Ο Λουίς Σουάρες στα 30 του «πυροβολεί» όσο ποτέ! (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Λουίς Σουάρες στα 30 του «πυροβολεί» όσο ποτέ! (pics+vids)

bet365

Ο Λουίς Σουάρες 30αρίζει, εν έτει 2017 θεωρείται από τα μεγαλύτερα «κανόνια» της Ευρώπης και η επιλογή του να πάει στη Μπαρτσελόνα, του έχει επιστρέψει όσα ονειρευόταν...

Το καλοκαίρι του 2014, αποφασίζει ν' αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ για να κυνηγήσει αλλού τα ποδοσφαιρικά του όνειρα.

Ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε ο τίτλος της Πρέμιερ Λιγκ εκείνη τη σεζόν, το κλάμα του στο «Selhurst Park» όπου... κάποια ανώτερη δύναμη απλά δεν ήθελε οι «κόκκινοι» να συνεχίσουν να διεκδικούν την κορυφή και που αργότερα θα υποχρέωνε τον Τζέραρντ σε μια από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες με το γλίστρημα απέναντι στην Τσέλσι, πλήγωσαν ανεπανόρθωτα τον Ουρουγουανό νυν επιθετικό των «μπλαουγκράνα».

Ο Σουάρες, την 24η Ιανουαρίου, γιορτάζει τα γενέθλιά του. Αυτή τη χρονιά, κλείνει τα 30, το βράδυ της Δευτέρας κέρασε τους συμπαίκτες του στη Βαρκελώνη και όλα στην καριέρα του εξελίσσονται με εκπληκτικό τρόπο. Τόσο, που οι αριθμοί του και η συνεχής προσφορά και συμβολή του στους στόχους της Μπαρτσελόνα, τον καθιστούν έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών στον κόσμο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ακόμα κι αν στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα μέχρι και το Μουντιάλ του 2014, η συμπεριφορά του πολλές φορές ξεπερνούσε τα επιτρεπόμενα όρια και ο ίδιος αδικούσε τον εαυτό του με την αδυναμία να ελέγξει τον εκνευρισμό του, έχοντας χρειαστεί να κάνει ακόμα και μαθήματα ελέγχου θυμού (!), ο Λουίς Σουάρες μπορεί πλέον με υπερηφάνεια να δηλώσει ότι όλα αυτά έχουν μείνει πίσω του και πως μπροστά υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο, τα γκολ και οι τίτλοι.

Από τις δαγκωματιές στον Άγιαξ, τη ρατσιστική επίθεση στον Πατρίς Εβρά και τη νέα δαγκωνιά στον Τζόρτζιο Κιελίνι, έφτασε να πανηγυρίσει το τρεμπλ του 2015 με τους Καταλανούς, να κατακτήσει το Χρυσό Παπούτσι για τα 40 τέρματα που πέτυχε την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 και μαζί με τους Νεϊμάρ και Μέσι να γράψουν ιστορία ως το MSN που σκορπά τον τρόπο σε κάθε αντίπαλη άμυνα.

Ακόμα και φέτος που ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει περάσει δύσκολα με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και την ψυχολογία του, αλλά και την αστάθεια του Βραζιλιάνου που δεν έχει δώσει στη Μπαρτσελόνα τα γκολ που θα μπορούσε, ο Λουίς Σουάρες στέκει αγέρωχος και προσφέρει... μόνος και για τους τρεις τους.

Σε σύνολο 450 παιχνιδιών, έχει πετύχει 310 γκολ, έχει 187 ασίστ και έχει κατακτήσει εφτά τρόπαια μέχρι στιγμής στην καριέρα του και είναι μόλις 30 ετών. Και για να μην παρεξηγηθεί το «μόλις», από τη στιγμή που δείχνει ότι ακόμα έχει ανεξάντλητες αντοχές, έχει ακόμα μερικά καλά ποδοσφαιρικά χρόνια για να εμπλουτίσει τους παραπάνω αριθμούς και φυσικά τη συλλογή των μεταλλίων που θα έχει στο σπίτι του στη Βαρκελώνη.

Ο Άγιαξ δεν τον ξέχασε, από τη στιγμή που πρόσφερε πολλά και στον ολλανδικό σύλλογο, με τον «Αίαντα» να δημοσιεύει βίντεο για να του ευχηθεί χρόνια πολλά, με τον Σουάρες να έχει αποχωρήσει αφήνοντας πίσω μόνο φίλους και οπαδούς που τον αγάπησαν.

Το ίδιο συνέβη και με τη Λίβερπουλ.

Όσα κι αν πέρασε εκεί, όσο κι αν δημιουργήθηκε θέμα με το μέλλον του το 2013, όσο κι αν κρίθηκε «ένοχος» για τη ρατσιστική επίθεση στον Πατρίς Εβρά, έχοντας όμως όλη την ομάδα στο πλευρό του σε μια κίνηση που ίσως και να του... χάιδεψε τ' αυτιά αντί να τα τραβήξει, είχε στο πλευρό του έναν άνθρωπο στον οποίο οφείλει πολλά και με τον οποίο διατηρούν τρομερή σχέση μακριά από το γήπεδο.

Ο Στίβεν Τζέραρντ «δρούσε» ως μεγάλος αδερφός και οι δυο τους, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, αναφέρονται στη συνεργασία τους εντός γηπέδου και τη σχέση τους έξω από αυτό, όταν βρίσκονται για να συζητήσουν για τις ζωές τους και να θυμηθούν τα όσα πέρασαν στο «Άνφιλντ», το οποίο έζησε μαγικές στιγμές το 2014, αλλά και ημέρες πόνου για την απώλεια εκείνου του τίτλου που έμοιαζε να είναι γραμμένος στ' άστρα, με το σενάριο τελικά να μην έχει happy end.

Με τα μπλαουγκράνα χρώματα, σε 123 εμφανίσεις, έχει 103 γκολ, 50 ασίστ, ένα Τσάμπιονς Λιγκ, δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Ισπανίας, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας κι ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Οι Καταλανοί τον έχουν λατρέψει, στο Λίβερπουλ τον θυμούνται ως έναν από τους καλύτερους που πέρασαν στην σύγχρονη εποχή του συλλόγου και στον Άγιαξ θαυμάζουν την πρόοδό του, καμαρώνοντας για το γεγονός πως είναι ένα δικό τους παιδί, το οποίο κοίταξε μπροστά και κυνήγησε αυτά που του αξίζουν βάσει του ταλέντου που του χάρισε ο Θεός.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι στα 30 του, βρίσκεται πλέον στο πικ της καριέρας του, έχοντας συμμετοχή σε 20 γκολ της Μπαρτσελόνα στη φετινή La Liga με 15 τέρματα και 5 ασίστ.

Ο «πιστολέρο» πάτησε τα πρώτα -άντα κι όσο μεγαλώνει, τόσο ωριμάζει μαζί του το ένστικτο του killer!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα