Κώστας Σλούκας: Η αναγέννηση ενός... ξεριζωμένου (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Κώστας Σλούκας: Η αναγέννηση ενός... ξεριζωμένου (pics & vids)
O Κώστας Σλούκας έκανε ρεκόρ πόντων με «μαγική» εμφάνιση κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, έσπασε το ρεκόρ του index rating και το gazzetta.gr σας κάνει αναδρομή στην πρώτη δύσκολη χρονιά στην Τουρκία.

Ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε ονειρεμένη εμφάνιση κόντρα στην Γαλατάσαραϊ για την 4η αγωνιστική της Euroleague βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει σε μια ακόμα νίκη.

Η Γαλατά υποδέχτηκε την Φενέρ για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις και ο Κώστας Σλούκας είχε δείξει τα δόντια του από νωρίς.

Big game tomorrow!#letsgofener

A photo posted by Kostas Sloukas (@kos_slou16) on

Μάλιστα είχε δείξει τις προθέσεις του από την προηγούμενη αγωνιστική (26/10) κόντρα στην Ζαλγκίρις, όπου μοίρασε 11 πάσες και έσπασε άλλο ένα προσωπικό του ρεκόρ.

Κόντρα στην Γαλατά ο Σλούκας έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων στην Euroleague, αφού σημείωσε 24 πόντους με το εκπληκτικό 4/4 στα τρίποντα και 5/8 στα δίποντα.

Με αυτή την εμφάνιση δεν μπορούσε να μην ακολουθήσει και το ρεκόρ στο index rating ή αλλιώς σύστημα αξιολόγησης, όπου και εκεί ο διεθνής γκαρντ έκανε ρεκόρ καριέρας με 27 βαθμούς,

σπάζοντας το προηγούμενο που είχε πετύχει με την φανέλα του Ολυμπιακού στις 31 Οκτωβρίου του 2014 και ήταν 22 βαθμοί.

Αν υπολογίσουμε και τις 7 ασίστ που μοίρασε, χάρισε στην Φενέρ 40 πόντους στην χθεσινή της μεγάλη ευρωπαϊκής νίκη.

Η πορεία του Κώστα Σλούκα μέχρι αυτήν την βραδιά δεν ήταν καθόλου εύκολη. Χρειάστηκε να περάσει από πολλά στάδια για να βρίσκεται πλέον στην θέση να οδηγεί την ομάδα του σε θριάμβους.

Η περσινή χρονιά και ο ύπουλος τραυματισμός που κουβαλούσε, εκτός από διάφορες άλλες ατυχίες, δεν τον άφησαν να ευχαριστηθεί το παιχνίδι και να δείξει αυτά που μας είχε μάθει στον Ολυμπιακό.

Ο Θεσσαλονικιός παίκτης μετακόμισε το προηγούμενο καλοκαίρι από τον Πειραιά έχοντας προορισμό την Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να πάρει ηγετικό ρόλο στην νέα του ομάδα και να βρεθεί δίπλα σε έναν τεράστιο προπονητής όπως ο Ζέλικό Ομπράντοβιτς.

Στην Τουρκία ταξίδεψε με νέα όνειρα και νέες φιλοδοξίες και με στόχο να βγάλει στο παρκέ όλα όσα έχει φανταστεί.

Ο 26χρόνος γκαρντ είχε συστηθεί στο κοινό και είχε δείξει τι μπορεί να κάνει από την θητεία του στον Ολυμπιακό. Γι΄αυτό και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού τον «έβαλαν» στην καρδία τους.

Μεγάλωσε μέσα από τις τεράστιες επιτυχίες του Ολυμπιακού, κατέκτησε τίτλους, βγήκε μπροστά και έγινε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας με το πάθος του, αλλά και το αγωνιστικό του θράσος.

Η πρώτη του χρονιά στα κίτρινα όμως δεν ήταν η ιδανική για τον Έλληνα γκαρντ.

Ενώ ξεκίνησε δυνατά συνεχόμενοι τραυματισμοί δεν τον άφηναν να δείξει αυτά που μπορούσε να κάνει μέσα στο παρκέ και τον άφησαν αρκετό καιρό εκτός.

Ο χρόνος τους σταδιακά μειωνόταν και στο TOP 16 μόλις σε 2 παιχνίδια από τα 8 που πήρε μέρος παρέμεινε στο παρκέ παραπάνω από 20 λεπτά, με τον μέσο όρο των πόντων του να πέφτει στους 4,3 πόντους.

Καινούργιο κεφάλαιο άνοιξε για τον Σλούκα στα playoffs.

Ο Έλληνας γκαρντ ταλαιπωρήθηκε από πελματιαία απονεύρωση, έβαλε στην άκρη τον πόνο και επέστρεψε στα παρκέ για να βοηθήσει την ομάδα του σε playoffs και μετέπειτα στο Final4.

Κόντρα στην Ρεάλ για τα playoffs της Euroleague ο Σλούκας ήταν εκεί έτοιμος να βοηθήσει. Άφησε στην άκρη όσα τον είχαν ταλαιπωρήσει και βγήκε στο παρκέ για να «παλέψει».

Ο Ομπράντοβιτς του έδωσε χρόνο και ο διεθνής γκαρντ έκανε αυτά που έπρεπε μέσα στο παρκέ.

Στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Ισπανούς ο νεαρός «άσος» έδωσε το σύνθημα για την νίκη, αφού πέτυχε 17 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά και στα επόμενα δύο παιχνίδια, στον δρόμο για το Βερολίνο, μπορεί να μην... έδωσε σκορ έκανε όμως αυτό που ξέρει καλύτερα, μοίρασε την μπάλα.

Και κάπου εκεί η Φενέρ έφτασε στο περσινό Fina4 με τον Σλούκα μόλις στα 26 του χρόνια να είναι πιο έμπειρος από πολλούς κουβαλώντας στις αποσκευές του ήδη 2 κούπες.

Εκεί έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα.

Βγήκε μπροστά και τράβηξε την ομάδα του. Με την Κάχα Λαμποράλ πέτυχε 13 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ, ενώ η προσπάθεια ανατροπής στον τελικό λέει πάνω το όνομα του.

Μπορεί η ΤΣΣΚΑ να πήρε τελικά τον τίτλο, ο Έλληνας παίκτης όμως ήταν αυτός που άλλαξε την ροή του αγώνα.

Μπήκε στο παιχνίδι και με τον ενθουσιασμό του και το πάθος του κατάφερε να φέρει την ομάδα του ένα βήμα πριν το πολυπόθητο τρόπαιο.

Η χρονιά έκλεισε με τον πρώτο τίτλο του Σλούκα στην Τουρκία, αλλά το...ύπουλο πρόβλημα του τραυματισμού που κουβαλούσε τον ανάγκαζε να σφίγγει τα δόντια για να παίξει.

Μέχρι που φτάσαμε στο φετινό καλοκαίρι και όλη την κουβέντα για το αν μπορεί ο Σλούκας να βοηθήσει την Εθνική ομάδα.

Ο νεαρός «άσος» της Φενέρ το πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους πόνους, οπότε έμεινε να αποθεραπευτεί και τα αποτελέσματα φαίνονται την φετινή χρονιά.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού διανύει την 2η του χρονιά στην Τουρκία, έχει φτιάξει μια μοναδική σχέση με τον κόσμο και μέσα στο παρκέ φαίνεται να κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του.

Τα δείγματα μέχρι τώρα είναι κάτι παραπάνω από θετικά και ο γκαρντ της τούρκικης ομάδας δείχνει πανέτοιμος να οδηγήσει την ομάδα του στον δύσκολο δρόμο της φετινής Euroleague.

Στις 4 πρώτες αγωνιστικές της φετινής διοργάνωσης ο γκαρντ της Φενέρ έχει μείνει στο παρκέ πάνω από 20 λεπτά, ενώ στον αγώνα με την Γαλατά έπαιξε 34 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα.

Μετά από μια δύσκολη χρονιά ο Κώστας Σλούκας δηλώνει παρών και φαίνεται ότι είναι έτοιμος να οδηγήσει εκείνος τη ομάδα σε νέες επιτυχίες.

Ο δρόμος είναι μακρύς για κάθε ομάδα, για κάθε παίκτη αλλά τα δεδομένα μόνο θετικά μπορεί να είναι για τον νέο μεγάλο Έλληνα γκαρντ.

Ο Σλούκας στα καλύτερα του...