Η εκτόξευση του... ώριμου Μάντζαρη! (pics & vids)

Η εκτόξευση του... ώριμου Μάντζαρη! (pics & vids)
O Βαγγέλης Μάντζαρης βγήκε μπροστά στο 4ο Final 4 της καριέρας του, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και το gazzetta.gr καταγράφει την... ώριμη διαδρομή του.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Αγιαξ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21+).

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει καταφέρει φέτος να απασχολεί είτε θετικά, είτε και πιο αρνητικά με τις εμφανίσεις του.

Ο Έλληνας γκαρντ διανύει την 6η του σεζόν με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, έχει βρεθεί σε 4 Final 4 και έχει κατακτήσει 2 Euroleague, όντας μόλις 27 χρονών.

Ανήκει στον πυρήνα των Ελλήνων παικτών του Ολυμπιακού που αγαπιούνται λίγο παραπάνω από την εξέδρα και είναι εκείνος που, πιο αθόρυβα από άλλους είναι η αλήθεια, τραβάει μεγάλο κουπί στο παρκέ.

Ο Μάντζαρης έχει περάσει τα πάντα με τον Ολυμπιακό.

Πήγε στους «ερυθρόλευκους» ως ένα ακόμα μεγάλο ταλέντο της χρυσής γενιάς των 90άρηδων και γεύτηκε όλες τις γεύσεις που θα μπορούσε να φανταστεί.

Από τον θρίαμβο του 2012, στον εξαιρετικά δύσκολο τραυματισμό του και την ζόρικη μετάβαση και πάλι σε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει ωραίες στιγμές, αλλά και ευθύνες.

Η σεζόν 2012/13 ήταν η πιο άσχημη. Ο σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός, αλλά επέστρεψε δυνατός και φορτωμένος με τις... απαιτήσεις της θέσης του.

Κάθε σεζόν τα... πρέπει από εκείνον αυξάνονταν,ο χρόνος που περνούσε στο παρκέ ήταν όλο και περισσότερος και ο Μάντζαρης κατάφερε να γίνει ένα βασικότατο γρανάζι σε μια ομάδα που οι ρόλοι είναι ένα από τα πιο σημαντικά δεδομένα.

Οι αδυναμίες που έχει δείξει τον έχουν φέρει αρκετές φορές στο επίκεντρο, αλλά αυτά που δεν φαίνοναται είναι μερικές φορές αυτά που είναι τα πιο σημαντικά.

Ο Μάντζαρης κατάφερε να είναι ουσιαστικός και η επιρροή του μέσα στο παιχνίδι είναι κάτι που δεν φαίνεται με «γυμνό» μάτι.

Η φετινή σεζόν είχε διάφορες διακυμάνσεις στην κριτική της απόδοσης και το gazzetta.gr αναλύει με αριθμούς ξεχωριστά την απόδοση του διεθνή γκαρντ μέχρι και το Final 4, αλλά και την απόδοση του Μάντζαρη στην Κωνσταντινούπολη.

Η... ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μετά από Σπανούλη και Πρίντεζη, ήταν ο 3ος παίκτης σε χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού αποτελεί τον βασικό «οργανωτή» της ομάδας, μια θέση που μοιραζόταν με τον Χάκετ, και που μετά τον τραυματισμό του Ιταλού επωμίστηκε όλο το βάρος.

Το θέμα που προέκυψε κατά την διάρκεια της σεζόν ήταν η κριτική σχετικά με την απόδοση του παίκτη.

Άλλες φορές εντυπωσίαζε και άλλες φορές άκουγε κριτική κυρίως για την πρωτοβουλία που αναλάμβανε μέσα στο παιχνίδι.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Έλληνας γκαρντ είχε μόλις 42 προσπάθειες για δύο πόντους σε ολόκληρη την κανονική διάρκεια της Euroleague και το αντίστοιχο νούμερο για τα τρίποντα ήταν 122.

Συγκεκριμένα ο Μάντζαρης «τράβηξε» μεγάλο φορτίο όλη την σεζόν έχοντας κατά μέσο όρο σε χρόνο συμμετοχής 23:31 και σε αυτό είχε 5.5 πόντους και 2.2 ασίστ.

Αυτά τα νούμερα ήταν που μετρήθηκαν, αλλά την διαφορά στο μπάσκετ πολλές φορές την κάνουν αυτά που δεν μπορούν να μετρηθούν. Και σε αυτά ο Βαγγέλης Μάντζαρης παίρνει πανηγυρική πρωτιά.

Οι «μάχες» που έδωσε στην άμυνα μετά και τον τραυματισμό του Χάκετ, που τον άφησε χωρίς στήριγμα, ήταν δυνατές και πάλευε να είναι αποτελεσματικός σε ότι έκανε.

PLAYOFFS KAI ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ FINAL 4!

Η σειρά με την Εφές βρήκε τον «άσο» των «ερυθρόλευκων» να κάνει εξαιρετικό πρώτο παιχνίδι, το ποίο και τέλειωσε με 14 πόντους και παίρνοντας κρίσιμα σουτ, ενώ πολύ καλός ήταν και στο Game 3 της σειράς.

Κατά μέσο όρο αγωνίστηκε 22:19'' και σε αυτό τον χρόνο μέτρησε 5.8 πόντους και 3 ασίστ προσφέροντας και εκείνος με την σειρά του την βοήθεια που χρειάζονταν η ομάδα του για να φτάσει στο Final 4.

Ένα Final 4 το οποίο ήταν εξαιρετικό για τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ δήλωσε παρών στα δύσκολα και έδειξε σαν έτοιμος από καιρό για αυτά παιχνίδια.

Εκτός από τα κρίσιμα σουτ που έβαλε, ήταν και η αποφασιστικότητα με την οποία τα πήρε στα πιο κρίσιμα σημεία και των δύο παιχνιδιών.

Ο 27χρονος γκαρντ έδειξε ότι πλέον έχει την εμπειρία και την ικανότητα να βγει μπροστά εκεί που τον χρειάζεται η ομάδα του και έστειλε μήνυμα ψυχολογίας για την συνέχεια.

Οι αριθμοί και τα ποσοστά του ήταν εξαιρετικά και ίσως να ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο Final 4, αφού ήταν πολύ καλός και στον τελικό, όπου συνολικά ο Ολυμπιακός ξέμεινε από δυνάμεις.

Συγκεκριμένα στο ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ο Μάντζαρης έμεινε στο παρκέ 33:24 έχοντας 12 πόντους με 4/9 τρίποντα αλλά και 3 ασίστ, ενώ στον τελικό μέτρησε 3/3 τρίποντα και είχε και άλλες 3 ασίστ.

Το τριήμερο αυτό βρήκε τον «ερυθρόλευκο» γκαρντ να βγαίνει μπροστά για την ομάδα του, να δείχνει ότι πλέον έχει αποκτήσει την ωριμότητα που χρειάζεται και ότι πλέον κατανοεί ότι η θέση του στον πυρήνα των Ελλήνων παικτών της ομάδας του είναι σημαντική.

Το συμβόλαιο του Μάντζαρη λήγει το φετινό καλοκαίρι (2017) και ο 27χρονος παίκτης έχει δηλώσει αρκετές φορές πόσο θα ήθελε να συνεχίσει να φορά την φανέλα του Ολυμπιακού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.