Μακάμπι: Με ή χωρίς Γκάουντλοκ καλύτερα; (vids)

Αντωνία Σπανού
Μακάμπι: Με ή χωρίς Γκάουντλοκ καλύτερα; (vids)
Ο Άντριου Γκάουντλοκ επιστρέφει στην δράση στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr βλέπει τι έχει κάνει το επιθετικό... όπλο της Μακάμπι μέχρι σήμερα.

Η Μακάμπι ταξίδεψε στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για την 9η αγωνιστική της Euroleague.

H ομάδα του Ισραήλ, όπως και οι «ερυθρόλευκοι», προέρχεται από 2 θετικά και εντυπωσιακά αποτελέσματα στην διοργάνωση, που της δίνουν ώθηση και ενθουσιασμό για το σημερινό (24/11, 19:45, ΕΡΤ1) παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Το... περίεργο για την Μακάμπι είναι ότι μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο «Νίκος Γκάλης» έχασε για τα επόμενα δύο παιχνίδια τον χαρισματικό της ηγέτη, τον Άντριου Γκάουντλοκ.

Το αποτέλεσμα;

Δύο τεράστιες και δύσκολες νίκες κόντρα σε Φενέρμπαχτσε και Ούνικς Καζάν.

Κόντρα στους Τούρκους, η Μακάμπι κέρδισε με 87-77 σε ένα παιχνίδι που βγήκαν μπροστά οι Οχαγιόν και Ουίμς και με 25 και 24 πόντους αντίστοιχα έκαναν την ομάδα τους πρωταγωνίστρια σε μια εμφατική νίκη κόντρα σε ένα φαβορί του θεσμού.

Ο Γκάουντλοκ παραμένει εκτός και η Μακάμπι μέσα σε 2 ημέρες ταξίδεψε στο Καζάν για να αντιμετωπίσει την Ούνικς και να πάρει δεύτερη συνεχόμενη και πολύ σημαντική νίκη στο τέλος.

Ο Ουίμς για ακόμα μια φορά ήταν αυτός που βγήκε μπροστά και σκόραρε κρίσιμους πόντους για την ομάδα του, ώστε τελικά να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από την Ρωσία.

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ο μεγάλος ηγέτης της Μακάμπι επιστρέφει και αναμένεται με αγωνία η αντίδραση πρώτα της ίδιας του της ομάδας και έπειτα του αντιπάλου, στον Γκάουντλοκ.

Μπορεί σε αυτά τα δύο ματς η Μακάμπι να βρήκε λύσεις και να έμοιαζε πιο απελευθερωμένη, ο παίκτης όμως έχει εξαιρετικούς αριθμούς μέχρι τώρα και είναι αυτός που την... τραβάει στο σκορ, όταν πατάει παρκέ.

Μέχρι τώρα ο γκαρντ της «Ομάδας του Λαού» μετρά 30:18 λεπτά κατά μέσο όρο στα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί και έχει τους εντυπωσιακούς 17.7 πόντους κατά μέσο όρο στα 6 παιχνίδια που έχει πάρει μέρος.

Ξεκίνησε κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο με 27 πόντους και μέτρησε κατά σειρά 16 κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, 12 κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, 18 είχε απέναντι στην Ζαλγκίρις, 19 κόντρα στην Μπαρτσελόνα και 14 στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Επίσης «κουβαλάει» το εντυπωσιακότατο 45.5% στα τρίποντα που κάνει κάθε άμυνα να προσαρμόζεται πάνω του και να φτιάχνει ειδικό πλάνο αντιμετώπισης του.

Το ωραίο στατιστικό της Μακάμπι με την παρουσία αλλά και την απουσία του Γκάουντλοκ, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα που ψάχνει η ομάδα του Ραμίρ Χαντάρ.

Με τον ηγέτη της στο παρκέ μέχρι τώρα είχε τέσσερις ήττες και δύο νίκες κόντρα σε Γαλατά και Ζαλγκίρις αντίστοιχα και χωρίς εκείνον η ομάδα έκανε ένα δυνατό σερί δύο νικών κόντρα σε Φενέρ και Ούνικς.

Η επιστροφή του, πρώην παίκτη της Φενέρ, κόντρα στον Ολυμπιακό είναι γεγονός, ο Σφαιρόπουλος έχει να ανησυχεί για έναν ακόμα δεινό σκόρερ και μένει να δούμε αν θα κάνει «ζημιά» στην ομάδα του Πειραιά ή θα μπερδέψει τους ίδιους του τους συμπαίκτες, που φάνηκαν να αποκτούν ρυθμό και

κατάφεραν να πάρουν δύο τεράστιες νίκες που της δίνουν ανάσα για την συνέχεια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν ένας τέτοιος παίκτης βρίσκεται στο παρκέ καμία άμυνα δεν μπορεί να έχει το κεφάλι της ήσυχο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.