Μπρούνο ντε Καρβάλιο: O «Nτόναλντ Τραμπ» της Σπόρτινγκ»!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Μπρούνο ντε Καρβάλιο: O «Nτόναλντ Τραμπ» της Σπόρτινγκ»!

bet365

«Ψυχοπαθής» η «ιδιοφυΐα»; H απίθανη ιστορία του προέδρου της Σπόρτινγκ που πολεμάει τον μεγαλοατζέντη Μέντες και παρακολουθεί τα ματς από τον πάγκο έχοντας δίπλωμα προπονητή. Το μεγάλο κόλπο με την πρόσληψη Ζεσούς και η οικονομική εξυγίανση!

Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπιακός – Σπόρτινγκ Λισαβώνας, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Παθιασμένος, παρορμητικός, ευρηματικός, λαϊκιστής ειλικρινής, απρόβλεπτος, δαιμόνιος, προκλητικός, πεισματάρης είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που το αποδίδουν.

O Μπρούνο ντε Καρβάλιο θεωρείται ιδιαίτερη περσόνα. Αγαπητή στους κόλπους της Σπόρτινγκ και μισητή στα αντίπαλα στρατόπεδα.

Τον περασμένο Μάρτιο επανεξελέγη στον προεδρικό θώκο του πορτογαλικού συλλόγου με το ποσοστό ρεκόρ 86,13% των συνολικών ψήφων.

Μπορεί για κάποιους να φαντάζει ως αντιπαθής, αλλά ουδείς παραγνωρίζει πως από τον Μάρτιο του 2013 όταν βρέθηκε στο τιμόνι των «λιονταριών» κατάφερε να τα γλιτώσει από βέβαιη οικονομική καταστροφή αφού τα χρέη υπολογίζονταν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ανέλαβε τον σύλλογο έχοντας καταλάβει την έβδομη θέση στην Primeira Liga. Το χειρότερο πλασάρισμα στην ιστορία της Σπόρτινγκ.

Ο Ντε Καρβάλιο υποστήριζε πως τα προβλήματα της Σπόρτινγκ προήλθαν λόγω των συναλλαγών του συλλόγου με πανίσχυρους ατζέντηδες όπως είναι ο Ζόρζε Μέντες. Μάλιστα υποσχέθηκε πως θα πολεμήσει τους μάνατζερς αυτού του βεληνεκούς και δεν θα συνεργαστεί μαζί τους.

Ο 45χρονος αξιωματούχος κήρυξε τον πόλεμο στον Μέντες και ο μάνατζερ των Μουρίνιο, Ρονάλντο, Xάμες Ροντρίγκες, Ντιέγκο Κόστα και δεκάδων άλλων ποδοσφαιριστών έγινε persona non grata στην ομάδα της Λισαβόνας.

O Ντε Καρβάλιο μάλιστα απείλησε τον αμυντικό μέσο της Σπόρτινγκ, Γουίλιαμ Καρβάλιο πως δεν θα του προσφέρει νέο συμβόλαιο εάν δεν αλλάξει μάνατζερ. Πράγματι ο 25χρονος ποδοσφαιριστής έλυσε τη συνεργασία του με τον Μέντες και πλέον εκπροσωπείται από τον Πέρε Γκουαρδιόλα, αδερφό του Πεπ.

To ίδιο έπρεπε να συμβεί και με τους Αντριέν Σίλβα και Ζοάο Μάριο, οι οποίοι πλέον συνεχίζουν σε Λέστερ και Ίντερ αντιστοίχως.

«Έκανα σπουδαίες δουλειές το περασμένο καλοκαίρι δίχως την βοήθεια του Μέντες», δήλωνε με καμάρι ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ.

Τα «λιοντάρια» διαθέτουν μια από τις σπουδαιότερες ακαδημίες παγκοσμίως. Θεωρούνται πρωτοπόρα σε τούτο το κομμάτι και μόνο τυχαίο δεν είναι πως επενδύουν στην Ελλάδα και την Κύπρο μέσω του Φρανκ Ζουέλα που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Ο Ντε Καρβάλιο επανειλημμένως έχει υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να σταθεί η UEFA αρωγός στους συλλόγους που βασίζονται εν πολλοίς στις ακαδημίες τους.

Το καλοκαίρι του προσέλαβε το 36χρονο τότε Μάρκο Σίλβα, ο οποίος είχε επιδείξει έργο στην Εστορίλ οδηγώντας την από το χείλος της χρεοκοπίας και του υποβιβασμού στην έξοδο στο Europa League.

Με τον Σίλβα η Σπόρτινγκ κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο έπειτα από εφτά χρόνια (Κύπελλο), όμως η υψηλή δημοτικότητα του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού οδήγησε τις σχέσεις τον δύο ανδρών σε οριακό σημείο καταλήγοντας μετά την απόλυση του Σίλβα στα δικαστήρια.

Ο πανέξυπνος Καρβάλιο είχε ήδη συμφωνήσει με τον Ζόρζε Ζεσούς της «μισητής» για τους οπαδούς της Σπόρτινγκ, Μπενφίκα προσφέροντας του συμβόλαιο ύψους 6 εκατ. ευρώ. Επρόκειτο για ένα deal που προκάλεσε πολλές συζητήσεις στην Πορτογαλία!

Παράλληλα είχε προνοήσει να συμπεριλάβει ρήτρα στο συμβόλαιο του Μάρκο Σίλβα εμποδίζοντας τον να ακολουθήσει το αντίθετο δρομολόγιο για την Μπενφίκα που τον ήθελε διακαώς.

Ο πρώην σύμβουλος της Σπόρτινγκ, Βάσκο Λουρένσο χαρακτήρισε «ψυχιατρική περίπτωση» τον διοικητικό ηγέτης της ομάδας.

Ο Ντε Καρβάλιο είναι ο απόλυτος ήρωας των οπαδών της Σπόρτινγκ όχι μόνο γιατί δρα ως οπαδός του συλλόγου, αλλά και ως προπονητής. Άλλωστε διαθέτει δίπλωμα προπονητικής και ο μοναδικός όρος που έθεσε στον Ζόρζε Ζεσούς όταν συμφώνησαν ήταν να μπορεί να κάθεται στον πάγκο της ομάδας αρκεί να μην παρεμβαίνει στις αποφάσεις του έμπειρου τεχνικού.

Τα έβαλε με τους δυνατούς και κατάφερε να πουλήσει ποδοσφαιριστές του συλλόγου δίχως να διαταράξει τις ισορροπίες βάζοντας στα ταμεία της Σπόρτινγκ 80 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο και ενώ η αδελφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, Κάτια Αβέιρο παραχωρούσε συνέντευξη στο gazzetta.gr, ο Ντε Καρβάλιο παρενέβη κάνοντας παράπονα για το κόκκινο φόρεμα της μεταφράστριας.

Οτιδήποτε κόκκινο του θυμίζει το χρώμα της «μισητής» Μπενφίκα....

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα