Θ. Αντετοκούνμπο: H... ευρωπαϊκή εμπειρία του ταίριαξε εξαιρετικά! (vids & pics)

Θ. Αντετοκούνμπο: H... ευρωπαϊκή εμπειρία του ταίριαξε εξαιρετικά! (vids & pics)

Θ. Αντετοκούνμπο: H... ευρωπαϊκή εμπειρία του ταίριαξε εξαιρετικά! (vids & pics)

bet365

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήρε την απόφαση να αφήσει την Αμερική και το αγαπημένο του στιλ παιχνιδιού, μετακόμισε στην Ισπανία και η χρονιά του με την Ανδόρα ήταν εξαιρετική.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Σάμροκ Ρόβερς – Μπρέι (21+).

Η αδυναμία που έχουν οι Έλληνες φίλαθλοι στα αδέλφια Αντετοκούνμπο είναι αδιαμφισβήτητη. Μέσα από την τεράστια επιτυχία του Γιάννη προφανώς και γνωρίσαμε ολόκληρη την οικογένεια και άπαντες θαυμάσαμε το πλούσιο ταλέντο τους.

Από τον Φιλαθλητικό ο Γιάννης δεν ταξίδεψε μόνος του για την Αμερική, αλλά μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Θανάση.

Οι πληροφορίες από την γειτονιά της οικογένειας Αντετοκούνμπο αναφέρουν ότι όσα έκανε ο πιτσιρικάς Θανάσης στα γήπεδα του Τρίτωνα, αλλά και αργότερα στου Ζωγράφου ήταν απίστευτα και ο ανταγωνισμός μεταξύ των πιτσιρικάδων μετριόταν με το αν μπορούν να τα βάλουν με τον Θανάση μέσα στο παρκέ.

Μαζί και ο Γιάννης που αποτελούσε τεράστια πρόκληση για εκείνον να κερδίσει σε κάποια μονομαχία τον αδελφό του ή ακόμα περισσότερο να τον σταματήσει σε κάποια προσπάθεια του για καλάθι.

Ο Θανάσης με τα εντυπωσιακά του προσόντα ήταν εκείνος που είχε... χτίσει τον μύθο Αντετοκούνμπο και που προπονητές και αθλητές προσπαθούσαν να ελέγξουν.

Αν και μέσα στο παρκέ προκαλούσε τον θαυμασμό, έξω από αυτό ήταν πάντα χαμογελαστός.

Με... attitude διαφορετικό από αυτή του Γιάννη και το χαμόγελο πάντα στα χείλη του, η φετινή χρονιά ήταν εκείνη που προσπάθησε να τραβήξει τον δικό του δρόμο και να αρχίσει να γράφει πλέον την δική του μοναδική ιστορία.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ακολούθησε την οικογένεια του στην Αμερική, μετά την επιλογή του Γιάννη στο ντραφτ από τους Μιλγουόκι Μπακς, και προσπάθησε να γίνει γνωστός μέσα από την D-League.

Εκεί το σύστημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια και δεν αλλάζει κάτι.

Ο κάθε παίκτης προσπαθεί να δείξει τι μπορεί να κάνει, με όπλο στην φαρέτρα του το προσωπικό ταλέντο, και οποιαδήποτε προσπάθεια για οργανωμένο μπάσκετ πέφτει στο κενό.

Οι παίκτες που επιλέγουν αυτή την λύση γνωρίζουν ότι μπορούν να δείξουν ένα μέρος του ταλέντου τους, αλλά η λέξη εξέλιξη μάλλον είναι άγνωστη.

Μέσα από τις εμφανίσεις του πάντως ο Θανάσης κατάφερε και υπέγραψε 10ήμερο συμβόλαιο με τους Νικς και έστω για ελάχιστες φορές κατάφερε και πήρε μυρωδιά από ΝΒΑ.

Χωρίς κάτι να αλλάξει οριστικά και μετά από 3 χρόνια ο Θανάσης κλήθηκε να πάρει την πιο σημαντική απόφαση για την καριέρα του και το μέλλον του.

Οι μνηστήρες από την Ευρώπη ήταν πολλοί και εκείνος διάλεξε την Ισπανία και την Ανδόρα ώστε να κάνει το επόμενο βήμα.

Μόνο σε κακό δεν του βγήκε.

Το ισπανικό πρωτάθλημα θα τον έριχνε στα... βαθιά της Ευρώπης και ο Θανάσης για πρώτη φορά στην καριέρα του θα έπρεπε να ανταποκριθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Τα... προβλήματα που εντόπισαν και οι Έλληνες φίλαθλοι από την παρουσία του Θανάση Αντετοκούνμπο στο προολυμπιακό τουρνουά με την φανέλα της Εθνικής μας ομάδας είναι ότι δεν είχε μάθει να διαχειρίζεται τα απίστευτα φυσικά προσόντα που διαθέτει.

Είχε την τάση να μην βρίσκει την ηρεμία να διαβάζει το παιχνίδι και να προσφέρει μέσα από τα συστήματα. Αυτό στην Ισπανία άλλαξε.

Μετά τις πρώτες του εμφανίσεις που φαινόταν να είναι εντελώς έξω από τα νερά του άρχισε σταδιακά να συνειδητοποιεί τι χρειάζεται και να διαβάζει το παιχνίδι.

Το παιχνίδι του αρχίζει να αποκτά ουσία και βάθος και αυτό γινόταν φανερό από λεπτό σε λεπτό που περνούσε μέσα στα παρκέ της ACB.

Ο Θανάσης έκλεισε την σεζόν με 7.8 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 0.8 ασίστ και 0.9 τάπες σε 17,5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, αλλά και αρκετές φάσεις που «έκλεψαν» για εκείνον δημοσιότητα.

Κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης για τα playoffs έβαλε το κερασάκι σε μια τούρτα που είχε ήδη την καλύτερη γεύση.

Στα 3 παιχνίδια κόντρα στον Γιουλ και την παρέα του ο Αντετοκούνμπο μέτρησε 12.6 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1.6 κλεψίματα γεγονός που έδειξε ότι ο Θανάσης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με τον αδελφό του στις εξέδρες γίνεται ακόμα καλύτερος.

Οι θέσεις που έπαιξε, οι αντίπαλοι που αντιμετώπισε, αλλά και το υψηλό επίπεδο της ACB μόνο θετική επίδραση είχαν πάνω του και φαίνεται ότι αν συνδυάσει τα προσόντα του με εμπειρία μπορεί να γράψει την δικιά του μοναδική και ξεχωριστή ιστορία στα παρκέ.

Εννοείται ότι η εξέλιξη του έτερου Αντετοκούνμπο είναι θετικότατη και για το ελληνικό μπάσκετ καθώς αν συνδυαστούν τα αθλητικά προσόντα των Αντετοκούνμπο μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες παίκτες το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι θετικότατο για την Εθνική μας ομάδα.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η απόφαση που θα πάρει ο Θανάσης για το μέλλον της καριέρας τους και αν θα επιλέξει για 2η συνεχόμενη σεζόν να παραμείνει στην Ευρώπη.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα