Νικολάου: Η βραδιά που έζησε το όνειρό του! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Νικολάου: Η βραδιά που έζησε το όνειρό του! (pics & vids)

bet365

Ο πιτσιρικάς Νικολάου... ξεψάρωσε για τα καλά ποδοσφαιρικά και δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να βαδίσει στα χνάρια του παιδικού του φίλου, Παναγιώτη Ρέτσου. Το Gazzetta.gr έχει το θέμα.

ΑΕΚ – Αούστρια Βιέννης με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μάνταλος σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

«Να είσαι γενναίος. Ρισκάρισε. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την εμπειρία», έλεγε ο συγγραφέας Πάολο Κοέλιο. Το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου δύο άνθρωποι στα αποδυτήρια του Juventus Stadium πήραν τα μεγάλα τους ρίσκα. Ο Τάκης Λεμονής και ο νεαρός αριστεροπόδαρος στόπερ Δημήτρης Νικολάου. Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να ρισκάρει και να βάλει βασικό στόπερ στο Γιουβέντους - Ολυμπιακός. Και ο πιτσιρικάς από Εύβοια με το περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος και την... ερυθρόλευκη ψυχή πήρε το ρίσκο να αγωνιστεί σε ένα ματς Champions League με τόσο υψηλό δείκτη δυσκολίας και με όλους τους κινδύνους που μπορεί να είχε αυτό. Ο Νικολάου στα 19 του πια χρόνια δεν είναι μία άγνωστη περίπτωση στον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο πως παρότι συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό την βραδιά με την Γιουβέντους ο περισσότερος κόσμος τον ήξερε και ήξερε και το πλούσιο ταλέντο του.

Ο ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ, ΔΥΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!
Γεννημένος στις 13/8/1998 ο Νικολάου ήρθε στον Ολυμπιακό και την Ακαδημία του το 2007. Πρώτη του ομάδα ήταν ο ΠΑΟ Ρούφ. Ο πιτσιρικάς είχε ξεκινήσει από αρ. μπακ, όμως οι Θόδωρος Ελευθεριάδης και Γρηγόρης Γεωργάτος θεώρησαν πως έπρεπε να παίζει στόπερ και ότι εκεί θα απέδιδε πιο καλά. Ειδικά ο Γεωργάτος είχε δει πάνω του πολλά και καλά στοιχεία και χαρακτηριστικά. Με την Ακαδημία είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα Super League K-17 του 2015 με προπονητή τον Δημήτρη Μαυρογενίδη και το Πρωτάθλημα Super League K-20 του 2015 (είχε συμμετοχές παράλληλα με την Κ-17) και του 2016 με προπονητή τον Βασίλη Βούζα.
Ήταν όμως καλοκαίρι του 2015 όταν ο Μάρκο Σίλβα τον πήρε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Τον είχε ξεχωρίσει για τα καλά και πίστευε πολύ στην εξέλιξή του. Το 2016 ένα άλλος Πορτογάλος, ο Πάουλο Μπέντο, τον πίστεψε με τον ίδιο τρόπο και ακόμα καλύτερα. Ο Μπέντο προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από τον συμπατριώτη του. Τον ανέβασε μόνιμα στους μεγάλους και τον έβαλε και σε παιχνίδια. Το 2016 - 2017 ο Νικολάου θα έπαιζε σε 6 αγώνες: 4 στο Κύπελλο και 2 στο πρωτάθλημα και ενώ είχε και 1 γκολ στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη. Φέτος έφτασε ήδη τις 3 παρουσίες, έχοντας μία στο πρωτάθλημα και από μία σε Κύπελλο και Champions League, με αποκορύφωμα φυσικά το Γιουβέντους - Ολυμπιακός.
ΑΠΟ ΤΟ... FIFA ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ!
Ο Νικολάου με καταγωγή από την Εύβοια και από οικογένεια που τον στήριξε και τον στηρίζει πολύ, ποτέ δεν περίμενε όταν έπαιζε το 2014 στην Youth League ότι το 2017 θα έμελλε να αγωνίζεται στο Juventus Stadium. Παίκτες που όπως έλεγε και ο ίδιος τους έπαιρνε στο FIFA όπως τους Μάτζουκιτς και Ιγκουαϊν να τους έχει απέναντί του. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Δημήτρης είχε την ευκαιρία να έρθει αντιμέτωπος αλλά και να γνωρίσει τα πρότυπά του στην άμυνα. Τον Μπαρτσάλι και τον Κιελίνι, τους οποίους θαυμάζει από πολύ μικρός. Και οι δύο ήταν βασικοί στο Γιουβέντους - Ολυμπιακός με τον μικρό να ζει την βραδιά του απόλυτου ποδοσφαιρικού του ονείρου! Την κορυφαία του νύχτα μέχρι την επόμενη...
Η ΦΑΣΗ ΧΑΪΛΑΪΤ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΑΡΔΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ.... ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Το ποδοσφαιρικό θράσος του μικρού περισσεύει, όπως γράψαμε και πιο πάνω. Είναι τέτοιο που στο 49' έκλεψε την... ταυτότητα του mister 25 εκατ. ευρώ αξίας, Χουάν Κουαρδάδο με κόψιμο κοντά στο πλάγιο για να γυρίσει μετά να... ντοπάρει με ένα δυνατό πάμε την κερκίδα. Αναμφίβολα ήταν η φάση χαϊλαϊτ για τον Νικολάου στο ματς, που μπορείτε να την δείτε και σε βίντεο στην Gallery.
Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ
Τα πρότυπα προφανώς και δεν έχουν ηλικία για έναν παίκτη. Μπορεί να έχει ως πρότυπο ακόμα έναν συνομίληκό του. Έτσι και με τον Νικολάου που θαυμάζει και έχει ως παράδειγμα προς μίμηση τον κολλητό του και επί σειρά ετών συμπαίκτη του και τωρινό άσο της Λεβερκούζεν, Παναγιώτη Ρέτσο. Μαζί με τον Ρέτσο που ήταν δέκα και πλέον χρόνια μαζί στην Ακαδημία ήταν οι πρώτοι 98άρηδες που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό! «Οι ευθύνες είναι τεράστιες αλλά θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με χαμηλά το κεφάλι και να ονειρευόμαστε», είχε πει όταν έγινε επαγγελματίας ο Νικολάου.
- Οι Νικολάου και Ρέτσος μαζί στην Κ-13.
Έγινε επαγγελματίας στον Ολυμπιακό το 2015 και το 2016 επέκτεινε το συμβόλαιο του έως το 2021. Μάλιστα θεωρεί καλύτερο συμπαίκτη του ever στον Ολυμπιακό τον Ρέτσο! Ο Νικολάου που στις Ακαδημίες είχε και τον χαρακτηρισμό του ηγέτη και του... τσαμπουκά στο παιχνίδι του με την καλή έννοια ήταν και αρχηγός στην Κ-20.
Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΓΟ ΖΙΟ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ...
Αγαπημένος ποδοσφαιριστής του ύψους 1.90 μ. νεαρού στόπερ όμως διαχρονικά από τον Ολυμπιακό είναι ο Ζιοβάνι. Τον έχει πιο ψηλά από κάθε άλλον και δεν διστάζει όποτε βρίσκει χρόνο να βλέπει βιντεάκια από τα επικά κατορθώματα του... μάγου Ζίο... Κατά τα άλλα στις αγάπες του συγκαταλέγονται και τα τατουάζ και μάλιστα έχει και ένα στο πόδι του.
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα