Το 9άρι του Βαζέχα (vids)

Το 9άρι του Βαζέχα (vids)

Νίκος Ρόλλας
Το 9άρι του Βαζέχα (vids)

bet365

Ο Κριστόφ Βαζέχα γίνεται 52 ετών σήμερα και το Gazzetta.gr θυμάται τις καλύτερες 9 στιγμές του Mr9 του Παναθηναϊκού.

Σαν σήμερα το 1964 στην Πολωνία, γεννήθηκε ο καλύτερος ξένος επιθετικός που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, ο Κριστοφ Βαζέχα. Το Gazzetta.gr ξεχώρισε 9 στιγμές από την 13χρονη καριέρα του ανθρώπου που με το νούμερο 9 στην πλάτη, σκορπούσε φόβο και τρόμο στις αντίπαλες άμυνες.

1. Στις 17 Δεκεμβρίου του 1989 ο άγνωστος, στους περισσότερους τότε Πολωνός, κάνει το ντεμπούτο του στην Ελλάδα στο ματς με την ΑΕΚ που έληξε 0-0. Μάλιστα, επειδή απουσίαζε ο Δημήτρης Σαραβάκος, σε εκείνο τον αγώνα ο Βαζέχα έπαιξε με το 7 στην πλάτη και όχι με το 9, το οποίο στη συνέχεια «τρομοκρατούσε» τις αντίπαλες άμυνες.


2. Στις 7 Ιανουαρίου του 1990, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Απόλλωνα Αθηνών, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να γίνεται η πρώτη ομάδα που «πέφτει» θύμα του Πολωνού. Οι «πράσινοι» σε εκείνο το παιχνίδι είχαν 5 δοκάρια, πριν ο Κριστόφ Βαζέχα πετύχει το «χρυσό γκολ» στο 53ο λεπτό.

3. Στις 18 Σεπτεμβρίου ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Ναντ για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και ο Κριστόφ Βαζέχα προσφέρει ακόμη μία μαγική βραδιά στους φίλους του «τριφυλλιού». Με τα δύο γκολ που πέτυχε, αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή των «πράσινων».

4. Στις 24 Σεπτεμβρίου του 1995, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ και ο Κριστόφ Βαζέχα είναι on fire... Πετυχαίνει και τα 5 γκολ των «πράσινων» στη νίκη επί του Πανιώνιου, σημειώνοντας ένα ρεκόρ που έχει... στοιχειώσει μέχρι σήμερα.

5. Στις 3 Απριλίου του 1996, ο Παναθηναϊκός γράφει μία από τις πιο χρυσές σελίδες στην ευρωπαϊκή του ιστορία. Εκείνο το βράδυ ο Άγιαξ είχε ετοιμάσει φιέστα για το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στο «Ντε Μεερ» όμως ο τρελοΠολωνός είχε διαφορετική άποψη και εκμεταλλευόμενος την κούρσα του Γιώργου Δώνη «πάγωσε το Άμστερνταμ», χαλώντας την γιορτή των Ολλανδών.

6. Στις 24 Ιανουαρίου του 1998, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Απόλλωνα και τον κερδίζει εύκολα με 5-2. Ωστόσο η επιτυχία του αυτή επισκιάζεται από το ρεκόρ του Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος στο 64ο λεπτό με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα 181 και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του «τριφυλλιού», ξεπερνώντας τον Αντώνη Αντωνιάδη.

7. Στις 20 Μαίου του 2000 με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Παναχαϊκή, φτάνει στην δεύτερη θέση των all time σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου τον Μίμη Παπαϊωάννου με 234 γκολ και μία εβδομάδα αργότερα στο 4-2 επί της Καλαμάτας, έμεινε μόνος του πίσω από τον Θωμά Μαύρο.

8. Στις 13 Απριλίου του 2003 ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Ξάνθη στην Πάτρα, λίγες αγωνιστικές αγωνιστικές πριν πάει να παίξει το ντέρμπι τίτλου με τον Ολυμπιακό στην Ριζούπολη. Ο Κριστόφ Βαζέχα πέτυχε ένα απίστευτο γκολ έξω από την περιοχή, το οποίο ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στους «πράσινους».

9. Στις 25 Μαΐου του 2003, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να συνέλθει από την Ριζούπολη και την απώλεια του πρωταθλήματος, ο Κριστόφ Βαζέχα μπαίνει αλλαγή στο 80ο λεπτό του παιχνιδιού με τον Ακράτητο στην Ρόδο, διαμορφώνει το τελικό 3-1 και φτάνει τα 244 γκολ στο τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα του «τριφυλλιού». Επειδή για αυτό το ματς δεν υπάρχει διαθέσιμο κάποιο βίντεο επιλέξαμε να βάλουμε ένα μίνι αφιέρωμα του Πολωνού από τα 13 χρόνια που φόρεσε την φανέλα του «τριφυλλιού».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα