Mιλουτίνοφ: Ένας παίκτης ειδικών συνθηκών (pics)

Αντωνία Σπανού
Mιλουτίνοφ: Ένας παίκτης ειδικών συνθηκών (pics)
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε μια γεμάτη εμφάνιση κόντρα στον Κόροιβο σπάζοντας και το προσωπικό του ρεκόρ σε ασίστ. Το gazzetta.gr αναλύει έναν ψηλό ειδικών συνθηκών που γίνεται εργαλείο στα χέρια του προπονητή του.

«Ο Μιλουτίνοφ είναι ένας ψηλός που έχει πολύ καλή τεχνική, πολύ καλή πάσα και δημιουργία από το ψηλό ποστ, αλλά και από το χαμηλό. Σήμερα ήταν η μέρα του για τις ασίστ».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την εξαιρετική απόδοση του Σέρβου ψηλού στις ασίστ.

Ο Μιλουτίνοφ βρήκε παραπάνω χρόνο συμμετοχής στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Κόροιβο και τον εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Ο «ερυθρόλευκος» σέντερ είχε 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ ενώ μάζεψε και 13 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Οι 6 τελικές πάσες που μοίρασε ήταν η καλύτερη επίδοση της καριέρας, ενώ η αμέσως προηγούμενη ήταν οι 4 ασίστ που είχε δώσει την περσινή σεζόν με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου.

Στην Euroleague είχε σε δύο χρόνιας συμμετοχής 11 ασίστ και σε στις 10 προηγούμενες εμφανίσεις του στην Basket League μετρούσε 11.

Πολλά έχουν ειπωθεί για την χρησιμότητα της παρουσίας του Μιλουτίνοφ στον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι με τις σειρήνες του δανεισμού να ηχούν πιο δυνατά από ποτέ ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι τον θέλει στο ρόστερ και έτσι έγινε.

Η παρουσία του είναι... περίεργη.

Με τον Μπιρτς να έχει «κλέψει» καρδιές και τον Γιανγκ να στηρίζεται στην επιστροφή του από τον τραυματισμό του την περσινή χρονιά και σταδιακά να βρίσκει τον απαιτούμενο ρυθμό ο Μιλουτίνοφ αποτελεί σέντερ ειδικών αποστολών.

Συμπληρώνει την δυάδα των αθλητικών ψηλών με ποιότητα και διαφορετικό είδος παιχνιδιού.

Η Σέρβος πιτσιρικάς, γιατί πιτσιρικάς είναι μόλις στα 22 του χρόνια, έκανε το ταξίδι από την χώρα του έχοντας τις 3 χρονιές στην Παρτιζάν και τους Σπερς ήδη να τον έχουν ξεχωρίσει και προσπαθεί να προσαρμοστεί και να γεμίσει εμπειρίες μέσα από τις απαιτήσεις που έχει μια ομάδα υψηλού πρωταθλητισμού όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Πέρυσι με τον τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ αναγκάστηκε να βγει μπροστά και να καλύψει κενό που ίσως δεν ήταν έτοιμος με τον ίδιο όμως να προσπαθεί να αφήσει πάντα στο παρκέ το ταλέντο του.

Η σεζόν πέρυσι μπορεί να έκλεισε με πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες η κακή πορεία στην Ευρώπη όμως παρέσυρε στην κριτική όλους τους παίκτες.

Ο Μιλουτίνοφ με την στήριξη του προπονητή του όσες φορές έχει χρειαστεί να πάρει ειδικές αποστολές τα έχει καταφέρει περίφημα.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που έχει πάρει χρόνο και έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις ο σέντερ του Ολυμπιακού.

Στην Ευρώπη βρέθηκε στο παρκέ για 22 λεπτά σχεδόν κόντρα στην Εφές σκοράροντας 8 πόντους και κατεβάζοντας και 7 ριμπάουντ και μάζεψε στο σύστημα αξιολόγησης 15 πόντους.

Κόντρα στην Μπαρτσελόνα που καλείται κάθε φορά να ματσάρει τον Τόμιτς ο Μιλουτίνοφ δείχνει να τα πηγαίνει εξαιρετικά.

Κάνει πράγματα που δεν φαίνονται στην στατιστική και βοηθάει ουσιαστικά την ομάδα του με την άμυνα.

Κόντρα στην Μπαρτσελόνα έχει μείνει στο παρκέ 14 και 19 λεπτά αντίστοιχα αποκτώντας εμπειρίες και συμβάλλοντας σημαντικά στο διαφορετικό στιλ που χρειάζεται να παίξει ο Ολυμπιακός.

Επίσης φέτος πολύ καλό παιχνίδι έκανε και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα παίζοντας για 22 λεπτά και μέτρησε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Ειδικές αποστολές παρόλο που δεν παίζει πολύ αναλαμβάνει και στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό όταν καλείται να κοντράρει τον Γιάννη Μπουρούση.

Έχει ακόμα πολλά να μάθει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αλλά φαίνεται πως με την στήριξη του προπονητή του εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες και δείχνει ότι εξελίσσεται μέσα στο παρκέ, ενώ μπορεί να γίνει μεγάλο κέρδος για την ομάδα του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα