Μπόγρης: «Ερυθρόλευκος» και πιο ώριμος από ποτέ! (pics & vids)

Μπόγρης: «Ερυθρόλευκος» και πιο ώριμος από ποτέ! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Μπόγρης: «Ερυθρόλευκος» και πιο ώριμος από ποτέ! (pics & vids)
O Γιώργος Μπόγρης επιστρέφει στην Ελλάδα για να φορέσει τα «ερυθρόλευκα» και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον μεθοδικό τρόπο με τον οποίο κέρδισε την «ερυθρόλευκη» επιστροφή του στην Ελλάδα.

«Θα έφευγα από την Αθήνα, θα πήγαινα στο Μπιλμπάο και θα ερχόμουν με τα… πόδια στον Ολυμπιακό».

Αυτό είχε δηλώσει ακριβώς πριν από έναν χρόνο ο Γιώργος Μπόγρης και μπορεί να μην χρειάστηκε να έρθει με τα... πόδια στην Ελλάδα, πάντως μαζεύει οριστικά τα πράγματα του από την «ξενιτιά» και έρχεται να δέσει στο «Λιμάνι» για τα επόμενα 3 χρόνια.

Από την ημέρα που έφυγε από την Ελλάδα ο διεθνής σέντερ έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Ο Μπόγρης είδε τον εαυτό του να εξελίσσεται, να υπερνικά εμπόδια, να τραβάει τα βλέμματα όλης της Ευρώπης και τελικά να επιλέγει να επιστρέψει για να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού.

Η ιστορία του Μπόγρη δεν ήταν ονειρική, αλλά είχε μέσα όλα τα στοιχεία του πείσματος και της σκληρής δουλειάς που στο τέλος θα σου δώσει καρπούς.

Καρπούς σαν αυτούς που μάζεψε με την τελευταία του χρονιά στην Τενερίφη, όπου έκανε πράγματα και θαύματα και αυτό τον φέρνει πλέον σε γνώριμα λημέρια και συγκεκριμένα στους φιναλίστ της Euroleague.

Το gazzetta.gr θυμάται πως ο Γιώργος Μπόγρης έφτασε στην... φυγή του από την Ελλάδα, βλέπει τι έκανε στην εξαιρετική σου σεζόν με τα χρώματα της Τενερίφης και αναλύει τι θα προσφέρει στον Ολυμπιακό του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ... ΦΥΓΕΙ!

Ο Γιώργος Μπόγρης έδειξε από πολύ μικρός ότι έχει όλα τα προσόντα να ξεχωρίσει και να γράψει την δική του ιστορία.

Με σκληρή δουλειά και με τον ίδιο να μετακομίζει μόνος του στην Αθήνα μόλις τα 15 του χρόνια ακολούθησε την γνωστή πεπατημένη των νεαρών ταλέντων στην Ελλάδα

Ένας νεαρός παίκτης με τα προσόντα του Μπόγρη δεν μπορούσε να «γλιτώσει» από την... δαγκάνα των «αιωνίων» και ο Γιώργος μετακόμισε το 2009 στον Παναθηναϊκό για να τεθεί υπό τις οδηγίες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Εκεί, ο Μπόγρης «αναγκάστηκε» να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να καταλάβει ότι αν δεν δουλέψει σκληρά δεν πρόκειται να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του.

Μπορεί να μην πήρε χρόνο συμμετοχής βρέθηκε όμως υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς και προπονήθηκε μαζί με τα άλλα αστέρια των «πρασίνων» εκείνη την εποχή και πάντα σε καθεστώς υψηλότατου ανταγωνισμού.

Αυτό τον ωρίμασε και έθεσε τις βάσεις για να καταλάβει τι χρειάζεται για να φτάσει να πετύχει τους στόχους του.

Εκεί ενώ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στην Ελλάδα αλλά και μια Euroleague, δεν δίστασε να πάρει την απόφαση και να πάει στο Περιστέρι απλά για να παίξει και να βρει χρόνο συμμετοχής.

Πολλά ακούστηκαν για τον χαρακτήρα του και ο Μπόγρης φρόντισε να τα διαψεύσει ένα – ένα, δίνοντας στον εαυτό του την δυνατότητα να δουλέψει αργά και σταθερά και να φτάσει στο επίπεδο που ήθελε.

Μετά το Περιστέρι ακολούθησε ο Άρης, ο Πανιώνιος αλλά και ο ΠΑΟΚ, με τον ίδιο να δηλώνει ότι αυτό που τον δυσκόλεψε περισσότερο ήταν η προσαρμογή από το υψηλό επίπεδο του ΠΑΟ σε αυτό των υπόλοιπων ομάδων που έγινε μέλος.

Παίρνοντας χρόνο και βρίσκοντας την κατάλληλη ηρεμία τα πάντα πήραν τον δρόμο τους.

Ο Μπόγρης βρήκε τις συνθήκες που ήθελε, άφησε στην άκρη τις κακές γλώσσες που προτίμησαν να ρίξουν τα φώτα τους πάνω του για την προσωπική του ζωή και εστίασε στο μπάσκετ.

Η τελευταία του χρονιά με τα... ασπρόμαυρα ήταν εξαιρετική.

Ο ΠΑΟΚ του έδειξε εμπιστοσύνη και ο Μπόγρης ανακηρύχθηκε πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν.

Οι συγκυρίες βοήθησαν και η εξαιρετική σεζόν της ομάδας του, συνδυάστηκε και με την δική του άνοδο.

Μια άνοδος που τον... έβαλε στο αεροπλάνο για την Ισπανία και έντυσε τα όνειρα του με το σωστό χρώμα.

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Από την Θεσσαλονίκη ο Έλληνας σέντερ πήρε την δύσκολη απόφαση να βρεθεί μακρυά από φίλους και οικογένεια και δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Ανδόρα και στο ισπανικό, απαιτητικότατο, πρωτάθλημα.

Η πρώτη του χρονιά στην Ιβηρική Χερσόνησο μπορεί να μην ήταν η πιο... εύκολη, αλλά έδωσε πολλά πράγματα στον Μπόγρη.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ο τρόπος ζωής δεν τον έκανε να αισθάνεται άνετα, αλλά όταν πατούσε στο παρκέ προσπαθούσε να κάνει όλα όσα είχε βάλει στόχο.

Να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος μέσα στο παρκέ και να προοδεύει.

Με μέσο όρο στην Ανδόρα 8,1 πόντους και 2,9 ριμπάουντ, η Μπιλμπάο δεν το σκέφτηκε και αποφάσισε να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 2015.

Βήμα – βήμα και σταδιακά ο Μπόγρης έβρισκε τον δρόμο του.

Ο Έλληνας σέντερ ήταν αποφασισμένος να ανεβεί όλα τα σκαλιά της εξέλιξης και να βρεθεί στην κορυφή.

Το βαθύτερο όνειρο του όμως ήταν να φορέσει ξανά τα γαλανόλευκα. Στο Μπιλμπάο τα πήγε ακόμα καλύτερα και οι βάσεις πλέον είχαν μπει.

Η χρονιά πέρασε, ο Μπόγρης δούλεψε πολύ και κέρδισε μια θέση στην τελική επιλογή του Φώτη Κατσικάρη για το προολυμπιακό τουρνουά.

Σε ένα τηλεφώνημα ο Γιώργος άκουσε όλα όσα ήθελε για να νοιώσει ότι ο κόπος του έχει αντίκρυσμα.

Φόρεσε και πάλι τα γαλανόλευκα και σειρά πήρε η Τενερίφη. Κάπου εκεί όλα πήραν τον δρόμο τους.

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ!

Ο Γιώργος Μπόγρης είδε την φετινή χρονιά τους κόπους του να ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο.

Μέλος πλέον της Τενερίφης αποτέλεσε ένα από τα βασικά γρανάζια μια ομάδας που έκανε σεζόν όνειρο στην Ισπανία, αλλά και στο Champions League.

Κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο με τον Μπόγρη να είναι σημαντικότατος για την ομάδα του, ενώ η Τενερίφη πήρε και την 5η θέση στο ισπανικό πρωτάθλημα κάνοντας εξαιρετική κανονική διάρκεια.

Φυσικά οι εμφανίσεις του Μπόγρη δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες και έφτασε στο σημείο να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σέντερ της λίγκας και όχι μόνο.

Ξέφυγε από την γκρίνια της Ελλάδας, πέρασε δυσκολίες, δούλεψε σκληρά αλλά τώρα τα έχει αφήσει όλα πίσω του και έχει περάσει στην... απέναντι όχθη, που πλέον φίλαθλοι των ελληνικών ομάδων τον ήθελαν για τις ελληνικές ομάδες.

Ο χαρακτήρας του έμεινε αναλλοίωτος σε όλα τα δεδομένα που άλλαζαν, πάντα έλεγε αυτό που σκεφτόταν και ίσως να παρεξηγούνταν, αλλά τις απαντήσεις επέλεξε να τις δώσει μέσα στο παρκέ.

Η πορεία που είχε στην Ισπανία ήταν αυτή που του σφράγισε το εισιτήριο της επιστροφής.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ» ΠΑΖΛ

Ο Γιώργος Μπόγρης επιστρέφει στην Ελλάδα πιο ώριμος από ποτέ. Στα 28 του πλέον και με γεμάτες χρονιές στην Ισπανία ανεβάζει ξανά τον πήχη και έρχεται για να δείξει ότι του αξίζει ολοκληρωτικά αυτό το συμβόλαιο σε μια από τις κορυφαίες ομάδες την Ευρώπης.

Ο Μπόγρης θα συμπληρώσει την «ερυθρόλευκη» γραμμή των ψηλών που έχει αρκετά χρόνια να δει τέτοιου είδους παίκτη και θα βγάλει στο παρκέ όλα όσα συμπλήρωσε στο βιογραφικό του μένοντας τόσα χρόνια στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βάζει στην φαρέτρα του έναν «παραδοσιακό» ψηλό που πέρυσι στο Champions League μέτρησε 8.6 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ.

Μπορεί να σουτάρει από τα 5μ. Φάση που δεν έχει κανένας από Μιλουτίνοφ και Μπιρτς, ενώ δεν φοβάται να βάλει δυνατά το κορμί του στις επαφές αλλά και να είναι αποτελεσματικός στην άμυνα ψηλά.

Η τριάδα των σέντερ συμπληρώνεται από έναν Έλληνα που γνωρίζει άριστα τι να περιμένει αλλά και ποιες είναι οι απαιτήσεις, ενώ ο κόουτς του Ολυμπιακού θα έχει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τα διαφορετικά πράγματα που μπορεί να προσφέρει ο Μπόγρης και έχουν αρκετά χρόνια να εμφανιστούν στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα