Το Grand Prix της Ρωσίας στην ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD

Gazzetta team
Το Grand Prix της Ρωσίας στην ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD
Η Formula 1 μεταφέρεται στη Ρωσία και στο θέρετρο του Σότσι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, για τον τέταρτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Το μεγάλο ερώτημα για το Grand Prix της Ρωσίας δεν είναι τόσο το ποιος θα κερδίσει, όσο ποιου το νικηφόρο σερί θα σπάσει.

Από τη μία έχουμε τον Λιούις Χάμιλτον που δεν έχει χάσει ποτέ στη Ρωσία, έχοντας κερδίσει και τους δύο αγώνες που έχουν διοργανωθεί μέχρι στιγμής στο Αυτοκινητοδρόμιο του Σότσι το 2014 και 2015, και από την άλλη έχουμε το Νίκο Ρόσμπεργκ που έχει κερδίσει και τους τρεις πρώτους αγώνες του 2016. Θα είναι άραγε το Σότσι το μέρος όπου θα γυρίσει η τύχη του Χάμιλτον ή ο Ρόσμπεργκ θα κάνει το τέσσερα στα τέσσερα για τη φετινή χρονιά και το επτά στα επτά, αν υπολογίσει κανείς και τους τρεις τελευταίους αγώνες του 2015; Ή μήπως το Σότσι θα είναι ο αγώνας όπου η Ferrari θα μπορέσει επιτέλους να κάνει την πρώτη της νίκη και να βάλει ένα τέλος στην κυριαρχία της Mercedes;

Τα «Ασημένια Βέλη» έχουν πάντως την παράδοση με το μέρος τους, έχοντας προηγηθεί από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο και των δύο Grand Prix που έχουν γίνει στο Αυτοκινητοδρόμιο του Σότσι.

Ο αγώνας στο Σότσι θα έχει ιδιαίτερη σημασία και για το Ρώσο πιλότο της Red Bull Ντανιίλ Κβίατ, ο οποίος είναι ανεβασμένος ψυχολογικά μετά το δεύτερο πόντιουμ της καριέρας του που πέτυχε στην Κίνα και θα θέλει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του μπροστά στους συμπατριώτες του.

Στο πεδίο των ελαστικών, η Pirelli θα έχει διαθέσιμες και πάλι τις ίδιες γόμες που έχουν χρησιμοποιηθεί στους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν, δηλαδή τη μαλακή, την πολύ μαλακή και τη μεσαία γόμα. Η πίστα του Σότσι, ένα κομμάτι της οποίας χρησιμοποιεί δημόσιους δρόμους, αν και έχει μερικά κομμάτια με πολύ γρήγορες στροφές και ευθείες (343 χλμ./ώρα η τελική του Κίμι Ράικονεν με τη Ferrari στον περσινό αγώνα) και άλλα με πολύ έντονα φρεναρίσματα, δεν προκαλεί ιδιαίτερη φθορά στα λάστιχα. Έτσι, είναι πιθανό να δούμε επιθετικές στρατηγικές, με πολλούς οδηγούς να διαλέγουν τις πιο μαλακές από τις τρεις διαθέσιμες γόμες για τον αγώνα.

Ο καιρός αναμένεται να είναι σύμμαχος των οδηγών με λιακάδα όλο το Σαββατοκύριακο και θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 18 βαθμούς τη μέρα του αγώνα.

Η μετάδοση του Grand Prix της Ρωσίας από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤHD αρχίζει την Κυριακή του Πάσχα 1η Μαΐου 2016 στις 14:00 με τις μαγνητοσκοπημένες δοκιμές του Σαββάτου και συνεχίζεται με τη ζωντανή περιγραφή του αγώνα που αρχίζει στις 15:00.

Στα μικρόφωνα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Βασίλης Γούσιας (MSc Πολυτεχνείου Πατρών και διευθυντής δημόσιου σχολείου στην Αιτωλοακαρνανία) και η δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!