O κοσμογυρισμένος κ. Ουότερς (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
O κοσμογυρισμένος κ. Ουότερς (pics & vids)
Ο Ολυμπιακός ανακοινώνει τον Ντομινίκ Ουότερς και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον παίκτη που καλείται να μπει στα... παπούτσια του μεγάλου άτυχου Ντάνιελ Χάκετ και να προσφέρει ποιοτικές λύσεις στους «ερυθρόλευκους».

Ο Ντάνιελ Χάκετ βρίσκεται στην Ιταλία έχοντας ξεκινήσει την αποθεραπεία του και στο ρόστερ του Ολυμπιακού έχει ανοίξει μια... τρύπα που πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει.

Εκείνος που έρχεται για να αναλάβει έναν απαιτητικό ρόλο στην ομάδα των «ερυθρολεύκων» είναι ο Ντομινίκ Ουότερς.

Τα δεδομένα την συγκεκριμένη εποχή είναι πολύ ξεκάθαρα. Οι ποιοτικές επιλογές είναι ελάχιστες και οι δυσκολίες πολλές.

Στον Ολυμπιακό έκαναν την έρευνα τους, μεταξύ πολλών και απαιτητικών υποχρεώσεων, κατέληξαν σε έναν παλιό γνώριμο στο ελληνικό κοινό, τον Ντομινίκ Ουότερς.

Έναν παίκτη που τον έχουμε δει στα ελληνικά παρκέ με την φανέλα του Κολοσσού Ρόδου, αλλά κυρίως του Άρη, και οι εντυπώσεις που είχε αφήσει ήταν οι καλύτερες δυνατές.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την πορεία του νέου παίκτη του Ολυμπιακού που θέλει να έχει την μοίρα των Λο και Ντόρσεϊ, που και εκείνοι ήρθαν στην μέση της σεζόν και η προσθήκη τους ήταν καταλυτική στους μετέπειτα τίτλους της ομάδας.

ΤΡΟΠΙΚΗ... ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ!

Ο Ντομινίκ Ουότερς γεννήθηκε στις 28 Σεπτέμβρη του 1986 στο Όρεγκον και η μοίρα είχε γραφτεί για εκείνον με μια πορτοκαλί μπάλα.

Τα πράγματα δεν ήρθαν ονειρικά. Έχοντας τα πάνω του και τα κάτω του φυσικά και κυνήγησε το όνειρο του ΝΒΑ χωρίς να τα καταφέρει, και η αλήθεια είναι πως δεν έχει καταφέρει να βρει τον προορισμό που θα τον κρατήσει σε μια ομάδα και ένα μέρος.

Παρόλο που σε αρκετές περιπτώσεις τα νούμερα αλλά και οι εμφανίσεις του ήταν εντυπωσιακές εκείνος δεν έχει μείνει σε ομάδα δεύτερη χρονιά αναζητώντας πάντα νέες προκλήσεις και το καλύτερο περιβάλλον για εκείνον.

Ο Ουότερς φοίτησε στο λύκειο του Γκραντ το 2005 και από εκεί βρέθηκε στο πανεπιστήμιο της Χαβάης για να αρχίσει να «στήνει» το αμερικάνικο όνειρο με το οποίο ξεκινούν όλοι οι νεαροί στις ΗΠΑ.

Εκεί έμεινε μέχρι και το 2007 παίζοντας 50 παιχνίδια με τους μέσους όρους του πάντως να είναι σχετικά φτωχοί και να τελειώνει τις σεζόν με μέσο όρο τους 4.9 πόντους.

Από εκεί κάνει το άλμα και στο Πόρτλαντ όπου η απόδοση του ανεβαίνει κατακόρυφα.

Εκεί θα παραμείνει μέχρι το 2010 που θα ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα με τα νούμερα του να έχουν ανέβει εντυπωσιακά.

Την πρώτη του χρονιά θα μετρήσει 11.4 πόντους και θα αποχαιρετήσει το κολέγιο με το εντυπωσιακό 18.6 σε 32 παιχνίδια βάζοντας σταθερές βάσεις για το αμερικάνικο όνειρο.

Και από που ξεκινάει το... όνειρο; Από το ντραφτ που θα βάλει υποψηφιότητα το 2010, χωρίς όμως να επιλεγεί εκεί.

Πάντως την ευκαιρία του θα την πάρει καθώς θα πάρει μέρος στο Summer League του ΝΒΑ με την φανέλα των Τζαζ, χωρίς όμως και πάλι αυτό να έχει την ανάλογη συνέχεια.

Αμερική τέλος και η αρχή του ευρωπαϊκού ταξιδιού γίνεται από την Γαλλία και την Χάβρη που ναι μεν θα υπογράψει τον Ουότερς, αλλά θα τον αποδεσμεύσει ένα μήνα αργότερα, αφού δεν έμεινε ευχαριστημένη.

Το ταξίδι δεν θα είναι μεγάλο αφού από την Γαλλία θα βρει επόμενο καταφύγιο στο Βέλγιο όπου θα υπογράψει με την Γουλβς Βερβιέρ – Πέπινστερ όπου θα τα πάει πολύ καλά και σε 30 παιχνίδια θα έχει 15 πόντους κατά μέσο όρο και 3.3 ασίστ.

Παρά την καλή του παρουσία δεν θα παραμείνει εκεί και θα μετακομίσει στην Λιέγη για την σεζόν 2011/12. Και εκεί τα νούμερα του θα είναι καλά αφού και πάλι σε 30 συμμετοχές θα έχει 12.6 πόντους αλλά και 4.1 ασίστ.

Και πάλι όμως δεν έμελλε να παραμείνει εκεί και η σεζόν 2012/13 θα τον βρει σε νέο περιβάλλον στο οποίο όμως δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί.

Από την Ολύμπια Λουμπίανας που έπαιξε μόλις 12 παιχνίδια, να σημειωθεί ότι με την φανέλα της πήρε μέρος και στην Euroleague με το καλύτερο παιχνίδι του να είναι εκείνο κόντρα στον Παναθηναϊκό που είχε 10 πόντους και 7 ασίστ, θα πάει στον ισραηλινή Χάποελ Χόλον, όπου θα κλείσει την σεζόν εντυπωσιακά με 12.4 πόντους σε μόλις 16 παιχνίδια.

Ούτε αυτά τα νούμερα ήταν ικανά να κρατήσουν κάπου πιο μόνιμα τον Ουότερς και το ταξίδι συνεχίζεται.

Και πάλι θα ξεκινήσει την σεζόν σε μια ομάδα και θα καταλήξει σε μία άλλη. Στην Ισπανία και την Μανρέσα θα μείνει μόλις μερικούς μήνες όπου θα προλάβει και εκεί σε 15 παιχνίδια να μετρήσει 11.5 πόντους ενώ το δεύτερο μισό της σεζόν τον βρήκε στην Όλιβερ Μπάσκετ και την Γερμανία με την οποία σε 16 αγώνες θα έχει 12.4 πόντους.

Αν νομίζατε ότι βαρέθηκε να γυρίζει κάνετε λάθος γιατί η συνέχεια του Ουότερς ήταν στην Αμερική και την αναπτυξιακή λίγκα με την φανέλα των Γκραντ Ράμπιτς, όπου έπαιξε δύο παιχνίδια και μετά αποχώρησε για να έρθει στην χώρα μας και τον Κολοσσό Ρόδου.

Εκεί θα έχει σημαντικότατη παρουσία και στην Α1 θα τελειώσει την σεζόν με 18 παιχνίδια και 12.6 πόντους.

Χώρα μπορεί να μην άλλαξε, ομάδα όμως άλλαξε και τον Ιούλιο του 2015 υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη.

Στον Άρη θα είναι και πάλι σταθερά καλό με 12.3 πόντους και 3.9 ασίστ κατά μέσο όρο.

Στον τέταρτο μικρό τελικό, κόντρα στην ΑΕΚ, στις 28 Μαΐου του 2016 ο Ουότερς τραυματίστηκε στο γόνατο και χρειάστηκε να κάνει εγχείρηση για να αποκαταστήσει το πρόβλημα στον μηνίσκο.

Κάπως έτσι άδοξα έληξε τελικά η συνεργασία του με τους «κίτρινους» αν και υπήρχε θέληση για να ανανεωθεί η συνεργασία τους, κυρίως από τον κόσμο της ομάδας.

Αλλά και πάλι δεν έμεινε δεύτερη σεζόν στο ίδιο μέρος και θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ρωσία και την Ενισέι Κρασνόγιαρσκ.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα είχε φανταστεί αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο κόπηκε στα εργομετρικά και δεν υπέγραψε ποτέ συμβόλαιο μαζί τους.

Τελικά κατάφερε να υπογράψει στην ιταλική Καντού με την φανέλα της οποίας κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και με την οποία συζητάει ο Ολυμπιακός για την αποδέσμευση του.

Με την ιταλική ομάδα είναι εντυπωσιακός μέχρι τώρα όπου έχει 14.6 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 7.6 ασίστ.

Κάπου εδώ εμφανίζεται ο Ολυμπιακός που θέλει ο Ουότερς να είναι εκείνος που θα καλύψει το κενό του Ντάνιελ Χάκετ.

KΗΦΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΑ... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ!

Ο Ντομινίκ Ουότερς με την παρουσία του στην Ελλάδα σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητος. Και στις δύο ομάδες στις οποίες έπαιξε έκανε την διαφορά και ήταν σημαντικός για εκείνες.

Στα 2 χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα το καλύτερο του παιχνίδι ήταν κόντρα στην Κηφισιά και φορώντας την φανέλα του Άρη που έκανε πράγματα και θαύματα στο παρκέ μετρώντας 29 πόντους και 9 ασίστ φτάνοντας μια ανάσα από το νταμπλ – νταμπλ.

Εντυπωσιακός ήταν και κόντρα στον Παναθηναϊκό όταν πέρυσι στον τρίτο ημιτελικό στην Θεσσαλονίκη, έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Αργύρη Πεδουλάκη και τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους αλλά και 4 ασίστ.

Δεν έχει μείνει στην... ελληνική ιστορία μόνο για τα καλά του παιχνίδια όμως καθώς βρέθηκε να είναι αρνητικός πρωταγωνιστής στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στον τρίτο «μικρό» τελικό για τα playoffs της Α1.

Οι παίκτες αποφάσισαν να το κάνουν ροντέο το παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο και ο Ουότερς ήταν μέσα σε εκείνους που... πλήρωσαν την νύφη.

Μαζί με τους Ουάιτ, Σάκοτα και Παπαντωνίου τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για ανάρμοστη συμπεριφορά και έτσι όλοι οι παραπάνω δεν πήραν μέρος στον επόμενο τελικό.

Γενικά στην Ελλάδα ο Ουότερς δεν πέρασε απαρατήρητος και σίγουρα το όνομα του είναι αρκετά γνώριμο στους Έλληνες φιλάθλους.

ΑΝΤI- ΧΑΚΕΤ; ΔΥΣΚΟΛΟ

Ο Ολυμπιακός με την επιλογή του Ουότερς δεν βρίσκει αντι- Χάκετ.

Όπως ανέφερε και ο Κωνσταντίνος Μελάγιες οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ανανεώσουν τον Ιταλό γκαρντ έτσι οι επιλογές περιορίζονται, αφού δύσκολα βρίσκεις παίκτη για 6 μήνες και ειδικά με τα... ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ο Ντάνιελ.

Ο Ουότερς είναι έμπειρος παίκτης που έχει ύψος μόλις 1.85μ. κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το 2μετρο κορμί του Χάκετ.

Είναι καλός στην δημιουργία, αφού τα νούμερα των ασίστ του είναι πάντα σε πολύ καλό επίπεδο και δεν διστάζει να παίρνει προσπάθειες κοντά στο καλάθι πηγαίνοντας σε ντραιβ, ενώ έχεις τις δυσκολίες τους στον χειρισμό της μπάλας.

Από εκεί και πέρα τα χαρακτηριστικά του Χάκετ δεν βρίσκονται έτσι απλά.

Ο Ουότερς θα είναι μια καλή έξτρα λύση για την περιφέρεια, καλός αμυντικός που μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό ποιοτικά λεπτά για να παίρνει ανάσες ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Η επιλογή αυτή κάνει σαφές ότι... σκληροπυρηνικός αμυντικός στον Ολυμπιακό μένει μόνο ο 'Ελληνας παίκτης και οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω για να καλυφθεί το κενό που έχει ανοίξει.

Ο Ουότερς πάντως είναι έμπειρος, με παραστάσεις και θα θελήσει να δείξει το κάτι παραπάνω για να κερδίσει ότι μπορεί από το πέρασμα του από το κορυφαίο επίπεδο με την φανέλα του Ολυμπιακού.

12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΤΖΕΣΚΙ!

Reunion θα υπάρξει στον Ολυμπιακό με την έλευση Ουότερς.

Ο νεοφερμένος Αμερικανός θα βρει τον Ματ Λοτζέσκι με τον οποίο ήταν συμπαίκτες 12 ολόκληρα χρόνια πριν αρκετά χιλιόμετρα μακρυά από εδώ.

Οι δυο τους βρέθηκαν στο ίδιο κολέγιο στην Χαβάι, το «Hawaii Rainbow Warriors» τις σεζόν 2005/07 και έφτιαξαν μια πολύ καλή φιλία μεταξύ τους η οποία κρατάει όλα αυτά τα χρόνια.

Η μοίρα τους έφερε μαζί και στην βελγική λίγκα με τους δυο τους να είναι σε διαφορετικές ομάδες, ενώ συνέχισαν να βρίσκονται στο πέρασμα με την Ελλάδα να τους ενώνει και πάλι.

Πέρασαν 12 χρόνια και οι δυο τους αναμένεται να βρεθούν και πάλι συμπαίκτες, με τον Ματ Λοτζέσκι να κάνει την ζωή του Ουότερς ευκολότερη στον Ολυμπιακό.

Μένει να δούμε αν το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού θα καταφέρει έστω να πλησιάσει την αγάπη που έχουν οι οπαδοί της ομάδας για τον Ματ Λοτζέσκι με αυτά που θα κάνει μέσα στο παρκέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα