Καταγγελίες για τη ραδιοφωνική μετάδοση του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Καταγγελίες για τη ραδιοφωνική μετάδοση του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν ραδιοφωνικοί σταθμοί της επικράτειας, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε 20.000 ευρώ για να τους επιτρέψει να μεταδώσουν ραδιοφωνικά το ματς. Η απάντηση των «ερυθρολεύκων» και η θέση του ΠΣΑΤ.  

Καταγγελίες για τη ραδιοφωνική μετάδοση του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Το θέμα ανάδειξε η ιστοσελίδα thestival.gr, μετά από καταγγελίες που της έγιναν από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι έχουν και τον τελικό λόγο για τη ραδιοφωνική μετάδοση των εντός έδρας παιχνιδιών τους, ζήτησαν 20.000 ευρώ για να επιτρέψουν σε κάποια ραδιόφωνα να περιγράψουν ζωντανά το ματς.

Ο Γιώργος Μπούζος από το Αθλητικό Metropolis δήλωσε: «Την Πέμπτη λάβαμε ένα email από την  ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω του οποίου μας ζητούσε να πληρώσουμε 20.000 ευρώ για να μας επιτρέψει τη ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα. Πράγμα που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Το ποσό είναι όχι απλά εξωπραγματικό αλλά εξωφρενικό.

Στην πράξη ο Ολυμπιακός ήθελε να φιμώσει το κορυφαίο αθλητικό ραδιόφωνο της βορείου Ελλάδος. Να μας κόψει τη φωνή και να μας αποκλείσει από τη ραδιοφωνική μετάδοση. Τέτοιες πρακτικές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω σε άλλες εποχές που έχουν καταδικαστεί από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Για να το καταλάβουν όλοι τι σημαίνει να ζητάς 20.000 ευρώ για μια ραδιοφωνική μετάδοση αγώνα, είναι σαν να λες: "Πουλάω το αυτοκίνητό μου, όμως ζητάω 1 εκατομμύριο ευρώ". Δηλαδή, ουσιαστικά δεν  το πουλάω. Επίσης, στο γήπεδο υπήρχε ψυχολογική πίεση προς τους απεσταλμένους ρεπόρτερ του σταθμού, με έλεγχο από ορισμένα άτομα».

Ο Νίκος Πετρουλάκης από το Arena FM είπε: «Εάν υπήρχε δυνατότητα να δώσουμε 20 χιλιάδες ευρώ θα τα δίναμε στο χαμόγελο του παιδιού και όχι στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι ραδιοφωνικές μεταδόσεις κάθε ομάδας βοηθούν στην προώθηση  του αθλήματος και δεν είναι "παιχνίδι" της κάθε ΠΑΕ. Είχαν άλλους λόγους που δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε μετάδοση κάτι που φάνηκε από την διαιτησία του αγώνα».

Το thestival.gr φιλοξενεί την απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία αναφέρει: «Είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε ΠΑΕ, άρα και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το πώς θα διαχειριστεί τα δικαιώματα μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων, όπως το προβλέπει και ο κανονισμός της Super League». Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Καραπαπάς, τόνισε στον λογαριασμό του στο facebook : «Τα δικαιώματα των ραδιοφωνικών μεταδόσεων ανήκουν στην κάθε ΠΑΕ ξεχωριστά και θα ζητάμε όποιο αντίτιμο κρίνουμε για τη μετάδοση».

Κύκλοι του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου αναφέρουν στο thestival ότι θα ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου για να διαπιστωθεί αν η απόφαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αφορούσε το σύνολο των ραδιοφωνικών μέσων ή μόνο συγκεκριμένους σταθμούς. Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως αν διαπιστωθεί ότι ο Ολυμπιακός ενήργησε επιλεκτικά τότε ο ΠΣΑΤ θα ψέξει την απόφαση της ΠΑΕ δημοσίως.

Best of internet