Γκριν: «Να γυρίσω και να πω σε όλους ότι πήρα τη Euroleague»!

Γκριν: «Να γυρίσω και να πω σε όλους ότι πήρα τη Euroleague»!
Θα βρεθεί στη... μεγάλη σκηνή του μπάσκετ. Στη σκέψη του, το τρόπαιο της Euroleague που θα περιμένει κάτοχο. Ο Έρικ Γκριν μίλησε στο gazzetta.gr από τη Media Day του Ολυμπιακού προτού «πετάξει» η ομάδα για το Final 4 και αποκάλυψε το όνειρο που θέλει να ζήσει στην Πόλη.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναχωρούν εντός της ημέρας για την Κωνσταντινούπολη έχοντας πάρει το «εισιτήριο» για το τελικό στάδιο της κορυφαίας διοργάνωσης και στόχος είναι ένας.

Κανείς συμβιβασμός, μόνο προσήλωση για την πορεία προς την κορυφή.

Αυτό έκανε σαφές και ο Έρικ Γκριν μιλώντας στο gazzetta.gr στην Media Day των Πειραιωτών ενόψει της παρουσίας του συλλόγου στο φετινό Final 4.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο ΑΕΚ - Πανιώνιος, αν ο Αραούχο σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή (21+).

Κάνοντας λόγο για έναν Ολυμπιακό που θα παίξει... στα κόκκινα και θα βγάλει ψυχή στο παρκέ, ο Αμερικανός γκαρντ, που πρόκειται να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, ανέφερε αρχικά:

«Είμαι τρομερά ενθουσιασμένος με την όλη διαδικασία. Αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι ονειρεύονται, είναι στόχος ζωής και κάποιοι δεν θα έχουν ποτέ την δυνατότητα να το κάνουν.

Για εμένα το να βρίσκομαι εδώ, να αγωνίζομαι, το να βρεθώ στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης είναι τεράστιο επίτευγμα, “ρουφάω” κάθε στιγμή και ανυπομονώ να παίξω μπάσκετ».

Κληθείς να τοποθετηθεί για το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ, μιας ομάδας η κόντρα με την οποία έχει χαρίσει τρομερές στιγμές στον Ολυμπιακό, ο Γκριν είχε να δηλώσει ότι:

«Είναι πασίγνωστο ότι η ΤΣΣΚΑ είναι μια σπουδαία ομάδα, αρά δεν μπορείς να πας εκεί και να πεις ότι θα παίξεις 30 λεπτά και θα κερδίσεις το παιχνίδι.

Πρέπει να παίξεις 40 στα... κόκκινα, ολοκληρωτικό μπάσκετ, να τους κλειδώσεις, να παίξεις δυνατή άμυνα, να κυκλοφορήσεις την μπάλα στην επίθεση και να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις κάθε κατάσταση.

Αλλιώς μια ομάδα σαν τη ΤΣΣΚΑ αν δει ότι μπορεί να πάρει εκείνη το πλεονέκτημα από εσένα θα προσπαθήσει να σε εκθέσει.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να προσαρμοστούμε άμεσα στις ανάγκες του παιχνιδιού και να... παίξουμε».

Από τον τρόπο που μιλούσε και αναφερόταν σε αυτό το «καυτό» τριήμερο της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη, ξεχείλιζε ενθουσιασμό και... ελπίδα. Το Final 4 ξεχώριζε και πάντα θα ξεχωρίζει στο μυαλό κάθε αθλητή, με τον «ερυθρόλευκο» γκαρντ να λέει για την προσωπική του προετοιμασία:

«Δεν έχω αλλάξει κάτι στον τρόπο που προετοιμάστηκα. Όλα είναι τα ίδια, έχουμε προσπαθήσει να κρατήσουμε την ρουτίνα μας.

Ξέρουμε ότι εκεί είναι μια τεράστια... σκηνή, αλλά θα είμαστε έτοιμοι.

Νομίζω ότι είμαστε όλοι πάρα πολύ ενθουσιασμένοι για αυτή την στιγμή και θέλουμε απολαύσουμε τις στιγμές εκεί και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το ευρωπαϊκό».

Ενδεχομένως όσοι ισχυρίζονται πως σε κάτι τέτοιες στιγμές δεν αισθάνονται άγχος και πίεση, να είναι ψεύτες. Εν μέρει, ο Έρικ Γκριν δεν το αρνήθηκε, αλλά θέλησε να σταθεί στη θετική ερμηνεία της έννοιας της... δημιουργικής ανησυχίας που τον χαρακτηρίζει αυτές τις μέρες...

«Είμαι απίστευτα ανυπόμονος, δεν είμαι αγχωμένος αλλά εξαιρετικά ενθουσιασμένος γιατί αυτή που μου δίνεται είναι μια ευκαιρία που πάντα ήθελα.

Λατρεύω να βρίσκομαι στην «μεγάλη σκηνή», λατρεύω να παίζω μπάσκετ και αυτή είναι μια ευκαιρία για να δείξω το ταλέντο μου, είναι μια ευκαιρία να δείξουμε το ταλέντο της ομάδας μας και είναι κάτι για το οποίο ανυπομονώ από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα».

Εκεί που... σταματάει η καθαρά επαγγελματική σκέψη, ξεκινάει ο πόθος για την επιτυχία. Ουδείς πηγαίνει στο Final 4 δίχως να έχει ονειρευτεί ότι παίρνει το τρόπαιο της Euroleague στα χέρια του.

Ο Γκριν, ανοίγεται στο gazzetta.gr και το... πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, αφού θέλει σαν τρελός να επιστρέψει θριαμβευτής με τον Ολυμπιακό.

«Φυσικά και ονειρεύομαι το τρόπαιο. Θα ήταν απίστευτο να γυρίσω “σπίτι” μου και να πω σε όλους ότι κέρδισα την Euroleague. Το να παίζω σε μια σπουδαία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός είναι απερίγραπτο...Και απλά ανυπομονώ και αν τελικά κερδίσουμε θα είναι απίστευτο» ήταν η δήλωσή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.