Καρσελά: Aυτός είναι ο παίκτης που βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό!

Καρσελά: Aυτός είναι ο παίκτης που βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό!

Καρσελά: Aυτός είναι ο παίκτης που βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό!

bet365

Τον... βάφτισε επαγγελματία ο Μπόλονι, έπαιξε για πρώτη φορά με Ντεφούρ, Βίτσελ, Γιοβάνοβιτς και Μποκανί, γύρισε την Ευρώπη και έκανε μεταγραφή κοντά στα 6 εκ. ευρώ. Το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει τον Μεχντί Καρσελά-Γκονσάλες, τον τύπο που και τις γκολάρες του βάζει, και το ξύλο του θα ρίξει αν χρειαστεί και το... πιάνο του θα παίξει για να χαλαρώσει!

Πριν από 22 χρόνια στην αγκαλιά της Σταντάρ Λιέγης βρέθηκε ένα παιδάκι 5 ετών.

Αργότερα αυτό το παιδάκι, θα γίνει έφηβος και μετά άντρας μέχρι το όνομά του να ακουστεί σ' όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Μεχντί Καρσελά-Γκονσάλες: Βαφτίστηκε μπαίνοντας στην... κολυμπήθρα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στα 19 του, στις 13/9 του 2008, μπαίνοντας αλλαγή του Ιγκόρ ντε Καμάργκο στο 81' σε ένα ματς με την Κορτράικ όπου η ομάδα του νίκησε 2-0. Την ίδια χρονιά έρχεται και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο κόντρα στη Στουτγκάρδη στις 18/12 του 2008.

Συμπαίκτες του τότε ο Γιοβάνοβιτς, που το όνομά του «έπαιξε» ουκ ολίγες φορές για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά κι ο Ντεφούρ που ήταν ο μεγάλος πόθος του Χάσι για τον άξονα στη φετινή μεταγραφική περίοδο. Στην ίδια ομάδα ο «πολύς» Βίτσελ αλλά κι ο Μποκανί που ήρθε στην Ελλάδα αλλά κόπηκε στα ιατρικά.

Ο άνθρωπος που τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε την ευκαιρία που τόσο περίμενε, ο Λάζλο Μπόλονι, ο άνθρωπος που ξέρει να «γεννάει» ταλέντα - όπως αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Ρουμάνος αργότερα ήρθε στον ΠΑΟΚ, η μοίρα όμως δεν ήθελε κανέναν άλλον από τους παραπάνω να έρθουν στην χώρα μας. Μένει να δούμε αν το πεπρομένο είναι διαφορετικό για τον Καρσελά.

Ο 28χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός, τη σεζόν 2009-2010 όταν και πια είχε καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό για τους ομίλους του champions League και αργότερα τον Παναθηναϊκό για το Europa League, μετρώντας κόντρα στις ελληνικές ομάδες τέσσερις νίκες (οι τρεις με Ολυμπιακό), μία ισοπαλία και μία ήττα (από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με 2-1).

Η σεζόν 2010-2011 είναι σούπερ, μιας και πέτυχε 14 γκολ και 11 ασίστ. Οι εμφανίσεις του κάνουν την Ανζί να προσφέρει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το ποσό των 5.700.000 στη Στανάρ Λιέγης για να τον αποκτησει. Και τα καταφέρνει. Βέβαια, για να γίνει αυτό, έπρεπε ο παίκτης να αρνηθεί τα περισσότερα χρήματα της Σπαρτάκ Μόσχας, λόγω του ότι η Μαχατσκαλά, η πρωτεύουσα του Νταγκεστάν είχε τεράστιο αριθμό Μουσουλμάνων. Κάτι που όπως φαίνεται έπαιξε ρόλο στην απόφασή του. Μαζί του πήγε κι συμπατριώτης του Μπαρκ Μπουσουφά.

Έτσι αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας του Γκους Χίντινκ και γίνεται συμπαίκτης του Σαμουέλ Ετό. Ήταν ο 5ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Ανζί, βάζοντας στον τραπεζικό του λογαριασμό 45.000 ευρώ κάθε εβδομάδα. Πρώτος ήταν ο Ετό με 250.000 ευρώ, ο Σαμπά έπαιρνε 100.000, ο Ζιρκόβ 80.000 κι ο Λαζανά Ντιαρά 55.000 ευρώ.

Τον Αύγουστο του 2013, ο τότε πρόεδρος της ομάδας Κεριμόβ, αποφασίζει να μειώσει το μπάτζετ κατά 2/3 και έτσι ο Καρσελά είναι ένας από τους παίκτες που μπαίνουν στην λίστα με εκείνους που είναι να πουληθούν.

Ύστερα από 31 ματς και 5 γκολ επιστρέφει στην αγαπημένη του Σταντάρ, με την οποία και αγωνίζεται σε άλλα 45 ματς έχοντας υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

Περιστατικό που τον σημάδεψε τότε το επεισόδιο με τον Bjorn Ruytinx. Ο παίκτης της Λέουβεν ύστερα από ένα άσχημο φάουλ που του έκανε, τον κορόιδεψε και έτσι τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, έρχεται στο δρόμο του η Μπενφίκα, η οποία του πρόσφερε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας για τον κάνει συμπαίκτη των Μήτρογλου, Σάμαρη και Ζόνας.

Ο Καρσελά τελείωσε την χρονιά με 29 ματς, 3 γκολ και 7 ασίστ (οι περισσότερες ήταν στον Ζόνας, στον Μήτρογλου έδωσε μόλις μία).

Το προηγούμενο καλοκαίρι υπογράφει τετραετές συμβόλαιο με την Γρανάδα, βάζοντας ρήτρα να φύγει αν πέσει η ομάδα. Έτσι, ο Ολυμπιακός καλείται να καλύψει τα 2.5 εκ. ευρώ που προβλέπονται για τον κάνει δικό του.

Πέρυσι έπαιξε 24 ματς στην Primera Division, σκοράροντας τα 2 από τα 5 γκολ που πέτυχε σ' όλη τη σεζόν στα πρώτα τρία ματς απέναντι σε Μπέτις και Μπιλμπάο.

Ήταν αυτός επίσης που με το γκολ του στη Βαλένθια έδωσε την ισοπαλία στην ομάδα του και τη νίκη με τη Λας Πάλμας. Δυστυχώς τα γκολ και οι βαθμοί που έδωσε στη Γρανάδα δεν αρκούσαν.

Πλέον, μένει να δούμε αν θα ετοιμάσει για ακόμη μία φορά τις βαλίτσες του. Βέλγιο, Ρωσία, Πορτογαλία, Ισπανία και τώρα Ελλάδα; Ερώτημα που θα απαντηθεί στις επόμενες μέρες.

Tι άλλο να ξέρετε για τον Καρσελά

- Είναι τύπος που δένεται με τους συμπαίκτες του.

- Είναι αυτό που λέμε «η ψυχή της παρέας», μιας και του αρέσει να κάνει πλάκες.

- Δύσκολα θα δημιουργήσει πρόβλημα στα αποδυτήρια.

- Έχει αδελφικές σχέσεις με τον Έντερσον Μοράες, που πήρε μεταγραφή από την Μπενφίκα στη Σίτι.

- Ο μπαμπάς του είναι Ισπανός και η μητέρα του από το Μαρόκο.

- Στη Σταντάρ Λιέγης τα... χρειάστηκαν όταν δέχτηκε μια τρομερή κλοτσιά από αντίπαλό του.

- Έπαιξε σε όλα τα κλιμάκια της εθνικής Βελγίου, ενώ μέτρησε και λίγες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα όντας συμπαίκτης του Μιραλάς. Επέλεξε τελικά την εθνική Μαρόκου έχοντας στο πλευρό του τον Ντα Κόστα. Όμως, αν έρθει στο Λιμάνι δεν θα τον έχει συμπαίκτη μιας και ετοιμάζει βαλίτσες για Τουρκία ο μέχρι τώρα στόπερ του Ολυμπιακού.

- Είναι αρκετά θρήσκος και πολύ κοντά στην οικογένειά του.

- Παίζει και στα δύο άκρα της επίθεσης - κυρίως δεξιά.

- Εχει κατακτήσει έξι τίτλους στην καριέρα του (1 πρωτάθλημα Βελγίου, 1 Κύπελλο Βελγίου και ένα Super Cup. Επίσης, έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Πορτογαλίας, Κυπελλούχος Πορτογαλίας και έχει πάρει και το Supertaça Cândido de Oliveira).

- Όταν είναι σπίτι του αρέσει να παίζει πιάνο.

Piano tiiiiime #piano #music

A post shared by Mehdi Carcela (@mehdicarcela) on

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα