Σπανούλης – Πρίντεζης: Αυτοί ξέρουν τον τρόπο! (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
Σπανούλης – Πρίντεζης: Αυτοί ξέρουν τον τρόπο! (pics & vid)
Ο Βασίλης Σπανούλης στο ματς κόντρα στην Εφές μοίρασε 10 ασίστ κάνοντας μόλις ένα λάθος, ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν απλά εξαιρετικός και όλα δείχνουν ότι οι... παλιοσειρές θα χρειαστεί να κάνουν και πάλι το κάτι παραπάνω.

Ξεκινώντας με τα δεδομένα ο Ολυμπιακός ηττήθηκε, έχοντας εξασφαλίσει την 3η θέση και παράλληλα το πλεονέκτημα στα playoffs, από την Εφές με 77 - 69 με τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Βασίλη Σπανούλη να είναι οι δύο παίκτες που ξεχώρισαν για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός έχει να δώσει ακόμα ένα παιχνίδι στην Ρωσία κόντρα στην πρωτοπόρο, μέχρι τώρα, ΤΣΣΚΑ το οποίο ουσιαστικά δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στα μέχρι τώρα πεπραγμένα και να κλείσει με αυτόν τον τρόπο τον «Μαραθώνιο» της κανονικής διάρκειας της φετινής Euroleague.

Στις 29, αλλά και με την 30η το ίδιο θα παραμείνει, αγωνιστικές που έχουν ήδη παιχτεί η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση, μαζί το πλεονέκτημα και από εδώ και πέρα έρχονται τα ακόμα πιο σημαντικά.

Σε αυτά απών θα είναι ο Ματ Λοτζέσκι, που τραυματίστηκε, κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει χάσει ένα σημαντικότατο γρανάζι του και πρέπει να βρει τρόπο να καλύψει το κενό.

Και πως καλύπτεται συνήθως αυτό το κενό; ή αλλιώς ποιοι βγάζουν συνήθως τα κάστανα από την φωτιά στα δύσκολα;

Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης για ακόμα μια φορά καλούνται να είναι εκείνοι που θα δείξουν τον δρόμο.

Το gazzetta.gr αναλύει:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα φέτος από τραυματισμούς, βρέθηκε μπροστά σε ατυχίες και πλέον προσπαθεί να αποκτήσει ρυθμό.

Εκεί που πήγε να επιστρέψει από το πρόβλημα στον προσαγωγό, αρρώστησε και βρέθηκε πάλι να χάνει προπονήσεις και να μην μπορεί να έχει μια συνέχεια.

Η κριτική που λαμβάνει δεν είναι κάτι που θα τον «ρίξει από τα σύννεφα», είναι μαθημένος ο αρχηγός του Ολυμπιακού και για ακόμα μια φορά συνεχίζει να κάνει την δουλειά του στο γήπεδο.

Μέχρι στιγμής στην Ευρώπη ο Kill-Bill μετρά 11.7 πόντους κατά μέσο όρο, με 1.9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 λάθη.

Καλύτερο του παιχνίδι ήταν εκείνο με τον Παναθηναϊκός που σταμάτησε στους 22 πόντους και μοίρασε και 8 ασίστ.

Μετά το ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, που δεν ήταν στην καλύτερη του κατάσταση και έμεινε στο παρκέ μόλις 16' λεπτά και 24'' δευτερόλεπτα στο παρκέ, ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας φάνηκε να να είναι πιο σταθερός απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης με 9 πόντους, 3 ασίστ και 2 λάθη,

χωρίς όμως και πάλι να έχει τρομερά ποσοστά, ενώ το χθεσινό (σ.σ. 30/3) παιχνίδι κόντρα στην Εφές είχε ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο.

Ο Σπανούλης έπαιξε για σχεδόν 30 λεπτά και μέτρησε 11 πόντους, 10 ασίστ και μόλις 1 λάθος.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι κρατάει τόσα χαμηλά τα λάθη του δείχνει ότι η συγκέντρωση και ο ρυθμός επανέρχεται για τον «ερυθρόλευκο» γκαρντ και μπαίνοντας στην πιο κρίσιμη φάση της σεζόν, είναι στοιχεία απαραίτητα για να καταφέρουν να βγάλουν τα απαιτητικότατα παιχνίδια που έχουν από εδώ και πέρα.

Ο Σπανούλης έχει αποδείξει τι είναι ικανός να κάνει, ειδικά στα κρίσιμα, και μένει να δούμε τι επιφυλάσσει η συνέχεια για τον Ολυμπιακό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που, μαζί με τον Σπανούλη, διασώθηκε από την χθεσινή ήττα.

Ο Γιώργος Πρίντεζης σταμάτησε στους 16 πόντους με 8/9 δίποντα, μάζεψε 9 ριμπάουντ και μοίρασε και 2 ασίστ σε ένα παιχνίδι που για άλλη μια φορά κατάλαβε ότι πρέπει να βγει μπροστά.

Συνεργάστηκε άψογα με τον Σπανούλη και τέλειωσε εξαιρετικά τις προσπάθειες που πήρε. Και ο Πρίντεζης κατανοεί καλύτερα από τον καθένα την φάση την οποία βρίσκεται η ομάδα του.

Φέτος, μετρά στην σεζόν 13 πόντους στην Euroleague, όπως και 3.8 ριμπάουντ με 50.5% στα δίποντα και 41.2% στα τρίποντα.

Οι δύο Έλληνες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως πρέπει να αντιδράσουν στην απαιτητική περίοδο που έρχεται.

Σπανούλης και Πρίντεζης είναι οι δύο παίκτες που ξέρουν ότι πρέπει να αφήσουν πίσω όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, θετικά και αρνητικά, και πρέπει να βγουν μπροστά για την ομάδα τους.

Ο Ολυμπιακός κοιτά ήδη την επόμενη ημέρα και δεν υπάρχουν καλύτεροι στο να δείξουν το σωστό μονοπάτι και στους υπόλοιπους από τους δύο αρχηγούς της ομάδας.