Βαθιά υπόκλιση στον 500άρη, Λιονέλ Μέσι (pics & vids)

Βαθιά υπόκλιση στον 500άρη, Λιονέλ Μέσι (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Βαθιά υπόκλιση στον 500άρη, Λιονέλ Μέσι (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr συνοψίζει για το νέο επίτευγμα του ποδοσφαιριστή που αφήνει εποχή... Και να σκεφτεί κανείς ότι τα 500 γκολ τα πέτυχε έχοντας χρειαστεί να κάνει και ράμματα στο clasico!

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Έπειτα από 577 παιχνίδια, πλέον, ο Λιονέλ Μέσι έχει καταφέρει να σκοράρει 500 φορές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί!

Με δύο γκολ στο clasico του «Σαντιάγο Μπερναμπέου», το βράδυ της Κυριακής, για την 33η αγωνιστική της La Liga, ο Αργεντινός θρύλος θύμισε σε όλους γιατί τ' όνομά του μένει ανεξίτηλα γραμμένο στα κιτάπια του ποδοσφαίρου και γιατί το στάτους του δεν μειώνεται, ακόμα κι αν κατά διαστήματα έχει ειπωθεί πως πλέον αρχίζει η ... κατηφόρα.

Σε ένα ματς όπου δέχθηκε αρκετά χτυπήματα, το πιο δυνατό εκ των οποίων τον ανάγκασε να κάνει ράμματα στο άνω χείλος για να συνεχίσει στο παιχνίδι μετά την αγκωνιά του Μαρσέλο, ο Μέσι έκανε τη διαφορά και σκόραρε με καταπληκτικό τρόπο 12'' πριν από την ολοκλήρωση των καθυστερήσεων στο «σπίτι» της Ρεάλ, βγάζοντας τη φανέλα του και καλώντας όλο τον κόσμο να υποκλιθεί στο μεγαλείο του...

Με τα 500 τέρματα που μετράει πλέον στον σύλλογο της Βαρκελώνης, εννοείται ότι είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Καταλανών, είναι επίσης κορυφαίος στο πρωτάθλημα της La Liga με 343 τέρματα, είναι επίσης ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των μεγάλων ντέρμπι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας βρει το δρόμο για τα δίχτυα 23 φορές.

Είναι επίσης ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στο Τσάμπιονς Λιγκ με 94 γκολ, σε μια κατηγορία όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον έχει προσπεράσει και τον έχει αφήσει πίσω, με τον Πορτογάλο να έχει «σπάσει» την 100άρα και να συνεχίζει στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης.

Τα 282 γκολ τα έχει δει το κοινό του «Καμπ Νόου» και τα 218 έχουν έρθει σε αγωνιστικές εξορμήσεις, 402 έχουν επιτευχθεί από το μαγικό αριστερό πόδι του Αργεντινού, 74 από το δεξί, έχει 22 κεφαλιά και 2 με άλλον τρόπο...

Για φέτος, πάντως, ο Μέσι μετράει 31 γκολ στην Primera Division, 11 στο Τσάμπιονς Λιγκ, όντας πρώτος σκόρερ του θεσμού για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, συνολικά 47 σε όλες τις διοργανώσεις και έχει αγωνιστεί σε 46 ματς!

Σημαντικότατο ρόλο στο κομμάτι του σκοραρίσματος για τον Λιονέλ Μέσι, έπαιξε φυσικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα και η μετατόπιση του ηγέτη της ομάδας πιο κεντρικά, από τις πτέρυγες και το wing-play που είχε συνηθίσει μέχρι τότε, κινούμενος κυρίως από δεξιά.

Τα 500 γκολ, είναι πολύ περισσότερα από τα διπλάσια του δεύτερου σκόρερ στα χρονικά της Μπαρτσελόνα, από τη στιγμή που ο Θέσαρ Ροντρίγκεθ Αλβάρεθ είχε σταματήσει στα 232, στη θητεία του στον σύλλογο από το 1942 έως το 1955.

Η πιο εποικοδομητική αγωνιστική περίοδο για τον Λιονέλ Μέσι στους «μπλαουγκράνα», ήταν στην τελευταία χρονιά της παρουσίας του Γκουαρδιόλα στην τεχνική ηγεσία, το 2011-2012, όταν και βρήκε δίχτυα 73 φορές (!) σε 60 παιχνίδια, ενώ, είχε φτάσει στο ρεκόρ των 91 γκολ σε ένα ημερολογιακό πριν από μια πενταετία! Με αυτό τον αριθμό, είχε ξεπεράσει τα 85 του θρύλου της Μπάγερν Μονάχου, Γκερντ Μίλερ.

Πέντε Χρυσές Μπάλες, 29 τίτλοι, ανάμεσα στους οποίους οχτώ πρωταθλήματα και τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ (δεν είχε παίξει στον τελικό του 2006 με την Άρσεναλ), είναι αυτή τη στιγμή και ο... αρχισκόρερ των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, έχοντας κουνήσει το πλεκτό σε 47 περιστάσεις.

Ο Ντάνι Άλβες μπορεί να δηλώνει υπερήφανα ότι είναι εκείνος που του έχει βγάλει τις περισσότερες ασίστ σε αυτή την 500άρα που μετράει ο Λιονέλ Μέσι, μετρώντας 42 «σερβιρίσματα», ενώ, αμέσως μετά έρχεται ο Αντρές Ινιέστα με τις 34. Σουάρες και Νεϊμάρ έχουν 25 και 21 αντίστοιχα, ενώ τελευταίος με τις λιγότερες είναι ο Φάμπρεγας, έχοντας σταματήσει στις 15 όταν επέστρεψε στη Μπαρτσελόνα και έχοντας πλέον αποχωρήσει ξανά από εκείνη για να βρίσκεται στο Λονδίνο και την Τσέλσι...

Επί ισπανικού εδάφους, οι ομάδες που έχουν... τραβήξει τα πάνδεινα από τον Αργεντινό είναι οι Σεβίλλη (29 γκολ), Ατλέτικο (27) και Βαλένθια (24) στο top-3, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Άρσεναλ τον έχει δει να γίνεται ο μόνιμος εφιάλτης της με 9 τέρματα κι έπειτα ακολουθούν οι Μίλαν/Σέλτικ με 8 και η Μπάγερ Λεβερκούζεν με 7.

Σε χρονικό επίπεδο, τα περισσότερα γκολ του Μέσι εντοπίζονται στο διάστημα 76' – 90', όπου έχουν σημειωθεί 120, ενώ 90 έχει πετύχει από το 31ο έως το 45ο λεπτό των αναμετρήσεων των Καταλανών.

Η αρχή σε όλα αυτά, πάντως, είχε γίνει την 1η Μαΐου του 2005. Με χαίτη, τότε, με συμπαίκτη και δημιουργό τον Ροναλντίνιο, με το νούμερο 30 στην πλάτη, με την ηλικία των 17 ετών γεμάτη ενθουσιασμό για τις εμπειρίες από την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Που να 'ξερε τότε πόσα θα βίωνε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα