Γκάμπριελ: Από τον... Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Γκάμπριελ: Από τον... Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό! (pics & vids)

bet365

O Κένι Γκάμπριελ αποτελεί το φαβορί για να καλύψει το κενό του Γκιστ στον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι του παίκτη που το καλοκαίρι... έκλεισε στον Ολυμπιακό και τελικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον δούμε στα «πράσινα».

Όπως όλα δείχνουν ο παίκτης που θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό Superfoods μετά τον τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ θα είναι ο Κένι Γκάμπριελ.

Οι «πράσινοι» φάνηκαν εξαιρετικά άτυχοι, με τον σοβαρό τραυματισμό του Αμερικανού φόργουορντ στο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης, και αναγκάστηκαν να βγουν στην αγορά για να βρουν έναν αντικαταστάτη που θα καλύπτει τα θέλω του προπονητή και τις ανάγκες της ομάδας.

Ο εκλεκτός ακούει στο όνομα Κένι Γκάμπριελ και για την ώρα φαίνεται πως αφήνει το... κρύο του Κουμπάν και μετακομίζει στο... Μαρούσι για λογαριασμό των «πρασίνων».

Δεν είναι πρώτη φορά που συστήνεται ο παίκτης στο ελληνικό κοινό.

Έχει αγωνιστεί στην Basket League με την φανέλα του Ρεθύμνου την σεζόν 2013-14, αλλά και το καλοκαίρι σχεδόν... πάτησε Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού ωστέ να γίνει το 4άρι που έψαχνε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Αυτό τελικά δεν έγινε ποτέ, και ο Γκάμπριελ βρίσκεται σε συζητήσεις για να βρεθεί στην χώρα μας για τον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον παίκτη.

Κάθε αρχή και δύσκολη...

Ήταν 10 Αυγούστου του 2012 όταν ο Κένι Γκάμπριελ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μακάμπι Ασντόντ και κάπως έτσι ξεκίνησε το... μεγάλο του επαγγελαμτικό ταξίδι.

Γεννημένος στις 3 Ιουλίου του 1989 στο Σάρλοτ της Νότια Καρολίνα έχει περάσει πολλά στην ζωή του και την καριέρα του για να φτάσει τελικά στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Το πρώτο και δύσκολο ταξίδι του στο Ιραήλ θα διαρκέσει μόλις μέχρι τον Νοέμβριου του ίδιου χρόνου και συμμετοχή σε μόλις 5 παιχνίδια με την ομάδα.

Η εμπειρία του εκεί τον σημάδεψε και δεν είχε διστάσει να μιλήσει για αυτήν.

Η αντίδραση του στις σειρήνες, η πολεμική κατάσταση που αντιμετώπιζε και όλες οι δυσκολίες τον βρήκαν στην πρώτη του εμπειρία μετά το κολέγιο.

«Η αντίδραση μου στις σειρήνες ήταν, 'τι συμβαίνει'. Είναι τρελό γιατί οι άνθρωποι που ζουν εκεί έχουν προσαρμοστεί και περιμένουν για το μεγάλο... μπαμ και μετά λένε ότι όλα είναι καλά. Εγώ ήμουν νευρικός και ήθελα να ξέρω λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει».

Και ο παίκτης συνέχισε για την δύσκολη εμπειρία του:

«Η παραμονή μου εκεί με δίδαξε ότι η ζωή είναι μικρή. Όλα μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε στιγμή. Επίσης με δίδαξε να είμαι σίγουρος ότι λέω στους ανθρώπους που αγαπώ ότι τους αγαπώ.

Τα πάντα μπορούν να συμβούν σε εμένα οπότε θέλω να ξέρουν ότι τους αγαπώ, για να μην αναρωτιούνται».

Μετά από αυτήν την αρχή και μόλις με 5 παιχνίδια και μέσο όρο 8.4 πόντους και 5.6 ριμπάουντ, η συνέχεια τον βρήκε να ψάχνει το μπασκετικό του... λιμάνι.

Η ηρεμία της Κύπρου ήταν αυτή που θα του δώσει τον επόμενο σταθμό, αλλά και πάλι για λίγο.

Μόλις 8 παιχνίδια θα δώσει με την φανέλα της ΑΕΛ Λεμεσού με γεμάτους αριθμούς όμως και 11.9 πόντους.

Από εκεί η περιήγηση ανά την γη συνεχίζεται με προορισμό την μακρινή Νέα Ζηλανδία.

Η ομάδα θα είναι η Ταρανάκι και ο Γκάμπριελ φόρεσε την φανέλα της για 15 παιχνίδια με μέσο όρο 16 πόντους.

Κάπου εκεί μια δύσκολη χρονιά με πολλές διαδρομές φτάνει στο τέλος της και το 2013 θα πατήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να φορέσει την φανέλα του Ρεθύμνου.

Αυτό θα είναι το... εισιτήριο για την ανάπτυξη της καριέρας του. Η Ελλάδα θα του δώσει αυτό που έψαχνε.

Το... ελληνικό άλμα που του άλλαξε την μοίρα

Η συμφωνία που θα ανακοινωθεί μεταξύ της Κρητικής ομάδας και του Αμερικανού φόργουορντ θα είναι για δύο χρόνια και ο Γκάμπριελ θα βρει το περιβάλλον που έψαχνε για να... λάμψει.

Η σεζόν θα κλείσει γεμάτη και επιτυχημένη. Θα την ολοκληρώσει μετρώντας 12.8 πόντους και 9.3 ριμπάουντ σε 26 αγώνες που πήρε μέρος.

Από την Ελλάδα θα μας αποχαιρετήσει εντυπωσιακά. Αυτοί που έπρεπε να τον δουν τον είδαν και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Πρωταγωνιστής για το Ρέθυμνο με τίτλο MVP σε αγωνιστικές, ρεκόρ στα ριμπάουντ που έκανε στις 15/3/14 κόντρα στα Τρίκαλα όταν κατέβασε 16 (έσπασε μόλις στις 20/11/16 από τον Φιτζπάτρικ) , αλλά και τίτλο πιο εντυπωσιακού καρφώματος στο All Star Game.

Εκτός όλων αυτών, η παρουσία του ήταν αρκετή για να τραβήξει την προσοχή μεγάλων ομάδων και κάπως έτσι ήρθε η μετακόμιση του στην Τουρκία και την Καρσίγιακα.

Εντυπωσιακός και στην... Τούρκικη έκπληξη!

Η πορεία του Γκάμπριελ έχει πάρει ανηφορικό δρόμο και από την Κρήτη και το Ρέθυμνο το καλοκαίρι του 2013 θα βρεθεί στην Τουρκία και την Καρσίγιακα.

Θα γίνει μέρος και πρωταγωνιστής στην τεράστια έκπληξη που έκανε η ομάδα της Σμύρνης και θα στεφθεί πρωταθλητής κόντρα στην Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Εκεί στην μεγάλη χρονιά της ομάδας ο Γκάμπριελ θα δει μαζί με τους συμπαίκτες του τις μετοχές του στο μπασκετικό χρηματιστήριο να εκτοξεύονται.

Θα κλείσει την χρονιά με 9.9 πόντους και 5.4 ριμπάουντ σε 41 συμμετοχές στο πρωτάθλημα καθώς και 8.7 πόντους στο Eurocup.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του θα μείνει 2η χρονιά στην ίδια ομάδα και η Τουρκία θα εκπληρώσει τις επιθυμίες του.

Η συνέχεια ήταν ανάλογή και η εμπειρία συμπληρώνεται με την πρώτη του συμμετοχή στην Euroleague την 2015-16.

Η ευρωπαϊκή του συμμετοχή θα είναι με εξαιρετικά νούμερα καθώς μέτρησε σε 10 αγώνες που έδωσε 9.7 πόντους αλλά και 4.6 ριμπάουντ.

Αντίστοιχα και στο Τούρκικο πρωτάθλημα μπορεί η ομάδα του να μην επανέλαβε την έκπληξη, εκείνος όμως έκλεισε την αγωνιστική σεζόν... ανεβασμένος, με 11.8 πόντους σε 33 αγώνες.

Οι Καβαλίερς, ο... κλεισμένος από τον Ολυμπιακό και η Λοκομοτίβ Κουμπάν

Η επιτυχημένη εμπειρία στην Καρσίγιακα έφτασε στο τέλος της το φετινό καλοκαίρι και ο Κένι Γκάμπριελ αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ.

Βρέθηκε στο Summer League του Λας Βέγκας με την φανέλα των Καβαλίερς και κατάφερε να ξεχωρίσει.

Είχε κατά μέσο όρο 7.4 πόντους και 3.7 ριμπάουντ σε 7 παιχνίδια που πήρε μέρος, πείθοντας έτσι του πρωταθλητές του ΝΒΑ να του προτείνουν συμβόλαιο συνεργασίας.

Αυτό που έκανε εντύπωση και στα μέσα της απέναντι πλευρά του Ατλαντικού ήταν ότι ο παίκτης δεν την δέχτηκε και αποφάσισε ότι καλύτερο για την καριέρα του θα ήταν να πάει στην Ρωσία και την Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Πρόταση είχε και από τους Χιτ, ώστε να γίνει μέρος στην ομάδα της αναπτυξιακής τους λίγκας, την οποία και πάλι δεν δέχτηκε.

Κάπου εκεί τον περασμένο Ιούλιο γράφτηκε έντονα στην Ελλάδα ότι ο παίκτης έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, ώστε να γίνει ο φόργουορντ που θα συμπλήρωνε το ρόστερ της ομάδας.

Και ενώ εδώ τον είχαμε βάλει στο αεροπλάνο με την κόκκινη φανέλα θα τον βρούμε να προσγειώνεται 4 μήνες μετά με τη πράσινη φανέλα.

Η συμφωνία με τον Ολυμπιακό δεν έγινε ποτέ και ο παίκτης πέρασε τους πρώτους μήνες της σεζόν στην Λοκομοτίβ Κουμπάν υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη.

Η φετινή του παρουσία στην Ρωσία όμως δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπο του.

Στην VTB League μετά από 5 παιχνίδια από την αρχή της χρονιά με 19:24 λεπτά κατά μέσο όρο μετρά μόλις 3.8 πόντους. Αντίστοιχα σε άλλα 5 παιχνίδια στο Eurocup έχει μόλις 6.8 πόντους με την ομάδα να μην είναι ευχαριστημένη από την μέχρι τώρα παρουσία του.

Όπως όλα δείχνουν ο παίκτης το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και, αν όλα πάνε καλά, θα δούμε αν η κίνηση αυτή θα βρει κερδισμένους και τον παίκτη και την ομάδα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα