Ο ΠΣΑΤ κατηγορεί την ΕΠΟ για όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη

Gazzetta team
Ο ΠΣΑΤ κατηγορεί την ΕΠΟ για όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη

bet365

Την ευθύνη στην ΕΠΟ ρίχνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου για την επίθεση στους δημοσιογράφους στον αγώνα της Ελλάδας με τη Κύπρο.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ

Κατόπιν όσων συνέβησαν κατά συναδέλφων μας, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κατά την διάρκεια του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με την Κύπρο, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, με την παρουσία ατόμων που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στα δημοσιογραφικά θεωρεία, αλλά βρέθηκαν εκεί και δημιούργησαν πρόβλημα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου επιθυμεί να αναφέρει τα εξής:

  1. Τέτοιου είδους γεγονότα είναι προφανές πως είναι καταδικαστέα χωρίς αστερίσκους. Το ίδιο θα περιμέναμε φυσικά να πράξει ήδη και η ΕΠΟ που φέρει και την πλήρη ευθύνη για αυτά.
  2. Ο ΠΣΑΤ, έχει ήδη ενημερώσει την Παγκόσμια Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS) και αυτή με τη σειρά της θα ενημερώσει την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις διακυβεύονται η ελεύθερη ενημέρωση και η ελευθερία του Τύπου, θέματα αδιαπραγμάτευτα για τον Σύνδεσμο μας.
  3. Ο ΠΣΑΤ περίμενε έως σήμερα (12.10.2016) την ΕΠΟ να εκδώσει σχετική ανακοίνωση καταδίκης των γεγονότων, ημέρα που είχε οριστεί συνάντηση μαζί της για το θέμα και η οποία ματαιώθηκε με ευθύνη της Ομοσπονδίας.
  4. Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΣΑΤ, καλεί την ΕΠΟ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να συναισθανθεί το σοβαρό της ρόλο και την αποστολή σε αντίστοιχα ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των εκπροσώπων των ΜΜΕ, σε αγωνιστικές εκδηλώσεις της.

Την καλούμε επίσης, να μας εξηγήσει πως εισήλθαν στα δημοσιογραφικά θεωρεία άτομα που δεν είχαν δικαίωμα και ποια ήταν τα μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει έτσι ώστε να το αποτρέψει.

Όσον αφορά δημοσιεύματα, αλλά και διάφορες τοποθετήσεις που έγιναν αυτές τις ημέρες και εμπλέκουν τον ΠΣΑΤ, οφείλουμε επίσης να διευκρινίσουμε τα εξής:

  1. Ο ρόλος του ΠΣΑΤ δεν είναι να ζητά αλλαγή έδρας της Εθνικής ομάδας, αλλά να διασφαλίζει τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας των συναδέλφων σε όποιο γήπεδο αγωνίζεται η εθνική ομάδα. Επομένως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα ειπώθηκαν δημοσίως ότι ο Σύνδεσμος επρόκειτο να ζητήσει από την ΕΠΟ αλλαγή έδρας της Εθνικής μας ομάδας.
  2. Σχετικά με την κατάσταση στα δημοσιογραφικά θεωρεία και τους υπόλοιπους χώρους Τύπου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική της Super League, αυτή ήταν εξαιρετική. Ένα σύνηθες μεμονωμένο περιστατικό διευθετήθηκε άμεσα. Επομένως και σε αυτή την περίπτωση τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο ΠΣΑΤ καλεί άπαντες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να προσπαθήσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, χωρίς να τον υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση.

Μόνο έτσι θα συμβάλουμε στη διατήρηση ήπιου κλίματος και δεν θα οξύνουμε τα πνεύματα, σε μια περίοδο δύσκολη και επικίνδυνη στην οποία απαιτείται νηφαλιότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα