Αυτός είναι ο Γιάγκος Βούκοβιτς που προβάρει την φανέλα του Ολυμπιακού

Αυτός είναι ο Γιάγκος Βούκοβιτς που προβάρει την φανέλα του Ολυμπιακού

Αυτός είναι ο Γιάγκος Βούκοβιτς που προβάρει την φανέλα του Ολυμπιακού

bet365

Μεγάλωσε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Σερβία... τζόγαρε στην Ολλανδία και εκτοξεύτηκε στην Τουρκία για να προβάρει σήμερα την φανέλα του Ολυμπιακού πιο ώριμος από ποτέ! Το gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι της καριέρας του Γιάγκος Βούκοβιτς.

Τσάμπιονς Λιγκ, Παρτιζάν – Μπούντουσνοστ ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Ο Γιάγκος Βούκοβιτς γεννήθηκε στις 10 Ιονίου του 1988 στο Bačko Dobro Polje, ένα μικρό χωριό στην αυτόνομη επαρχία της Βοϊβοντίνα, το οποίο χτίστηκε στις αρχές του '90 από αποίκους του Μαυροβουνίου.

Ο αριθμός των κατοίκων της περιοχής ποτέ δεν ξεπέρασε τους 4.000 και κατά βάση οι περισσότεροι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες.

Η Sutjeska είναι η ομάδα της περιοχής, η οποία έχει κι αυτές ρίζες από το Μαυροβούνιο.

Ο Βούκοβιτς, όμως, δεν ξεκίνησε την καριέρα του από εκεί, αλλά από τον Ερυθρό Αστέρα, σύλλογος ο οποίος αποτελεί αδελφό σωματείο για την - όπως όλα δείχνουν - νέα του ομάδα, τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, δεν πήρε την ευκαιρία που ήθελε και έτσι το 2006 μετακόμισε στην Ραντ.

Εκεί γίνεται γρήγορα βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας του Μιχάιλο Ιβάνοβιτς.

Ολοκληρώνει τη σεζόν με 31 ματς, 1 γκολ και 6 κάρτες (καμία κόκκινη). Μάλιστα, τότε η ομάδα του είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα όντως για 11 ματς αήττητη στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Η επόμενη σεζόν βρίσκει την Ραντ στην πρώτη κατηγορία κι ο Βούκοβιτς είναι και πάλι βασικός μετρώντας 27 ματς, δύο γκολ και τέσσερις κίτρινες.

Συμπαίκτης με Μπεργκ, Αφελάι

Η εξέλιξή του δεν πέρασε απαρατήρητη από την Αϊντχόφεν, η οποία του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός συνόρων. Εκεί γίνεται συμπαίκτης με τους Μάρκους Μπεργκ, Αφελάϊ, Μπούμα και Τόιβονεν.

Την πρώτη του σεζόν στην Ολλανδία παίζει σε 9 ματς εκ των οποίων τα 4 ήταν για το Europa League. Κι η δεύτερη σεζόν όμως δεν ήταν καθόλου καλή για τον Σέρβο, μετρώντας επίσης 9 ματς και μία κόκκινη. Αυτή ήρθε στο ματς με την Τβέντε στο 84' με τον ίδιο να έχει μπει στο ματς τέσσερα λεπτά νωρίτερα.

Από τη στιγμή που το... στοίχημα της PSV δεν βγήκε, πήγε στην Ρόντα δανεικός. Εκεί βρίσκει και πάλι τον ηγετικό του ρόλο και μετρά 27 ματς, 2 γκολ και 2 ασίστ, με 3 κίτρινες και μία κόκκινη.

Στην Τουρκία η... εκτόξευση

Τη σεζόν 2013-2014 επιστρέφει στη Σερβία για τη Βοϊβοντίνα, αγωνίζεται σε 12 ματς (πρωτάθλημα και Κύπελλο) και μετά φτιάχνει βαλίτσες για την Κόνιασπορ.

Στο πρώτο του μισό στην Τουρκία παίζει σε 7 ματς και από εκεί και ύστερα έχει ρόλο βασικού και αναντικατάστατου.

Η πρώτη σεζόν του ολοκληρώνεται με τον ίδιο να παίζει σε 26 ματς και ένα γκολ, αλλά η σεζόν 2015-2016 ήταν η καλύτερή του με 40 ματς και 7 γκολ, ενώ αυτή που ολοκληρώθηκε είχε 36 ματς, 5 γκολ και 1 ασίστ.

Με την εθνική Νέων της Σερβίας είχε 8 εμφανίσεις και 1 γκολ, για να παίξει για πρώτη φορά με τους άνδρες στις 14/11 του 2009.

Στο φιλικό με την Βόρειο Ιρλανδία ο Ράντομιρ Άντιτς του έδωσε την ευκαιρία και μετά τον έβαλε κόντρα στην Ιρλανδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ κόντρα στην Ιρλανδία στις 9/5 του 2016. Ακολούθησε η συμμετοχή κόντρα στη Μολδαβία, αλλά και στα ματς κόντρα σε Γεωργία και Ουαλία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα