Οι επιστολές ΕΠΟ και ΣΠΟΡ FM για τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη

Gazzetta team
Οι επιστολές ΕΠΟ και ΣΠΟΡ FM για τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη

bet365

Με ανταλλαγή επιστολών συνεχίζουν την κόντρα τους ΕΠΟ και ΣΠΟΡ FM μετά την φραστική επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ραδιοφωνικού σταθμού κατά την διάρκεια του αγώνα Ελλάδα-Κύπρος.

Μόνο ικανοποιημένους δεν άφησε τους ανθρώπους του ΣΠΟΡ FM η επιστολή της ΕΠΟ σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν δύο δημοσιογράφοι του στον αγώνα της Ελλάδας με την Κύπρο την προηγούμενη Παρασκευή. Διαβάστε τις επιστολές των δύο πλευρών και θα καταλάβετε...

Η επιστολή του Μιχάλη Τζανόπουλου

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει κάθε περιστατικό βίας ή εκφοβισμού το οποίο λαμβάνει χώρα σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Χωρίς αστερίσκους ή εξαιρέσεις.

Σχετικά με την ανακοίνωσή σας που αφορά στον αγώνα της Εθνικής Ανδρών στις 8/10 σας πληροφορούμε ότι τα δημοσιογραφικά θεωρεία δεν μετετράπησαν σε «ξέφραγο αμπέλι», όπως τα χαρακτηρίζετε, καθώς ουδείς εισέβαλε σε αυτά, πέραν των διαπιστευμένων δημοσιογράφων και τεχνικών. Αυτό μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι συνεργάτες σας. Επίσης δεν υπήρχαν μη διαπιστευμένα άτομα από αφρικανικές χώρες, όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε σε κάποια ΜΜΕ.

Αυτό που συνέβη είναι ότι στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου σε όσους βρίσκονταν στα δημοσιογραφικά θεωρεία έγιναν αντιληπτές φωνές και ύβρεις προς συγκεκριμένο δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σας σταθμού. Όπως ενημερωθήκαμε, όταν αυτό έγινε αντιληπτό από τους άνδρες της ασφάλειας εκείνοι μετέβησαν στην είσοδο της κερκίδας, χωρίς να εντοπίσουν το άτομο που εξύβριζε. Κανένα άλλο περιστατικό δεν καταγγέλθηκε στους υπευθύνους ασφαλείας του αγώνα ή στην Αστυνομία κατά την ημέρα του αγώνα.

Επειδή μας ερωτάτε γιατί δεν είχαμε μεριμνήσει για την ασφάλεια των εργαζομένων στα ΜΜΕ, σας απαντούμε ότι δεν κρίναμε σκόπιμο να ζητήσουμε παρουσία της Αστυνομίας στα δημοσιογραφικά θεωρεία, όπου -όπως γνωρίζετε- βρίσκονταν και δικοί μας συνεργάτες. Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει σε κανένα άλλο εντός έδρας παιχνίδι της Εθνικής. Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι πολύ πρόσφατα, μεταξύ άλλων, ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός είχε κατηγορήσει την Ομοσπονδία για τη λήψη μέτρων ασφαλείας για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και των εργαζομένων της:http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/sunedriasi-me-fouskwtous-sto-ds-tis-epo/3200684.

Από τη στιγμή, όμως, που κρίνεται απαραίτητο, επειδή μέλημα της ΕΠΟ είναι η ασφάλεια κάθε φιλάθλου και κάθε εργαζομένου, συνεπώς και δημοσιογράφου εντός του γηπέδου, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου θα εξετάσουμε τη λήψη μέτρων ασφαλείας στα δημοσιογραφικά θεωρεία. Βεβαίως και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες που τους δίνονται και να καταλαμβάνουν τις θέσεις που έχουν οριστεί.

Η ΕΠΟ συμπαραστέκεται σε όσους δηλώνουν ότι δέχτηκαν επίθεση και θα φροντίσουμε για υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας στα επόμενα παιχνίδια, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον. Επίσης, αν υπάρξει σχετική καταγγελία είμαστε στη διάθεση των αρχών να δώσουμε όποια στοιχεία μας ζητηθούν.
Σε κάθε περίπτωση σας καλώ να αφήσουμε την Εθνική μας Ομάδα, που ξαναβρίσκει τον δρόμο προς τις επιτυχίες, έξω από τέτοιου είδους περιστατικά.

Με εκτίμηση,

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Η απάντηση του ΣΠΟΡ FM:

Αγαπητέ κύριε Τζανόπουλε,

Από λόγια έχουμε χορτάσει. Η καταδίκη της βίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΠΟΡ FM, πρέπει να είναι έμπρακτη. Και έμπρακτη καταδίκη σημαίνει ανάληψη δράσης για τον εντοπισμό των θρασύδειλων δραστών της επίθεσης, αλλά και ανάληψη της ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό.

Αντιθέτως, στην επιστολή σας διαπιστώνουμε με λύπη την προσπάθεια της ΕΠΟ να υπεκφύγει με αοριστίες και ανακρίβειες και να μην αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που της αναλογούν.

Τα δημοσιογραφικά θεωρεία μετατράπηκαν πράγματι σε ξέφραγο αμπέλι, όπως μαρτυρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός του πρωτοφανούς σε διάρκεια και θρασύτητα προπηλακισμού εις βάρος των Γιώργου Χελάκη και Νίκου Κατσαρού. Εκτός αν θεωρείτε φυσιολογικό να δέχονται ύβρεις, απειλές και φτυσίματα για παραπάνω από 20 λεπτά αθλητικοί συντάκτες εν ώρα εργασίας…

Είναι ξεκάθαρο ότι οι συνεργάτες του ΣΠΟΡ FM δέχτηκαν επίθεση και εντός των δημοσιογραφικών θεωρείων, όπως οι ίδιοι μαρτυρούν.

Ισχυρίζεστε, επίσης αναληθώς, ότι πρόκειται για ένα περιστατικό που έγινε αντιληπτό στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Οι ύβρεις και οι απειλές ξεκίνησαν στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης. Και ως γνωστόν, κάθε ημίχρονο διαρκεί τουλάχιστον 45 λεπτά. Οπότε, «τελευταία λεπτά» δεν είναι τα τουλάχιστον 20’ που διήρκεσε ο προπηλακισμός…

Αναληθής είναι ο ισχυρισμός σας και περί ύβρεων και φωνών προς «συγκεκριμένο δημοσιογράφο» μας. Την επίθεση δέχτηκαν τόσο ο Γιώργος Χελάκης όσο και ο Νίκος Κατσαρός, οι οποίοι κάθονταν σε διπλανές θέσεις και μετέδιδαν μαζί απευθείας τον αγώνα για λογαριασμό του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Απολύτως αναληθής είναι και ο ισχυρισμός σας ότι εξύβριζε ένα (!) άτομο. Οι δράστες του προπηλακισμού ήταν τέσσερις. Ούτε αυτό επιδέχεται αμφισβήτησης.

Επιπλέον, οι άνδρες ασφαλείας που υποστηρίζετε πως επενέβησαν ουδέποτε έγιναν αντιληπτοί από τα θύματα του επίθεσης. Ακόμη όμως κι αν δεχτούμε ότι όντως επενέβησαν στο τέλος του ημιχρόνου δίχως να τους αντιληφθούν οι Γ. Χελάκης και Ν. Κατσαρός, τότε το έκαναν με τεράστια και απαράδεκτη καθυστέρηση και είναι υπόλογοι γι’ αυτό.

Προπηλακισμός αυτής της διάρκειας (άνω των 20 λεπτών!) εναντίον δημοσιογράφων σε επίσημο αγώνα εθνικής ομάδας δεν έχει παρατηρηθεί ξανά στην ιστορία οποιασδήποτε πολιτισμένης χώρας στον κόσμο.

Η παραδοχή ότι δεν κρίνατε σκόπιμο να ζητήσετε παρουσία Αστυνομίας στα δημοσιογραφικά θεωρεία απλώς επιβεβαιώνει την λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης και των κινδύνων εκ μέρους σας.

Η επισήμανσή σας ότι «ο ραδιοφωνικός σας σταθμός είχε κατηγορήσει την ομοσπονδία για τη λήψη μέτρων ασφαλείας για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και των εργαζομένων της» είναι παντελώς άστοχη. Όπως και η εξωφρενική σύγκριση που επιχειρείτε, επικαλούμενος το άρθρο της 12ης Σεπτεμβρίου 2016 της ιστοσελίδας sportfm.gr με τίτλο «Συνεδρίαση με “φουσκωτούς” στο Δ.Σ. της ΕΠΟ».

Πέραν του ότι μιλάμε για τη σωστή διοργάνωση ενός διεθνούς ποδοσφαιρικού αγώνα από μία ομοσπονδία και όχι για μία συνεδρίαση της ΕΠΟ στα γραφεία της, εμείς ουδέποτε ζητήσαμε την παρουσία… φουσκωτών. Νομιμότητα και ασφάλεια ζητήσαμε. Τους «φουσκωτούς» άλλοι τους χρησιμοποίησαν…

Για τη λήψη μέτρων στα δημοσιογραφικά θεωρεία που αναγγέλλετε, οφείλατε να είχατε μεριμνήσει προληπτικά και όχι κατόπιν εορτής.

Η καταγγελία για το περιστατικό έχει ήδη γίνει δημοσίως. Εξ ου άλλωστε και η απαντητική επιστολή σας. Για όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθηθεί η νόμιμη οδός.

Αφήνουμε ωστόσο ασχολίαστο το γεγονός ότι παίρνετε θέση για το σοβαρό αυτό περιστατικό με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών. Αυτό όμως που δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο είναι το γεγονός ότι αντιμετωπίσατε το συμβάν με αβάσταχτη ελαφρότητα. Διότι η έρευνα που ενδεχομένως πραγματοποιήσατε εντός των τειχών της ομοσπονδίας ήταν προφανώς προσχηματική.

Διαφορετικά δεν εξηγείται ότι η επιστολή σας βρίθει ανακριβειών και διαστρεβλώνει σε τόσο μεγάλο βαθμό τα πραγματικά περιστατικά.

Όσο για τις αναφορές περί «μη διαπιστευμένου ατόμου από αφρικανικές χώρες», αυτές δεν έγιναν από τον ΣΠΟΡ FM. Πρόκειται για μία αποστροφή της καταγγελίας του αθλητικού συντάκτη της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Χρήστου Κοντού, ο οποίος επίσης έπεσε θύμα προπηλακισμού στο ημίχρονο της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Τέλος, σας επιστρέφουμε την αδιανόητη και εξόχως προσβλητική «παραίνεση» να αφήνουμε την… εθνική ομάδα έξω από τέτοιου είδους περιστατικά. Ουδείς συσχέτισε την εθνική ομάδα με τους τραμπούκους που επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους.

Την εθνική ομάδα τη σεβόμαστε απεριόριστα, όπως έχουμε αποδείξει εδώ και δεκαετίες. Σας καλούμε να πράττετε το ίδιο.

Από πού κι ως πού μπορεί λοιπόν να εμπλέκεται η Εθνική σε καταγγελίες περί εγκληματικών πράξεων αυτό μόνο εσείς μπορείτε να το εξηγήσετε.

 

Τελευταία Νέα