Χαραλαμπόπουλος: Ένας MVP διαφορετικός από τους άλλους! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Χαραλαμπόπουλος: Ένας MVP διαφορετικός από τους άλλους! (pics & vids)

bet365

O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ολοκλήρωσε μια απίστευτα πλούσια καριέρα με τις μικρές Εθνικές ομάδες, παίρνει μαζί του το βραβείο του MVP και είναι έτοιμος για το επόμενο «χρυσό» βήμα του.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι, είναι περίεργα συναισθήματα, μακάρι να τα ξαναζήσουμε στο μέλλον».

Με αυτή την ατάκα είχε υποδεχθεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος την επιτυχία του Βόλου πριν από 2 χρόνια. Ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο και ένας τίτλος MVP για τον αρχηγό και ηγέτη της Εθνικής μας, που βγήκε προφητικός.

Ο Χαραλαμπόπουλος δεν είναι ένας τυπικός 20χρονος παίκτης.

Από την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε και τον έκανε δικό του ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο. Του φορέθηκε η ταμπέλα του επόμενου τεράστιου ελληνικού ταλέντου και με αυτή αναγκάστηκε να πορευτεί.

Φόρεσε τα «πράσινα», ξεκίνησε να προπονείται δίπλα στους «αστέρες» του τριφυλλιού και ο ίδιος ο ισχυρός ο άντρας του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είχε δηλώσει πως οι πράσινοι θα σηκώσουν Euroleague με τον Χαραλαμπόπουλο αρχηγό, χωρίς όμως όλα αυτά να του εξασφαλίζουν ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής ή μια εύκολη καριέρα.

Έχει μάθει να παλεύει κάθε ημέρα ξεχωριστά, χωρίς να περιμένει τίποτα να του χαριστεί.

Η Εθνική ομάδα όμως είναι ένα διαφορετικό κομμάτι για τον νεαρό φόργουορντ. Εκεί πηγαίνει και αφήνει μέχρι και την τελευταία σταγόνα από τον ιδρώτα του για να μπορέσει να την οδηγήσει στην κορυφή.

Την πήρε από το χέρι, ηγήθηκε μιας τρομερής ομαδικής προσπάθειας και κατάφερε και έγραψε ιστορία.

Έχει σαρώσει μαζί με τους συμπαίκτες του τις διακρίσεις και τα μετάλλια και εκείνος ήταν πάντα εκεί να αφήνει ότι έχει στο παρκέ, να αναλαμβάνει τις ευθύνες και στο τέλος να σηκώνει τρόπαια και να «μαζεύει» διακρίσεις.

Ο Χαραλαμπόπουλος διαφέρει από τους συνομήλικους του. Όχι μόνο σαν παίκτης, αλλά και σαν προσωπικότητα. Τον βλέπεις μέσα στο γήπεδο και ξεχνάς ότι είναι μόλις 20 χρονών.

Τα χρόνια που είναι σε μια τεράστια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, τον έχουν αλλάξει.

Ο Αιγαλεώτης παίκτης μπορεί να μην βρίσκει τον χρόνο που θα ήθελε, αλλά γίνεται φανερό με γυμνό μάτι ότι τα χρόνια που έχει περάσει στο ΟΑΚΑ τον έχουν γαλουχήσει και τον έχουν κάνει να βρίσκεται πολλά επίπεδα πάνω από τους υπόλοιπους συνομηλίκους του.

Είναι πολύ καλός αθλητής, είναι ηγετικός, στις δηλώσεις του είναι μετρημένος και το μπασκετικό του IQ θυμίζει κάτι από Διαμαντίδη, γεγονός που κάνει όλους τους Έλληνες να χαμογελούν.

Γεννήθηκε στο Αιγάλεω και το ταλέντο του ξεχώριζε από όταν ήταν μικρός. Όταν πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, σε ηλικία 15 χρονών, όλοι μιλούσαν για το next big thing του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός τον πίστεψε. Του έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιο και τον έβαζε δίπλα σε τεράστιους παίκτες να παίζει μαζί και να γίνεται καλύτερος μέρα με την ημέρα, προπόνηση με την προπόνηση. Οι αλλαγές άρχισαν πλέον να φαίνονται.

Ο Χαραλαμπόπουλος μεγαλώνει με τον καλύτερο τρόπο, ακόμα και αν πρέπει να παίρνει παραπάνω ευθύνες ή να θυσιάζει πράγματα που άλλοι νεαροί παίκτες βρίσκουν πιο εύκολα.

Όταν βρέθηκε πιτσιρικάς στο παρκέ του ΟΑΚΑ για πρώτη φορά όλα φάνταζαν δύσκολα. Η σκληρή δουλειά, το πείσμα και η αποφασιστικότητα όμως, μέρος του χαρακτήρα του Βασίλη, τον έφτασαν στις κορυφές που κυνήγησε με την Εθνική ομάδα και γέμισαν προσδοκίες τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα είχε καρφώσει. Πήρε την μπάλα από τον Ούκιτς έκανε δύο βήματα, σηκώθηκε και κάρφωσε σε έναν αγώνα με τον Πανιώνιο. Έτσι είναι ο χαρακτήρας του. Δυναμικός, χωρίς να φοβάται.

Για τα περισσότερα «κατηγορεί» τους γονείς του. Όπως και ο ίδιος έχει παραδεχθεί αν δεν τον πίστευαν και δεν τον κράταγαν προσγειωμένο δεν θα ήταν σήμερα εδώ που είναι.

Ο Χαραλαμπόπουλος έχει κάνει όλα εκείνα τα βήματα τα οποία τον έχουν κάνει αυτό που είναι. Ένας ηγέτης – νικητής που στα 20 του έχει καταφέρει να κατακτήσει 2 τίτλους MVP σε 2 Eurobasket (2015, 2017), 3 χρυσά μετάλλια και 2 χάλκινα.

Έχει μάθει να νικάει, να ηγείται και να είναι μέλος μιας ομάδας που μπορεί να γράψει ιστορία. Όλα όσα χρειάζονται για να χτίσει με τα πιο στέρεα τούβλα την βάση ώστε να πατήσει και να εκτοξευθεί σε όλη την υπόλοιπη καριέρα του.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ... ΤΟΥ!

Έχουμε δει και σε άλλα τουρνουά οι μικροί ηλικιακά παίκτες να «εκμεταλλεύονται» τον χρόνο και τα φώτα της Εθνικής ομάδας κάτι που ο νεαρός φόργουορντ του ΠΑΟ το κάνει με απόλυτη επιτυχία.

Ο χρόνος που δεν βρίσκουν συνήθως στις ομάδες, αφού οι απαιτήσεις είναι τεράστιες, οι νεαροί τον βρίσκουν στην Εθνική, μαζεύοντας εμπειρίες και χτίζοντας χαρακτήρα.

Δεν είναι και λίγα αυτά που έχουν καταφέρει με την φανέλα με το εθνόσημο. Συνολικά έχει στην συλλογή του 5 μετάλλια και 3 σερί τίτλους MVP.

Τα προηγούμενα 3 χρόνια πήρε μέρος σε δύο διοργανώσεις κάθε καλοκαίρι. Από το 2014 μετρά διπλή παρουσία κάθε χρόνο, ενώ και πιο πριν δεν έχανε ευκαιρία να φορά την φανέλα με το εθνόσημο.

Από τον Βόλο το 2015 που «έβγαλε μάτια» και πήρε το χρυσό, τον τίτλο του MVP στο τουρνουά του 2016, όπου πήρε το χάλκινο σε ακόμα ένα χρυσό φέτος στην Κρήτη. Αλλά και πιο μικρός με τα ίδια στοιχεία πορευόταν.

Ο Χαραλαμπόπουλος ήταν μέλος της Εθνικής Παίδων που κατέκτησε την τρίτη θέση το 2013.

Στο Ηράκλειο το 2015 με την Εφήβων, στο Παγκόσμιο Εφήβων, ένας τραυματισμός στον αστράγαλο θα του κάνει την ζωή δύσκολη, αλλά θα είναι εκεί δίπλα στους συμπαίκτες του να «πολεμήσουν» μαζί.

Η τετάρτη θέση άφησε μια πικρία για αυτό και ο Βόλος θα φαντάζει σαν μια ακόμα ευκαιρία. Ο Χαραλαμπόπουλος μαζί με τα άλλα τα παιδιά θα είναι εκεί. Θα ξεχάσει κούραση και πόνους, θα πάρει τον ρόλο του αρχηγού και μέσα από εκπληκτικές εμφανίσεις θα οδηγήσει την ομάδα στον τελικό.

Εκεί, θα παίξει 40 λεπτά. Θα δηλώσει: «Είναι θέμα προπονητή, εγώ παίζω το παιχνίδι». Θα αναδειχθεί MVP της διοργάνωσης και θα είναι μέσα στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά.

Μπασκετικά ο Χαραλαμπόπουλος μεγαλώνει. Αλλάζει και αυτό φαίνεται. Μπορεί να έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώνει το ταλέντο σε όλο του το φάσμα με την γαλανόλευκη, αλλά δεν αργεί η στιγμή που θα ανέβει ακόμα παραπάνω επίπεδο.

Τα νούμερα του μαρτυρούν πολλά, όπως και η προσοχή και η αναγνώριση που λαμβάνει..

«Έκλεισε» το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015 με 16,6 πόντους, 8,1 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ με τα φώτα της δημοσιότητας λογικά «έπεσαν» πάνω του.

Η FIBA είχε κάνει ντοκιμαντέρ για τον νεαρό και εκείνος μίλησε, όχι για αυτά που κατάφερε αλλά για εκείνα που πρέπει να βελτιώσει.

Το προηγούμενο καλοκαίρι και παρόλο που η Εθνική χρειάστηκε να παίξει στην 2η κατηγορία εκείνος ήταν και πάλι εκεί. Ολοκλήρωσε το τουρνουά με 16.2 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ και φέτος εμφανίστηκε και πάλι σαν έτοιμος από καιρό.

Μέτρησε 14.4 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ όντας ο απόλυτος ηγέτης αυτής της Εθνικής ομάδας για τελευταία φορά στην καριέρα του. Αγωνιστικά ο Χαραλαμπόπουλος είναι κλάσεις ανώτερος από τους συνομηλίκους του.

Βάζει πόντους, χειρίζεται, ειδικά για το ύψος του, εξαιρετικά την μπάλα, παίζει άμυνα, κατεβάζει ριμπάουντ και πασάρει σαν κοντός.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ολοκλήρωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο την πορεία του στις μικρές Εθνικές ομάδες και είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Ο Παναθηναϊκός τον έχει «δεμένο» με πολυετές συμβόλαιο, οι φήμες τον φέρνουν ένα βήμα πριν τον δανεισμό του στον ΠΑΟΚ του Ηλία Παπαθεοδώρου και του συμπαίκτη του Αντώνη Κόνιαρη και η φετινή χρονιά αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο Χαραλαμπόπουλος έχει δουλέψει σκληρά, δεν έλειψε κανένα καλοκαίρι από το εθνικό κάλεσμα και πλέον πιο ώριμος από ποτέ θέλει να κάνει ένα νέο... αντρικό ξεκίνημα. Πλέον είναι έτοιμος να ανέβει επίπεδο και η φετινή χρονιά αναμένεται να γίνει το κατάλληλο σκαλοπάτι.

Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα, οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν δει τι μπορεί να κάνει ο νεαρός διεθνής και μένει να πάρει στις αποσκευές του όλες τις επιτυχίες του μέχρι τώρα, να τις κάνει βάση, να πατήσει και να εκτοξευτεί όσο ψηλά έχει ο ίδιος ονειρευτεί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα