάδας: Ξέρουμε τι έκανες στον όμιλο! (pics)

bet365

Οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας στον όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώθηκαν και το gazzetta.gr καταγράφει βάσει αριθμών ποιοί διεθνείς ξεχώρισαν με την απόδοσή τους.

Ο απολογισμός αξιολογείται ως θετικός για τη «γαλανόλευκη», μετά το πέρας των 10 αγώνων στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ της Ρωσίας κι αυτό συμβαίνει για ένα σωρό λόγους. Είναι λίγο πολύ όσα εξήγησε ο Μίκαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ στο «Καραϊσκάκης», που έριξε την «αυλαία» και μας έβαλε σε mode… μπαράζ.

Αρχικά, η Εθνική επανήλθε στις επιτυχίες, όπως αυτή της 2ης θέσης, που δίνει το δικαίωμα στην Εθνική Ομάδα να διεκδικήσει τις πιθανότητές της να μιλήσει… ρώσικα το καλοκαίρι του 2018. Η πρώτη θέση ήταν de facto δύσκολη υπόθεση, επομένως το γεγονός που υποσκελίσαμε την πάντα επικίνδυνη Βοσνία συνιστά επιτυχία, σε πρώτη -τουλάχιστον- ανάγνωση.

Δεύτερον, η Ελλάδα ξανάγινε «οικογένεια», μετά τη «λαίλαπα» της διετίας 2014-2016 και τον παρολίγον ολικό εκτροχιασμό από τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί την προηγούμενη «χρυσή» δεκαετία. Από το κάζο των Νησιών Φερόε και τον χαβαλέ περί… Εθνικής Μυκόνου, ο Σκίμπε και οι διεθνείς είναι σε θέση πάλι να «κυνηγούν» την πρόκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση, με τις «φυσιολογικές» ημέρες να έχουν επιστρέψει στη «γαλανόλευκη» δημόσια ατζέντα. Αρκεί μια ματιά σε μεγέθη όπως η Ολλανδία, που μένει για δεύτερη συνεχόμενη φορά εκτός μεγάλης διοργάνωσης, για να κατανοήσει την αξία της μεταστροφής του κλίματος.

Η Ελλάδα έγινε ξανά λοιπόν νικήτρια απέναντι σε αντιπάλους του χεριού της, μπορεί να «κοιτάει» στα ίσια μεγαλύτερους, όπως το Βέλγιο και στα μπαράζ δεν έχει να φοβηθεί κανέναν, ως «χαμένη από χέρι», αν και προφανώς θα είναι το αουτσάιντερ απέναντι σε οποιαδήποτε εκ των Ιταλίας, Ελβετίας, Κροατίας και Δανίας.

Μήτρογλου, Μάνταλος, Σωκράτης και οι άλλοι

Σε αυτή την αλλαγή πρωταγωνίστησαν πολλοί, άλλοι καθοριστικά, άλλοι συνεχόμενα και άλλοι όταν χρειάστηκε.

Με 6 γκολ, ο Κώστας Μήτρογλου έδινε το «σύνθημα» μπροστά, αποτελώντας το ατού μιας ομάδας σαφώς αμυντικά προσανατολισμένης σε όλα τα παιχνίδια της. Ο Βασίλης Τοροσίδης τον ακολουθεί με 3 και μαζί πέτυχαν πάνω από το 50% των τερμάτων της Εθνικής στον όμιλο.

Η «μπαγκέτα» της δημιουργίας ανήκει στον Πέτρο Μάνταλο. Ο μέσος της ΑΕΚ δημιούργησε 3 γκολ για τους συμπαίκτες του σε αυτά τα παιχνίδια, με τον «Μητρογκολ», τον «Τόρο» και τον Κώστα Φορτούνη να τον ακολουθούν κατά πόδας με 2.

Ζέκα ο… βιονικός!

Σταθεροί ήταν καθ’ όλη τη διαδικασία οι Μάνταλος, Φορτούνης, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος και φυσικά ο Καρνέζης, που έπαιξαν σε 9 αγώνες, ενώ και ο Μανωλάς τους συμπληρώνει στη λίστα με τα λεπτά συμμετοχής.

Ειδική αναφορά αξίζει στον Κάρλος Ζέκα, που πρόλαβε ως βασικό μέλος της ομάδας τα μισά παιχνίδια στον όμιλο και πρόλαβε να παίξει 456’ από τον εκτός έδρας αγώνα του Βελγίου (4η αγωνιστική) κι έπειτα. Ο μέσος όρος του είναι 91’ ανά παιχνίδι κι αν είχε υπολογιζόταν από την αρχή, μάλλον θα ξεπέρναγε και τον… Καρνέζη!

Αναλυτικά όλοι οι αριθμοί των Ελλήνων διεθνών στον όμιλο:

Γκολ: 17-6

Νίκες: 5

Ισοπαλίες: 4

Ηττες: 1

ΣΚΟΡΕΡ

1) Μήτρογλου 6

2) Τοροσίδης 3

3) Φορτούνης

4) Μάνταλος

5) Σταφυλίδης

6) Τζαβέλλας

7) Ζέκα

8) Τζιόλης

9) Γιαννιώτας

- ένα αυτογκολ (Γιβραλτάρ εκτός)

ΑΣΙΣΤ

1) Μάνταλος 3

2) Μήτρογλου 2

Τοροσίδης 2

Φορτούνης 2

3) Ζέκα 1

Τζαβέλας 1

Σταφυλίδης 1

Ταχτσίδης 1

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Περισσότερες: Μάνταλος, Φορτούνης, Σταφυλίδης, Καρνέζης, Παπασταθόπουλος (9)

Λιγότερες: Καπίνο, Χριστοδουλόπουλος, Οικονόμου, Λυκογιάννης, Διαμαντάκος, Χολέμπας, Κουρμπέλης (1)

ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Καρνέζης 810

Φορτούνης 771

Μάνταλος 763

Μανωλάς 720

Παπασταθόπουλος 704

Σταφυλίδης 703

Μήτρογλου 702

Τζαβέλας 628

Τοροσίδης 605

Ζέκα 456

Τζιόλης 428

Μανιάτης 416

Σάμαρης 361

Παπαδόπουλος 344

Μπακασέτας 322

Ταχτσίδης 239

Δώνης 235

Ρέτσος 111

Καρέλης 95

Καπίνο 90

Βέλλιος 89

Χριστοδουλόπουλος 74

Γιαννιώτας 73

Οικονόμου 72

Λυκογιάννης 21

Διαμαντάκος 20

Χολέμπας 13

Κουρμπέλης 1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα