Όταν ο Σπανούλης κάνει... μάγκες τους συμπαίκτες του! (vids)

Όταν ο Σπανούλης κάνει... μάγκες τους συμπαίκτες του! (vids)

Αντωνία Σπανού
Όταν ο Σπανούλης κάνει... μάγκες τους συμπαίκτες του! (vids)
O Βασίλης Σπανούλης πέρασε στην δεύτερη θέση των κορυφαίων πασέρ της Euroleague και το gazzetta.gr θυμάται τις φορές που ο αρχηγός... μοίρασε την μπάλα.

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει γράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Οι 15 ασίστ που μοίρασε χθες (27/10) στην Ισπανία αποτελούν την 5η φορά που ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» πιάνει διψήφιο αριθμό τελικών πασών με τον Ολυμπιακό.

Η χθεσινή όμως είναι η πιο ξεχωριστή απ΄ όλες.

Οι τίτλοι του, οι προσωπικές διακρίσεις και αυτά που έχει καταφέρει αποστομώνουν και τους τελευταίους... περίεργους που έχουν μείνει να αμφισβητούν έναν από τους καλύτερους παίκτες που πέρασαν ποτέ από τα ευρωπαϊκά παρκέ.

Έχοντας μπει πλέον στα 34 του χρόνια και έχοντας ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, τα ρεκόρ αρχίζουν και σπάνε και ο V- Span φαίνεται πιο έτοιμος και συνειδητοποιημένος από ποτέ.

Την προηγούμενη αγωνιστική της Euroleague έσπασε το φράγμα των 3000 πόντων, αλλά αυτό που το κάνει ξεχωριστό το όλο επίτευγμα είναι ότι αυτή την αγωνιστική έφτασε τις 984 ασίστ και έσπασε άλλο ένα ρεκόρ.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μπορεί και κάνει μοναδικά τα πάντα μέσα στο παρκέ. Όταν χρειάζεται σκοράρει και όταν χρειάζεται μοιράζει, με τέτοια συνέπεια που είναι δύσκολο να συναντήσεις.

Άλλοι σκοράρουν, άλλοι μοιράζουν, ο Σπανούλης τα κάνει όλα με την ίδια επιτυχία. Έχει κάνει... μάγκα κάθε ψηλό που βρέθηκε στον Πειραιά.

Οι συνθήκες φέτος φαντάζουν μοναδικές. Ο περσινός τίτλος μέσα στο ΟΑΚΑ, το νέο συμβόλαιο, οι διαφορετικοί και πιο ποιοτικοί συμπαίκτες μας παρουσιάζουν μια εικόνα διαφορετική από αυτήν που είχαμε συναντήσει τα τελευταία χρόνια.

Φέτος, ο Σπανούλης ξεκουράστηκε το καλοκαίρι, δούλεψε μοναδικά το σώμα του και πιο απελευθερωμένος από ποτέ διαβάζει μοναδικά το παιχνίδι.

Στο παιχνίδι κόντρα στην Μπασκόνια ο Βασίλης Σπανούλης χρειαζόταν 8 ασίστ για να πιάσει τον Θοδωρή Παπαλουκά που βρισκόταν στην 2η θέση.

Μέχρι την τρίτη περίοδο είχε μοιράσει 15.

Μέσα από... 984 ασίστ δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε, όπως καταλαβαίνετε, οπότε το gazzetta.gr θυμάται 10 ασίστ του Βασίλη Σπανούλη...

Σπανούλης για τον Ντάνστον κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο στις 6 Μαρτίου του 2015

Απίστευτη πάσα Σπανούλη για τον Μπρεντ Πέτγουεϊ κόντρα στην Σιένα τον Νοέμβριο του 2013

Βασίλης Σπανούλης για τον Κώστα Παπανικολάου αυτή την φορά με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο

Βασίλης Σπανούλης τον Δεκέμβριο του 2012 έδωσε την παρακάτω πάσα στον Τζος Πάουελ

«Μαγική» εμφάνιση του Σπανούλη κόντρα στην Μάλαγα στις 27/2/2015 με 18 πόντους και 10 ασίστ

Ο Σπανούλης πασάρει στον Ντάνστον σε παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, δημιουργώντας την φάση της βραδιάς

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πασάρει στον Χάντερ, σε παιχνίδι με αντίπαλο της Μάλαγα, και για ακόμα μια φορά δημιουργούν την φάση της βραδιάς

Σπανούλης – Χάντερ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και πάλι στην κορυφή

Τι έκανες ρε Βασίλη κόντρα στην Ζαλγκίρις...

Και για το τέλος η πιο γλυκιά ασίστ στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού