Πετσάρσκι reloaded! (pics & vids)

Πετσάρσκι reloaded! (pics & vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Πετσάρσκι reloaded! (pics & vids)

bet365

Το επώνυμο «Πετσάρσκι» επιστρέφει δυναμικά στο μπασκετικό παλκοσένικο και το gazzetta.gr γράφει για τον γιο του Μίροσλαβ... Μυλωνά, Μάρκο, που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη!

Σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα για τον πιο γνωστό ελληνοποιημένο της Α1, ο Μίροσλαβ Πετσάρσκι θα έχανε. Βλέπετε, δεν είναι εκείνος που γνωρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες, δεν είναι ο πιο δημοφιλής. Περισσότερο διάσημοι, ακόμα κι από τον Μίροσλαβ… Μυλωνά, στην εκτόξευση του αθλήματος στη χώρα μας τη δεκαετία του '90 είναι ο Πρέντραγκ Κίνης (Στογιάκοβιτς), ο Μάρκο Λάτσης (Γιάριτς), ο Ντράγκαν Κωνσταντινίδης (Τάρλατς), ο Μίλαν Μαλατράς (Γκούροβιτς) και ο Ράσο Μακρής (Νεστέροβιτς).

Ο 49άχρονος, σήμερα, Σέρβος συστήθηκε στο μπασκετικό κοινό παίζοντας με την Παρτιζάν στο Final Four της Γάνδης ως Πετσάρσκι ωστόσο βρέθηκε τρόπος να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο και να μην πιάνει θέση ξένου στο ρόστερ του Άρη (1991-94)! Αργότερα, στον Παναθηναϊκό (1994-96) και τον Πανιώνιο (1996-97) έγινε ξανά Πετσάρσκι, αλλά ήταν ήδη ένας από εμάς! Το 2000 αποσύρθηκε από τα παρκέ ως παίκτης της ισπανικής Χιχόν, έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών με τον Παναθηναϊκό, το Κόρατς και το Σαπόρτα, το κύπελλο Γιουγκοσλαβίας και δυο Κύπελλα Ελλάδας. Την ίδια χρονιά ήλθε στον κόσμο ο γιος του, Μάρκο, ένα από τα μεγαλύτερα prospects στην Ευρώπη, ο οποίος αποχώρησε από τη Μέγκα Λεκς προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου!

Έκανε θραύση στο EuroBasket Παίδων

Οι ταινίες δεν είναι μόνο βγαλμένες από τη ζωή, αλλά και από το μπάσκετ. Στην περίπτωσή μας, ο κόσμος γύρω από τον πιτσιρικά είναι μεγάλος αλλά ανεξερεύνητος. Κανένα πρόβλημα! Γεννημένος στις 12 Φεβρουαρίου 2000 στο Χιχόν, ο Πετσάρσκι junior έχει ύψος 2μ.06 ενώ οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα επόμενα χρόνια θα ξεπεράσει τα 210 εκατοστά, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του (2μ.11)! Το περασμένο καλοκαίρι αγωνίστηκε στο EuroBasket Παίδων που διεξήχθη στο Ράντομ της Πολωνίας, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά ως κορυφαίος σκόρερ (26.6 πόντ.) και ριμπάουντερ (15.9 ριμπ.), κερδίζοντας μάλιστα μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, μολονότι η Σερβία κατετάγη 10η.

Στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά

Μάλιστα η καλύτερη εμφάνισή του ήταν εκείνη κόντρα στους διοργανωτές Πολωνούς. Τι κατέγραψε η στατιστική; 45 πόντους με 10/11 βολές (90.9%), 16/21 δίποντα (42.3%), 1/2 τρίποντα (50%), 19 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 58 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ranking! Πάντως η κορυφαία επίδοσή του σε ό,τι αφορά το κομμάτι των ριμπάουντ σημειώθηκε κόντρα στη Λετονία, όπου κατέβασε 27 «σκουπίδια»! Λογικό κι επόμενο, λοιπόν, να συμπεριληφθεί στην κορυφαία πεντάδα μαζί με τους Ντοβίντας Γκιεντράιτις (Λιθουανία), Εράι Ακιούζ (Τουρκία), Λούκα Σάμανιτς (Κροατία) και τον MVP Ουσμάν Γκαρούμπα (Ισπανία).

Η συνάντηση με τον Μάικλ Τζόρνταν!

Το Jordan Brand προσκάλεσε πέρσι 40 νεαρούς παίκτες από 21 χώρες της Ευρώπης στην Κροατία για ένα τριήμερο προπονητικό καμπ ώστε να αναδείξει διεθνώς νέα ταλέντα. Το καμπ περιλάμβανε μαθήματα μπάσκετ, προπονήσεις αντοχής και δύναμης ενώ κορυφώθηκε με ένα παιχνίδι All-Star και με την ανακοίνωση των 10 MVPs, οι οποίοι έλαβαν την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη για να διαγωνιστούν στο 2016 Jordan Brand Classic International Game τον Απρίλιο. Ναι, καλά καταλάβατε. Ο Μάρκο Πετσάρσκι συμπεριλήφθηκε στους 10 κορυφαίους και μετέβη στις ΗΠΑ όπου έπαιξε στο International Game που διεξήχθη στο Barclays Center του Μπρούκλιν, έχοντας 8 πόντους με 4/5 δίποντα και 4 ριμπάουντ σε 16 λεπτά συμμετοχής, στη νίκη της ομάδας του με 85-73! «Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Ρέι Άλεν, ο οποίος μάς εξήγησε τον τρόπο που προετοίμαζε το μυαλό και το κορμί του στην ηλικία μας. Έπειτα, μάλιστα, από το International Game, μάς επισκέφτηκε ο Μάικλ Τζόρνταν! Ήταν ό,τι καλύτερο μου συνέβη στη Νέα Υόρκη! Απάντησε στις ερωτήσεις και δέχτηκε να μας μιλήσει για την καριέρα του» παραδέχτηκε ο Μάρκο Πετσάρσκι, ο οποίος εκπροσώπησε τη Μέγκα Λεκς, κερδίζοντας σε παραστάσεις υψηλού επιπέδου.

Οι συγκρίσεις με τον πατέρα του θα γίνουν αναπόφευκτες ωστόσο ο Σέρβος προπονητής και… μετρ των μικρών ηλικιών, Ντράγκαν Γιακόβλιεβιτς, υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία πως «ο Μάρκο Γιάριτς και ο Ίγκορ Ρακότσεβιτς έκαναν μεγαλύτερη καριέρα από τους γονείς τους»! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μάρκο Πετσάρσκι θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα!

 

Τελευταία Νέα