Χρβόγιε Μίλιτς: Ολυμπιακός, η τελευταία του ευκαιρία (pics&vid)

Χρβόγιε Μίλιτς: Ολυμπιακός, η τελευταία του ευκαιρία (pics&vid)

Θοδωρής Βασίλης
Χρβόγιε Μίλιτς: Ολυμπιακός, η τελευταία του ευκαιρία (pics&vid)

bet365

Ο Χρβόγιε Μίλιτς είναι το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, και το gazzetta.gr κάνει μια αναδρομή στην πορεία του Κροάτη από την πατρίδα του μέχρι την Σουηδία και το μακρινό Ροστόφ.

Γεννημένος στο Όσιγιεκ της Κροατίας το 1989 λίγο πριν ο πόλεμος χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού του, ο Χρβόγιε Μίλιτς βρήκε στο ποδόσφαιρο την απόλυτη διέξοδο. Σε μια πόλη που βρέθηκε από νωρίς στον κυκλώνα του πολέμου για την Κροατική ανεξαρτησία, ο Μίλιτς μπήκε στις Ακαδημίες της Όσιγιεκ, πριν μετακομίσει σε ηλικία 17 ετών στις Δαλματικές ακτές και την Χάιντουκ Σπλιτ.

Γκέτεμποργκ - Ερεμπρο με επιστροφή, αν ο Ρίεκς ανοίξει το σκορ (21+).

Αρχικά ενωσματώνεται στην Κ-19 της Χάιντουκ, αλλά στα 19 του πέφτει αμέσως στα βαθιά και κάνει ντεμπούτο στο αιώνιο ντέρμπι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για να ακολουθήσουν άλλες δύο συμμετοχές εκείνη την σεζόν (2008-2009). Οι τρεις συμμετοχές δεν ήταν αρκετές και την επόμενη σεζόν προσπάθησε να διεκδικήσει θέση βασικού στην ομάδα, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο ίδιος δεν το πολυσκέφτηκε και πήρε τον δρόμο της ξενιτιάς και το Μάρτιο του 2009 μετακομίζει στην Σουηδία και την Τζουργκάρντεν. Αμέσως γίνεται βασικός και μετράει 30 συμμετοχές με τέσσερα και ισάριθμες ασίστ. Δύο χρόνια μακριά από το σπίτι του είναι αρκετά για ένα παιδί 21 ετών και τον Ιούλιο του 2011 υπογράφει με ελεύθερη μεταγραφή στην Ίστρα.

Παίρνει την φανέλα του βασικού σπίτι του και σε δύο χρονιές μετράει 57 συμμετοχές με πέντε και τρεις ασίστ. Πλέον ήταν έτοιμος να εξαργυρώσει τις καλές του εμφανίσει με την Ίστρα και κάπου εκεί εμφανίζεται η Ροστόφ. Η ρωσική ομάδα βγάζει από τα ταμεία της 350.000 και φέρνει τον Χρβόγιε στο Ολίμπ- 2. Παρότι αριστερό μπακ δείχνει τα επιθετικά του στοιχεία μοιράζοντας τέσσερις ασίστ, ενώ ο ίδιος σκοράρει μια φορά σε 29 συμμετοχές βοηθώντας παράλληλα την ομάδα του να κατακτήσει το Κύπελλο το Μάιο του 2014.

Η παρουσία του στην Ρωσία ανοίγει και την πόρτα της εθνικής Κροατίας με τον Νίκο Κόβατς να τον έχει στις επιλογές του. Το κλίμα της Ρωσίας είναι βαρύ και ο ίδιος είναι ερωτευμένος με το Σπλιτ και τον Αύγουστο του 2015 υπιγράφει τριετές συμβόλαιο και κάνει ντεμπούτο κόντρα στην Σλόβαν Λίμπερετς για το Europa League.

Παρότι βασικός σχεδόν σε όλα τα ματς η παρουσία του σύμφωνα με τον κόσμο της ομάδας δεν ήταν η ανάλογη με τις απαιτήσεις κι έτσι τόσο ο ίδιος όσο και η κροατική ομάδα ψάχνουν τρόπο να απεμπλακούν από την συνεργασία τους. Κάπου εκεί έρχεται η Φιορεντίνα και το περασμένο καλοκαίρι έναντι 700.000 τον φέρνει στην Φλωρεντία.

Στο «Αρτέμιο Φράνκι» ξεκινάει δυνατά, ειδικά στο πρώτο εξάμηνο, αλλά από τον Ιανουάριο και μετά όταν η κατάσταση στους «βιόλα» δεν ήταν καλή, έμεινε στον πάγκο. Η αποχώρηση του Πάουλο Σόουζα σήμαινει και ουσιαστικά το τέλος του αφού μπορεί να ξεκίνησε προετοιμασία κανονικά με την Φιορεντίνα, αλλά δύσκολα ο Στέφανο Πιόλι θα του έδινε θέση βασικού.

Κάπου εκεί ήρθε ο Ολυμπιακός και πλέον στα 28 του ο Χρβόγιε ξέρει ότι είναι η τελευταία του ευκαιρία για να αποδείξει ξανά την αξία του, αυτή που στο δρόμο μετά το Ροστόφ χάθηκε για λίγο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα