Κριστιάνο Ρονάλντο: Οι κορυφές πλέον έχουν τ' όνομά του... (pics+vid)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Οι κορυφές πλέον έχουν τ' όνομά του... (pics+vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Κριστιάνο Ρονάλντο: Οι κορυφές πλέον έχουν τ' όνομά του... (pics+vid)

bet365

Το gazzetta.gr παραδέχεται τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έκανε προσωπική παράσταση ακόμα ένα ντέρμπι και κάθε κορυφή δείχνει να παίρνει πλέον τ' όνομά του...

Είναι σούπερ σταρ. Με ό,τι ύφος κι αν το κάνει, όπως κι αν επιλέγει να «πλασάρει» τον εαυτό του στον κόσμο και τους οπαδούς, όσους επικριτές και haters μπορεί να έχει, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μέσα στο γήπεδο είναι ποδοσφαιριστής που σε αναγκάζει να τον θαυμάσεις.

Ή που σε αναγκάζει να λατρεύεις να τον μισείς σε μόνιμη βάση γιατί πάντοτε θα σου δώσει αφορμή για να τον κακοχαρακτηρίσεις αν είσαι... Μεσι-κος, όπως το έκανε και το βράδυ του Σαββάτου στο μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Τρία γκολ, 39ο χατ-τρικ στη La Liga και ... γεια σας. Ο Πορτογάλος έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στο μεγάλο παιχνίδι κι όχι μόνο δεν αρκέστηκε στο ένα γκολ που χρειαζόταν για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας, αλλά ξεπέρασε με άνεση τον θρυλικό Αλφρέδο ντι Στέφανο! Ο εκλιπών, είχε μείνει στα 17 τέρματα σε 26 ματς κόντρα στην Ατλέτικο, με τον Κριστιάνο να χρειαζόταν δύο για να τον ισοφαρίσει και να πετυχαίνει τρία με τα οποία τον ξεπέρασε για να πιάσει ακόμα μια κορυφή στην καριέρα του που από διακρίσεις έχει να επιδείξει τόσα πράγματα που χρειάζεται... μερόνυχτα ολόκληρα για να μελετηθούν ένα – ένα και να μην παραληφθεί κάτι απ' όλα όσα έχει κάνει.

Μέσα στο 2016, ως ημερολογιακό έτος και παρά την πρόσφατη περίοδο ανομβρίας που πέρασε μπροστά από την αντίπαλη εστία, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας έχει μετρήσει 50 συμμετοχές, 49 γκολ, 17 ασίστ, 6 χατ-τρικ και 3 τρόπαια, ενώ περιμένει πλέον και τον διαγωνισμό της Χρυσής Μπάλας, με τις πιθανότητες ολοένα ν' αυξάνονται βάσει των επιδόσεών του αλλά και αυτών του Λιονέλ Μέσι που έχει αντιμετωπίσει προβλήματα...

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχει φτάσει αισίως στα 17 γκολ σε 16 παιχνίδια τόσο με τη φανέλα της Ρεάλ όσο και με αυτή της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, ενώ με το χατ-τρικ που πέτυχε στο «Καλντερόν», έχει αφήσει πολύ πίσω πλέον και τον Λιονέλ Μέσι σε ό,τι αφορά τη La Liga.

Ήταν το 32ο σε επίπεδο πρωταθλήματος για τον «CR7», έχει μείνει στα 26 ο Αργεντινός «αντίζηλός» του, είχαν σταματήσει στα 22 οι Τέλμο Θάρα και Αλφρέδο ντι Στέφανο.

«Δεν έχω να πω απολύτως τίποτα σ' εκείνον που ασκούν άσχημη κριτική στον Κριστιάνο... Απλά ας δουν σ' επανάληψη το ντέρμπι για να καταλάβουν και μόνοι τους γιατί το λέω αυτό» ανέφερε ο κολλητός και συμπαίκτης του, Μαρσέλο, λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης στη «μάχη» με την Ατλέτικο, αβαντάροντας ακόμα περισσότερο τον Κριστιάνο Ρονάλντο που βρίσκεται πολύ κοντά πλέον σε μια από τις σπουδαιότερες κορυφές...

Αυτή, του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Με τον Τζίμι Γκριβς να παραμένει στο ρετιρέ χάρη στα 366 γκολ που είχε πετύχει από το 1957 έως το 1971 στην καριέρα του σε 529 παιχνίδια και με 0,69 γκολ ανά παιχνίδι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάζεται ακόμα 14 για να ισοφαρίσει και 15 για να περάσει μόνος πρώτος γράφοντας ακόμα πιο λαμπρή ιστορία στην καριέρα που πιθανότατα πάντοτε θα μνημονεύεται και θα μείνει ως ένα μεγάλο, ξεχωριστό κεφάλαιο στα κιτάπια της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Από το 2003 μέχρι και σήμερα, ο Πορτογάλος έχει σκοράρει 352 φορές σε 441 ματς, με 0,80 γκο ανά παιχνίδι αυτή τη στιγμή.

Ο Λιονέλ Μέσι, ακολουθεί με 320 τέρματα σε 357 παιχνίδια από το 2004 κι έπειτα, έχοντας να επιδείξει 0,90 γκολ ανά αγώνα.

Στη δεύτερη θέση, πάντως, είχε μείνει ο Γκερντ Μίλερ, με ένα γκολ λιγότερο από τον Τζίμι Γκριβς. Σταμάτησε στα 365 έπειτα από 427 παιχνίδια όσο αγωνίστηκε από το 1965 έως το 1979, με τις επιδόσεις του να φτάνουν στο 0,85 γκολ ανά ματς.

Και κάτι στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς, όσον αφορά τη νοοτροπία του Κριστιάνο (όσο κι αν δεν τη φανερώνει τόσο συχνά τη συγκεκριμένη της μορφή), στο πέναλτι που κερδίζει, ρωτάει τον Γκάρεθ Μπέιλ αν θα ήθελε εκείνος να το εκτελέσει, για να πάρει την απάντηση από τον Ουαλό πως εκείνος το πήρε, εκείνος θα το χτυπήσει...

Αυτό, έρχεται να προστεθεί στην εικόνα που έχει μείνει στον κόσμο έπειτα και από τη δημοσιοποίηση της ομιλίας του στ' αποδυτήρια της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας λίγο μετά την κατάκτηση του Euro και τον τρόπο με τον οποίο αποθέωνε τον Φερνάντο Σάντος και αναγνώριζε την προσπάθεια συμπαικτών, τεχνικού επιτελείου και λοιπών μελών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, σε μια... έξαρση ωριμότητας.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα