Ουότερς: «Το ξέραμε, αλλά...»

Ο Ντόμινικ Ουότερς μίλησε στο gazzetta.gr και παραδέχθηκε πως ενώ στον Ολυμπιακό είχαν «διαβάσει» τη δυνατότητα της Γαλατάσαραϊ να επιστρέφει στα ματς, η ομάδα δεν αντέδρασε σωστά στην ανατροπή των δεδομένων του παιχνιδιού...

Ουότερς: «Το ξέραμε, αλλά...»

Παρόλο που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού ο Ντόμινικ Ουότερς μπήκε για να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός ενώ είχε το προβάδισμα δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα από την Γαλατά για δεύτερη φορά μέσα στην σεζόν με 71 - 80.

H Ρεάλ παίζει εκτός με την Αθλέτικ Κλουμπ που κυνηγάει την έξοδο στην Ευρώπη. Θα πάρει το διπλό με over 2,5;

Τα άστοχα σουτ και η κακή ημέρα που βρέθηκαν αρκετοί παίκτες έκαναν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τους πρωταθλητές Ελλάδας με τον Αμερικανό «άσο» της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μην ψάχνει δικαιολογίες.

Ο Ουότερς στάθηκε στο ότι είχαν μελετήσει τις ανατροπές στα παιχνίδια της τούρκικης ομάδας, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να κρατήσουν την διαφορά τους και να πάρουν την νίκη.

«Ξέραμε ότι η Γαλατάσαραϊ είναι μια επικίνδυνη ομάδα, είναι επιθετικοί, σκοράρουν πολλούς πόντους.

Σε πολλά από τα παιχνίδια τους είτε προηγούνται και βλέπουν μετά τον αντίπαλο να επιστρέφει, είτε χάνουν με διαφορά και επιστρέφουν στο παιχνίδι. Γίνεται συχνά.

Ξέραμε ότι θα επιστρέψουν και δεν αντισταθήκαμε σε αυτό, δεν αντιδράσαμε καλά.

Έβαλαν, βέβαια, πολλά και δύσκολα καλάθια και μερικές φορές χάνεις αυτά τα παιχνίδια. Μερικές φορές αυτά τα σουτ πάνε μέσα και σε βοηθούν και μερικές τα χάνεις.

Σήμερα για εκείνους μπήκαν και χάσαμε το παιχνίδι. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο».

Ενώ σε ερώτηση για το αν ίσως δεν ταιριάζει η συγκεκριμένη ομάδα, η οποία είναι η μοναδική που κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό δύο φορές μέσα στην σεζόν, ή αν απλά έτυχε ένα κακό βράδυ ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ ήταν απόλυτος.

«Η Γαλατάσαραϊ παρά την βαθμολογική της θέση είναι μια ομάδα της Euroleague. Δεν είναι ότι έχουμε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα στην αντιμετώπιση της, νομίζω ότι ήταν η μέρα.

Σε οποιαδήποτε χρόνο μπορεί ο καθένας να κερδίσει τον καθένα. Την προπερασμένη εβδομάδα οι Τούρκοι κέρδισαν την Ρεάλ Στην Μαδρίτη, οπότε αναμφισβήτητα είναι επικίνδυνοι.

Έχουν αυτοπεποίθηση τώρα, έβαλαν πολλούς παίκτες στο rotation άρα μπορούσαν να πάρουν τα σωστά λεπτά και να είναι αποτελεσματικοί.

Έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα, ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και εμείς έπρεπε να αντιδράσουμε καλύτερα.

Να σταματήσουμε αυτό το pick & roll που μας έκανε ζημιά, οπότε το πρόβλημα ήταν δικό μας όχι δικό τους. Εκείνοι έκαναν το παιχνίδι τους».

Όσον αφορά την δύσκολη συνέχεια κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα αλλά και Ρεάλ Μαδρίτης, τα δεδομένα είναι εντελώς συγκεκριμένα και δεν υπάρχει περιθώριο για έλλειψη συγκέντρωσης.

«Το μόνο που σκεφτόμαστε για την ερχόμενη δύσκολη εβδομάδα δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από την νίκη. Μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη, δεν κοιτάμε ποιος μπορεί να είναι ο αντίπαλος.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την «καυτή» ατμόσφαιρα στον Ερυθρό Αστέρα και επιστρέφουμε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την Ρεάλ Μαδρίτης.

Είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς και πλέον τα πάντα μετράνε και είναι σημαντικά, οπότε θα ηρεμήσουμε, θα συγκεντρωθούμε, θα βγούμε να παίξουμε και θα είμαστε έτοιμοι».

Κλείνοντας, σε ερώτηση για τον αν έχει μπει στην σκέψη του Ολυμπιακού ο αντίπαλος στα playoff και πάλι ο Ουότερς ήταν απόλυτος. Το μόνο που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι το πλεονέκτημα...

«Δεν υπάρχει στο μυαλό μας η σκέψη των playoffs. Ακόμα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα, οπότε σε αυτό έχουμε στρέψει την προσοχή μας τώρα.

Τίποτα άλλο δεν σκεφτόμαστε. Το επόμενο παιχνίδι είναι με τον Ερυθρό Αστέρα και το μόνο που προσπαθούμε είναι να πάρουμε την νίκη και να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς αυτή την στιγμή».