Συνάντηση ΠΣΑΤ με διευθυντές και... απουσίες! (pics)

Συνάντηση ΠΣΑΤ με διευθυντές και... απουσίες! (pics)

bet365

Συνάντηση διευθυντών αθλητικών εφημερίδων με ηχηρές απουσίες στον ΠΣΑΤ. Γιατί δεν προσήλθε η εφημερίδα Goal και τι επιστολή έστειλε.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Sportday προκάλεσε την αντίδραση του Goal. Η απόφαση των διευθυντών του ήταν να μην προσέλθουν στην συνάντηση με τον ΠΣΑΤ. Ήταν κάτι που είχε γράψει και στο Facebook του ο Βαγγέλης Μπραουδάκης. Το Goal είχε αποφασίσει από πριν πάντως να μην δώσει το παρών, στέλνοντας την εξής επιστολή:

«ΠΡΟΣ: ΔΣ ΠΣΑΤ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Έλαβα την πρόσκλησή σας για συνάντηση, μαζί με τους διευθυντές των υπόλοιπων αθλητικών εφημερίδων, την προσεχή Παρασκευή 4 Μαρτίου, προκειμένου να συζητήσουμε τα «εντεινόμενα φαινόμενα παραβίασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αρκετά από τα οποία δημιουργούν μάλιστα και το κατάλληλο υπόβαθρο για την προαγωγή βίας στον αθλητισμό», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου.
Σας συγχαίρω για την πρόθεση, ωστόσο, επιτρέψτε μου να σας παραθέσω τις αιτίες για τις οποίες η εφημερίδα “Goal” δεν θα παρευρεθεί:
Εξ όσων συνάγεται από την ανακοίνωσή σας, πρόκειται να γίνουν ακόμα δύο ξεχωριστές συναντήσεις (μετά από μερικές ημέρες) με τους διευθυντές των αθλητικών ιστοσελίδων και με τους επικεφαλής των αθλητικών τμημάτων των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων!
Εν ολίγοις, σαλαμοποίηση και αποσπασματική συζήτηση (σε τρία διαφορετικά τραπέζια, αντί ενός κοινού) αυτού του σοβαρότατου θέματος. Λες και δεν αφορά ενιαία όλα τα αθλητικά ΜΜΕ…
Επιπλέον, απορώ ακόμα και για τη συζήτηση, έστω μεταξύ των διευθυντών των αθλητικών εφημερίδων: Π.χ., ποιος διευθυντής (ή διευθυντής σύνταξης με δημοσιογραφική ιδιότητα, αφού δεν υπάρχει τέτοιος) θα εκπροσωπήσει την εφημερίδα «Sportday» και εκ της συγκεκριμένης ιδιότητάς του θα δεσμευτεί σε ότι συζητηθεί;
Ομοίως, ποιος θα εκπροσωπήσει την εφημερίδα «Γαύρος» (δεν υπάρχει διευθυντής ή διευθυντής σύνταξης που να αναγράφεται στην ταυτότητα) και εκ της συγκεκριμένης ιδιότητάς του θα δεσμευτεί σε ότι συζητηθεί;
Στις εφημερίδες «Live Sport» και «Γάτα» ως «διευθυντές» αναφέρονται οι κ. Μανώλης Γαλανάκης και Μάνος Μαρινάκης, αντίστοιχα. Πρόκειται για δημοσιογράφους; Όχι…
Επαναλαμβάνω ότι σας συγχαίρω για την πρόθεση και την πρωτοβουλία να τεθεί επί τάπητος το συγκεκριμένο σοβαρότατο ζήτημα. Όμως, χρειάζεται μια πιο προσεγμένη και οργανωμένη προσέγγιση…
Μετά τιμής και με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Βαγγέλης Μπραουδάκης
Διευθυντής Goal News».
Κατά τα άλλα πραγματοποιήθηκε λοιπόν στα γραφεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου, με διευθυντές αθλητικών εφημερίδων, παρουσία εκπροσώπου του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, που έχει αναλάβει το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, με αφορμή τα εντεινόμενα φαινόμενα παραβίασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αρκετά από τα οποία δημιουργούν μάλιστα και το κατάλληλο υπόβαθρο για την προαγωγή βίας στον αθλητισμό.
Στην συνάντηση παρέστησαν οι: Στέφανος Κούμπης (Live Sport), Περικλής Γκιόλιας, Γεράσιμος Μανωλίδης, Γιάννης Χωριανόπουλος, (Sportday), Νίκος Κώτσης, Γιώργος Στασινόπουλος (Γαύρος), Γιώργος Μητροφάνης (Πράσινη) και Πάνος Λούπος (Ώρα των Σπορ). Εκτός από το Goal δεν υπήρξε εκπροσώπηση από το Φως των Σπορ, τον Πρωταθλητή, την Γάτα και την Αθλητική Ημέρα.
Από πλευράς ΕΣΗΕΑ παρέστη ο Α' αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσαλαπάτης και από πλευράς ΠΣΑΤ ήταν ο πρόεδρος Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο Α' αντιπρόεδρος Θοδωρής Νταβέλος, η Β' ατιπρόεδρος Χριστίνα Αμερικάνου, ο Γενικός Γραμματέας Φώντας Χήτας και το μέλος του Δ.Σ. Φάνης Σκύφτας.
Την Δευτέρα 7 Μαρτίου ακολουθούν άλλες δύο συναντήσεις: στις 11:00 με τους διευθυντές των αθλητικών ιστοσελίδων και στις 14:00 με τους διευθυντές των αθλητικών τμημάτων των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων.
 

Τελευταία Νέα