Τζαπακόστα: Ο Κόντε βρήκε τον άνθρωπό του...

Τζαπακόστα: Ο Κόντε βρήκε τον άνθρωπό του...

Κώστας Ζάλιαρης
Τζαπακόστα: Ο Κόντε βρήκε τον άνθρωπό του...

bet365

Ο Νταβίντε Τζαπακόστα είναι ακριβώς αυτός ο ποδοσφαιριστής που αναζητούσε και ήθελε στην Τσέλσι ο Αντόνιο Κόντε. Το gazzetta.gr γράφει για το πρώτο 90λεπτο του Ιταλού φουλ-μπακ στα μπλε, με τον κόσμο της ομάδας να σκέφτεται πως βρήκε έναν νέο ήρωα...

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Τότεναμ – Ντόρτμουντ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο Αντόνιο Κόντε τον γνώριζε πολύ καλά από την κοινή τους παρουσία στη Serie A, με τον 25χρονο δεξιοπόδαρο μπακ – χαφ να είναι αντίπαλος της Γιουβέντους, στον πάγκο της οποίας βρισκόταν ο νυν κόουτς των Πρωταθλητών Αγγλίας.

Ο Νταβίντε Τζαπακόστα μετακινήθηκε στους «μπλε» του Λονδίνου τις τελευταίες ώρες της διορίας των μεταγραφών για το καλοκαίρι του 2017 και μπορεί το χρονικό σημείο της σεζόν να είναι απόλυτα πρώιμο, αφού δεν έχει περάσει ούτε το πρώτο μισό του Σεπτέμβρη, ωστόσο, ο Κόντε γνωρίζει πολύ καλά πως βρήκε τον άνθρωπό του για το ακριβές αγωνιστικό πλάνο που είχε στο μυαλό του.

Το 3-4-3 της Τσέλσι έχει έναν εξαιρετικό Μάρκος Αλόνσο για ολόκληρη την αριστερή πτέρυγα και έπρεπε να βρεθεί ένας αντίστοχης ποιότητας για το δεξί «φτερό». Και ο Τζαπακόστα μάλλον κρίνεται πολύ πιο σοφή επιλογή από αυτή του Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν που ήταν έτοιμος να πάρει ο τεχνικός των «μπλε».

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως οι Λονδρέζοι θα κινούνταν για την απόκτηση του 25χρονου άσου της Τορίνο, δεν ήταν λίγοι οι δημοσιογράφοι από την Ιταλία που μέσω social media έκαναν λόγο για πολύ καλύτερη επιλογή και για ένα deal value for money, δεδομένου πως αποκτήθηκε με ποσό μικρότερο κατά 10 εκατομμυρίων αυτού έναντι του οποίου είχε συμφωνήσει η Άρσεναλ για να παραχωρήσει τον Τσάμπερλεϊν πριν τελικά ο Άγγλος αποφασίσει να μετακινηθεί στη Λίβερπουλ.

Το ντεμπούτο του Τζαπακόστα στην Premier League ήρθε το περασμένο Σάββατο στην εκτός έδρας νίκη (2-1) επί της Λέστερ, μπαίνοντας με αλλαγή στα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης.

Το βράδυ της Τρίτης, απέναντι στην Καραμπά στο «Στάμφορντ Μπριτζ», 533 ημέρες μετά την τελευταία παρουσία της Τσέλσι στο Champions League, ο Αντόνιο Κόντε δίνει φανέλα βασικού στον συμπατριώτη του για να καλύψει ολόκληρη τη δεξιά πλευρά και ο κόσμος της ομάδας βρίσκει τον νέο της ήρωα!

Άλλωστε, από τον... Ντιέγκο Κόστα, στον Τζαπακόστα, μισό όνομα δρόμος.

Η εμφάνισή του, ήταν γεμάτη ενέργεια την οποία μπορούσε να μεταδώσει και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Είχε διάθεση για πολλά σπριντ, όπως ακριβώς αυτό που έκανε και προτού σκοράρει, έδειξε την ταχύτητα στα πόδια για να του βγει η ντρίμπλα πάνω στη γραμμή και έδειξε ένος που τον οδήγησε στην πίεση και το κλέψιμο από δεξιά προτού βγάλει την ασίστ στον Μπατσουαγί για το τελικό 6-0 στο φινάλε, ο νεοαποκτηθέντας ήταν ο κορυφαίος της Τσέλσι στον αγωνιστικό χώρο απέναντι, στην αναμέτρηση με τους Αζέρους.

Ο αγγλικός Τύπος του έδωσε την καλύτερη βαθμολογία απ' όλους τους υπόλοιπους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Κόντε στην πρεμιέρα των ομίλων του φετινού Champions League, ο Τζαπακόστα βλέπει από το πρωί διθυράμβους στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στο ρεπορτάζ για το χθεσινοβραδινό παιχνίδι και άκουσε από τον προπονητή του να λέει:

«Γι' αυτό ακριβώς τον πήρα στην ομάδα. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο παιχνιδιού που μου αρέσει και καταλαβαίνει τι θέλω. Πρέπει να δουλέψει πολύ ακόμα, αλλά βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο. Γι' αυτό και του έδωσα φανέλα βασικού. Μου έδειξε στις προπονήσεις ήταν ήταν έτοιμος. Όταν ο ποδοσφαιριστής σε ξέρει και ξέρει τον τρόπο που σκέφτεσαι, είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα».

Δεν είναι τυχαίο πως ο νυν προπονητής των Πρωταθλητών Αγγλίας, ήταν εκείνος που έδωσε την ευκαιρία στον ποδοσφαιριστή να βρεθεί στην εθνική ομάδα Ανδρών της Ιταλίας μέσα στο 2016. Αφού τον είχε προσέξει και τον συμπεριέλαβε στα πλάνα του, όντας ομοσπονδιακός τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα», δεν θα ήταν λογικό να μην τον έχει στα υπόψιν του ώστε να τον πάρει στην ομάδα του με την πρώτη ευκαιρία.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές, ο Κόντε έχει τη δυνατότητα σε βάθος χρόνου να καταλάβει πως ήταν ευεργετική η απόρριψη του Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν και όσο για το τρομερό γκολ που πέτυχε ο Τζαπακόστα, ουδείς είχε αμφιβολία. «Σέντρα ήταν παιδιά... Αυτό μου είπε» ήταν το σχόλιο του κόουτς...

Όσο για την αποδοχή που απολαμβάνει από τους οπαδούς στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η αγκαλιά και ο πανηγυρισμός μπροστά στην εξέδρα, τα έλεγε όλα... Εξάλλου, ο κόσμος του συλλόγου έχει ανάγκη από ένα νέο αγαπημένο παιδί, έπειτα από κακό φινάλε της σχέσης που είχε αναπτύξει με τον... άλλο Κόστα. Τον ατίθασο Ντιέγκο...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα