Έρικ Γκριν: Όσο πιο πολύ παίζει τόσο... βάζει! (pics)

Αντωνία Σπανού
Έρικ Γκριν: Όσο πιο πολύ παίζει τόσο... βάζει! (pics)
Ο Έρικ Γκριν ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι κόντρα στην Ούνικς Καζάν και το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα για τον χρόνο του Γκριν και την... συνέπεια του στο σκοράρισμα.

Τεράστια κουβέντα είχε προκύψει από το καλοκαίρι ακόμα γύρω από το όνομα του Έρικ Γκριν.

Πιο... ακριβοθώρητο ήθελαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, ο... άγνωστος, με το μικρό πέρασμα από το ΝΒΑ. Έρικ Γκριν ήρθε και αντιμετωπίστηκε με... σκεπτικισμό.

Ο σωματότυπος του σε τρομάζει λίγο, καθότι, ελαφρύς αλλά φρόντισε από την αρχή να δείξει ότι έχει θέληση αλλά και εξαιρετική μηχανική στο σουτ.

Η σεζόν ξεκίνησε θετικά για τον Ολυμπιακό με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να προσπαθεί να βρει, αν τελικά θα καταφέρουν να χωρέσουν στην ίδια 5άδα με τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη.

Ο Αμερικανός ξεφεύγει από τους ομοεθνής του, που μέχρι τώρα δεν μας εντυπωσιάζουν με την θέληση τους στην άμυνα, και φάνηκε να έχει καταλάβει ότι για να κερδίσει την θέση του σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό θα βγει... από τα νερά του και θα μάθει να «κολυμπάει» με άλλους τρόπους.

Η πρώτη του συνεπής γνωριμία με το κοινό έγινε κυρίως με βιτρίνα το σουτ του. Δεν έχει την ικανότητα να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, αλλά έδωσε στους «ερυθρόλευκους» την ικανότητα να δημιουργεί ένας παίκτης για τον εαυτό του.

Ενώ έδειχνε ότι έχει την μηχανική και την... καρδιά για να ηγέτης στο σκοράρισμα του έλειπε η συνέπεια κάτι το οποίο είχε επισημάνει και ο προπονητής της ομάδας σε ερώτηση που είχε δεχτεί.

Ο Γκριν είναι φανερό ότι στον χρόνο που βρίσκεται στο παρκέ έχει ανάγκη να περνάει η μπάλα από τα χέρια του και να παίρνει καλές προσπάθειες που τελικά θα δώσουν στην ομάδα του σκορ.

Η... φτωχή έναρξη ο συσχετισμός με τον χρόνο

Η εμφάνιση του στην πρώτη του ευρωπαϊκή «μάχη» που έδωσε ο Ολυμπιακός στην Μαδρίτη κόντρα στην Ρεάλ ήταν αποκαρδιωτική.

Σε 15 λεπτά που πέρασε στο παρκέ είχε 0 πόντους με 0/4 προσπάθειες και μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη και η μοναδική φορά που είχε αρνητικό ranking το οποίο ήταν -4.

Την 2η αγωνιστική ανέβηκε ο χρόνος του ξεπέρασε τα 18 λεπτά και σταμάτησε σε 11 πόντους 10 προσπάθειες.

Συνολικά γίνεται φανερό ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάει στο παρκέ ο Έρικ Γκριν τον βοηθάει να παίρνει περισσότερες προσπάθειες και κατά συνέπεια να φτιάχνει τα ποσοστά του που γίνεται ξεκάθαρο ότι εξαρτώνται από τον ρυθμό που αποκτά μέσα στον αγώνα.

Τα παιχνίδια που ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ έχει πετύχει πάνω από 13 πόντους είναι 5.

Η.., άνοδος συνδυάζεται με τον χρόνο!

Σε αυτά ο χρόνος του είναι πάνω από 18 λεπτά και οι προσπάθειες που παίρνει είναι σίγουρα διψήφιες.

Στον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο ο Γκριν είχε 16 πόντους παίζοντας 19' λεπτά και 31'' δευτερόλεπτα σε 16 προσπάθειες που πήρε (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και των βολών).

Την αμέσως επόμενη αγωνιστική στην Ισπανία κόντρα στην Μπασκόνια πάλι μένοντας πάνω από 18 λεπτά στο παρκέ ο Γκριν σταμάτησε στους 13 πόντους σε 10 προσπάθειες.

Τα επόμενα 6 παιχνίδια ο γκαρντ των Πρωταθλητών Ελλάδας έμεινε στα ρηχά και επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις στο παιχνίδι κόντρα στην Ούνικς στο ΣΕΦ.

Έπαιξε για 26' λεπτά περίπου με 15 πόντους σε 13 προσπάθειες.

Όπως και στο παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα που και πάλι μέτρησε 15 πόντους σε 24 λεπτά παίρνοντας 14 προσπάθειες.

Τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις τις κορύφωσε με την προσπάθεια του στο Καζάν και πάλι κόντρα στην Ούνικς.

Σε 34' λεπτά που πέρασε στο παρκέ έκανε ρεκόρ πόντων με 25 έχοντας με 15 προσπάθειες.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ 18'+ ΚΑΙ ΕΙΧΕ 13'+ ΠΟΝΤΟΥΣ

ΜΑΤΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΔΙΠΟΝΤΑ

%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

%

ΒΟΛΕΣ

%

5

16,8

18/28

64,2

11/21

52,3

15/19

78,9

Ο Γκριν προσπαθεί να δείξει συνέπεια στο σκοράρισμα, αλλά φαίνεται ότι είναι σημαντικό για εκείνον να παίρνει προσπάθειες.

Μπορεί να πετυχαίνει να διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά δυσκολεύεται να γίνει ο απόλυτος ηγέτης σκοραρίσματος και να δώσει στην ομάδα του την συνέπεια ενός... killer!

ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 13 ΠΟΝΤΟΥΣ

ΜΑΤΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΔΙΠΟΝΤΑ

%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

%

ΒΟΛΕΣ

%

16

7,8

26/68

38,2

18/47

38,3

20/26

77

Ο Γκριν ψάχνει να βρει σταθερότητα και γίνεται φανερό ότι την βρίσκει μέσα από τον χρόνο που περνάει στο παρκέ αλλά και τις προσπάθειες που παίρνει.

Ο Ολυμπιακός έχει βρει τον παίκτη που έψαχνε και μέσα από τα συνεχόμενα ματς προσπαθεί να τον κάνει μια ένα σημαντικό γρανάζι μέσα στην... μηχανή του.

Άλλωστε αυτό ανέφερε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην κριτική του για τον παίκτη καθώς είναι η πρώτη φορά που έχει συνέπεια στο παιχνίδι του και ο ρόλος που έχει στον Ολυμπιακό μπορεί να τον φτάσει στο επόμενο επίπεδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.