Ελ Καντουρί: Πολυτεχνίτης πολυτελείας για τον ΠΑΟΚ (vids)

Ελ Καντουρί: Πολυτεχνίτης πολυτελείας για τον ΠΑΟΚ (vids)

bet365

Ομάρ Ελ Καντουρί: Ένα πολυεργαλείο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ένα «μπαλαντέρ» ή απλά ένας «ζογκλέρ» της μπάλας; Το gazzetta.gr παρουσιάζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ.

Ριέκα – Ολυμπιακός με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Φορτούνης σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Αυτοί που θα μπορούσαν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του γεννημένου στις Βρυξέλλες, στις 21 Αυγούστου του 1990, από μαροκινούς γονείς μεσοεπιθετικού, είναι ο Παναγιώτης Ταχτσίδης και ο Μεχτί Καρσελά. Οι δύο «ερυθρόλευκοι» συνυπήρξαν μαζί του, ο πρώτος στα αποδυτήρια της Τορίνο για ένα εξάμηνο και ο δεύτερος παίζουν μαζί στην εθνική ομάδα του Μαρόκο. Επειδή, όμως, οι συνθήκες δεν το πολύεπιτρέπουν, πάμε να δούμε ποιος είναι ο «μίστερ 7», που τόσο πολύ έχει ενθουσιάσει τον Γιώργο Σαββίδη, για να του στρώσει το κόκκινο χαλί στη σημερινή άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

Παιδί μεταναστών μεγάλωσε στα προάστια των Βρυξελλών, όπου είχαν αποφασίσει να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους οι γονείς του αφήνοντας πίσω το Μαρόκο. Στο Βέλγιο τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα για τον Ομάρ, ο οποίος στα 11 του ξεκίνησε να αγωνίζεται στις ακαδημίες Diegem Sport και πέντε χρόνια αργότερα εντοπίστηκε και πήγε να παίξει ποδόσφαιρο στις μικρές ομάδες της Αντερλεχτ.

Παρότι το 2008 έφυγε για την Ιταλία, η σχέση του με το Βέλγιο παρέμενε στενή και ιδιαίτερη, είχε αγωνιστεί στην εθνική U20, ωστόσο όταν έφτασε η στιγμή το 2012 να αποφασίσει σε ποια εθνική ομάδα θέλει να αγωνιστεί, Βέλγιο ή Μαρόκο, επέλεξε τη γενέτειρα χώρα των γονιών του, με την οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Μπρέσια ήταν ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού του στην ποδοσφαιρική Ιταλία. Υστερα από ουκ ολίγους δανεισμούς σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, τη σεζόν 2011-12 αναδείχθηκε ένας από τους κορυφαίους της Serie B, με 7 γκολ και 4 ασίστ, με τις εμφανίσεις του να αποτελούν το… διαβατήριο για το μεγάλο άλμα. Από το χειμώνα του 2012 η Νάπολι είχε «βάλει στο μάτι» τον Βελγομαροκινό επιτελικό μέσο. Ο άνθρωπος που τον είχε πάει στα 17 του χρόνια από την Αντερλεχτ στη Μπρέσια, ο Μαουρίτσιο Μικέλι, ήταν πλέον επικεφαλής στο τμήμα σκάουτινγκ των «παρτενοπέι» κι αυτός που εισηγήθηκε θετικά για την απόκτησή του.

Η μεταγραφή του καθυστέρησε αρκετά, όπως συνέβη και με τον ΠΑΟΚ, με τη Νάπολι να πληρώνει 3,5 εκατομμύρια ευρώ και αρκετά μπόνους για να τον κάνει δικό της. Λέγεται πως και τότε αυτός που κρυβόταν πίσω από τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις ήταν ο πασίγνωστος μάνατζερ του, Μίνο Ραϊόλα. Αυτός βγήκε μπροστά και ανανεώθηκε ο δανεισμός του για ακόμη ένα χρόνο στην Τορίνο το καλοκαίρι του 2014, καθώς ούτε η Νάπολι ήθελε να τα χαλάσει με έναν ατζέντη, ο οποίος έχει στο πελατολόγιο του από τον Ιμπραχίμοβιτς μέχρι τον Πογκμπά και τον Μκιταριάν, με το Forbes να τον έχει μόνιμα στην Top-5 λίστα των πιο πλούσιων μάνατζερ του κόσμου.

Η σχέση των δύο ανδρών παραμένει σε υψηλά επίπεδα, έστω κι αν ο Ραϊόλα από τον Πογκμπά έβγαλε 35.000.000 ευρώ, πολλά εκατομμύρια από τον Ντοναρούμα, ενώ από τον Ελ Καντουρί εισέπραξε μόλις 300.000 ευρώ όταν τον πήγε στη Νάπολι. «Διαθέτει ένα πολύ διαφορετικό χαρακτήρα από μένα, αλλά πάντα είναι πολύ ειλικρινής και άμεσος μαζί μου», λέει ο Ομάρ για τον ατζέντη του. Ηταν αυτός που πέρσι τον υπερασπίστηκε, δε δίστασε να τα βάλει δημόσια με τον Μαουρίτσιο Σάρι, όταν τον «έκοψε» από τη λίστα της Νάπολι για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκείνη η κίνηση του Σάρι αποτέλεσε το τελευταίο χτύπημα για τον Βελγομαροκινό ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι αλήθεια είχε προσπαθήσει αρκετά για να πείσει τον προπονητή του, ωστόσο μπροστά του έβλεπε πως υπήρχαν παίκτες όπως ο Χάμτσικ, ο Μέρτενς, ο Καγιεχόν, ο Ινσίνιε, ο Γκαμπιαντίνι. «Για μένα ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση», ομολόγησε ο Ελ Καντουρί, με τον Ραϊόλα να απορεί πως «ένας προπονητής που κάνει τα πάντα για να κρατήσει έναν παίκτη στην ομάδα, να μην τον δηλώνει στη λίστα της Ευρώπης».

Ο διάσημος ατζέντης, πάντως, παραλίγο να τον μπλέξει σε περιπέτειες τον περασμένο χειμώνα πριν φορέσει τη φανέλα της Εμπολι. Κατά τη διάρκεια του Κόπα Αφρικα εμφανίστηκε η Τραμπζονσπόρ να προσφέρει στον ίδιο ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και να φτάσει σε συμφωνία μαζί του. Μάλιστα, ο Ελ Καντουρί είχε υπογράψει προσύμφωνο, το οποίο για καλή του τύχη το είχε κρατήσει αυτός και δεν ήταν στα χέρια των Τούρκων, που δεν συμφώνησαν ποτέ με τη Νάπολι στο οικονομικό κομμάτι της μεταγραφής.

«Ομολογώ ότι ήταν λάθος μου, το να έχω υπογράψει προσύμφωνο», παραδέχθηκε ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, που πριν επτά – οκτώ μήνες δεν έδειχνε διάθεση να φύγει από την Ιταλία, παρότι είχε προταθεί και τότε στον ΠΑΟΚ.

Όταν πήγε στην Εμπολι η ομάδα δεν έδειχνε ότι θα μπει σε περιπέτειες και θα μπορούσε να παραμείνει στη Serie Α. Τελικά, ένα κακό δίμηνο Μάρτιος – Απρίλιος, έφεραν την ομάδα της Τοσκάνης σε δύσκολη θέση και τελικά δεν αποφεύχθηκε ο υποβιβασμός. Προσπάθησε να γίνει ο ηγέτης των «μπλε», να πάρει την ομάδα πάνω του, κάτι που στη Νάπολι δεν μπορούσε να το κάνει, ωστόσο από το καλοκαίρι και μετά άρχισε να αναζητά ένα νέο προορισμό.

Η Serie B δεν τον «χωρούσε», έψαχνε μια νέα πρόκληση και μόλις ο ΠΑΟΚ είδε και πάλι… φως ως προς την απόκτησή του, έκανε την κίνηση που έφερε και την οριστική (μετά από περιπέτειες) συμφωνία.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ένας μουσουλμάνος που έχει μεγαλώσει και ζήσει στην Ευρώπη, έρχεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ και να γίνει ο ηγέτης, που εδώ και πολύ καιρό ψάχνουν οι «ασπρόμαυροι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα