Ζιντάν: Ο κόουτς των τελικών σε... 19 μήνες!

Ζιντάν: Ο κόουτς των τελικών σε... 19 μήνες!

Κώστας Ζάλιαρης
Ζιντάν: Ο κόουτς των τελικών σε... 19 μήνες!

bet365

Το κρεσέντο τίτλων για τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ συνεχίζεται, με τον Γάλλο να γίνεται πλέον ο κόουτς των τελικών, αφού όπως αναλύει το gazzetta.gr δεν έχει χάσει ούτε έναν από την ημέρα που ανέλαβε τη «βασίλισσα»!

Ακόμα μια μέρα στο γραφείο, θα μπορούσε να είναι για τον τεχνικό των «μερένγκες» αυτή της 8ης Αυγούστου στα Σκόπια, στο παιχνίδι για το UEFA Super Cup απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στην πρώτη του συνάντηση με τον Ζοσέ Μουρίνιο (ως ποδοσφαιριστές δεν είχαν κοντραριστεί ποτέ, αλλά ούτε και είχαν βρεθεί αντιμέτωποι σε μάχη πάγκων), ο «Ζιζού» έδειξε στον «special one» πως έχει κι εκείνος κάτι το ... ξεχωριστό.

Και πως να μην ιδιαίτερο όλο αυτό που έχει πετύχει ο Ζιντάν, έχοντας διανύσει μόλις 19 μήνες στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, από τον Ιανουάριο του 2016, όντας στην παρθενική του δουλειά ως πρώτος προπονητής και δη σε μεγάλο κλαμπ (βρισκόταν στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μέχρι να πάρει το «τιμόνι») και έχοντας κατακτήσει πλέον κάθε τρόπαιο που έχει διεκδικήσει με παρουσία στον τελικό!

Δύο Champions League, δύο Super Cup Ευρώπης, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και έχει στην κατοχή του και το μετάλλιο του πρωταθλητή Ισπανίας, επαναφέροντας τη «βασίλισσα» στο θρόνο της, στην πρώτη του ολοκληρωμένη αγωνιστική περίοδο στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Εξαιρώντας τη La Liga της σεζόν 2015-2016, όταν ανέλαβε στα μισά και κλήθηκε να διορθώσει πράγματα και καταστάσεις για να παρουσιάσει αυτό το τρομερό σύνολο που τόσο άμεσα κάνει... παπάδες στον αγωνιστικό χώρο, ο «Ζιζού» έχει χάσει μονάχα το Copa Del Rey της περασμένης σεζόν. Τότε που η Θέλτα έκανε τη ζημιά στη Ρεάλ και την άφησε εκτός διοργάνωσης στα προημιτελικά...

Έχει κοντραριστεί με τους Κάρλο Αντσελότι, Ζοσέ Μουρίνιο και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, οι οποίοι κατά κοινή παραδοχή αποτελούν εκ των κορυφαίων προπονητών στην Ευρώπη τη δεδομένη χρονική στιγμή και τους έχει κατατροπώσει και τους τρεις! Όσα έμαθε από τον Αντσελότι, στην συνύπαρξή τους στον πάγκο των «μερένγκες», τα εφάρμοσε άψογα εις βάρος του στο περσινό Champions League, στα προημιτελικά του θεσμού.

Με τον Αλέγκρι δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα στον μεγάλο τελικό του Κάρντιφ, πριν από λίγους μήνες, όταν η Γιουβέντους απλά δεν... εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ πλέον, έμαθε καλά και ο Μουρίνιο πως ο Γάλλος ξέρει πολλά ποδοσφαιρικά μυστικά και έχει υγιή σκέψη για να την παρουσιάσει επί χόρτου μέσω ενός συνόλου παικτών.

Στην παρουσία του στα γήπεδα, ο «Ζιζού» έχει μετρήσει τέσσερα UEFA Super Cup, αφού ξεκίνησε τη... συλλογή από το 1996, όντας ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, ακολούθησε άλλο ένα το 2002 στη Ρεάλ Μαδρίτης και έχει κατακτήσει ως προπονητής αυτά των τελευταίων δύο ετών. Και εννοείται πως έγινε εκείνος ο τεχνικός που οδήγησε ομάδα σε διαδοχικές κατακτήσεις Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης μορφής του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού.

«Με τον Μουρίνιο, παλεύαμε για τίτλους και διεκδικούσαμε τρόπαια. Με τον Ζιντάν, απλά τα παίρνουμε όλα» ήταν η δήλωση του Μαρσέλο που «πόνεσε» πολύ τον Πορτογάλο και αποτελεί τεράστια αλήθεια για τον νυν τεχνικό της ομάδας της Μαδρίτης.

Και για τους λάτρεις των αριθμών, η «μετάφραση» λέει ότι στις 582 ημέρες παρουσίας του Ζιντάν στην τεχνική ηγεσία του κλαμπ, έχει πάρει έξι τίτλους, που σημαίνει ένα τρόπαιο κάθε 14,7 παιχνίδια, που σημαίνει 75% επιτυχία από τη στιγμή που έχει πανηγυρίσει την κορυφή στις 6 από τις 8 διοργανώσεις που έχει καθοδηγήσει την ομάδα του.

Με τις επιτυχίες που έχει ήδη σημειώσει, υπολείπεται μιας του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε που είχε σταματήσει στα 7 τρόπαια όντας κόουτς της Ρεάλ, 8 τίτλους είχε ο Λουίς Μολόουνι, ενώ στους 14 είχε σταματήσει ο Μιγκέλ Μουνιόζ.

Σε σύνολο 88 παιχνιδιών, ο νυν προπονητής των «μερένγκες» έχει καταγράψει 67 νίκες, 14 ισοπαλίες, 7 ήττες (!), 24 φορές που δεν παραβιάστηκε η εστία, 247 γκολ ενεργητικό, 91 γκολ παθητικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα