Επίσημη «εκκίνηση» για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας

Gazzetta team
Επίσημη «εκκίνηση» για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας
Την επίσημη έναρξη λειτουργίας του πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου (18:30) στην Παλαιά Βουλή το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας, παράλληλα με την απονομή των Δημοσιογραφικών Βραβείων 2015 του Ιδρύματος για την Προαγωγή της Δημοσιογραφίας Α.Β. Μπότση. .

Το ΕCI - European Communication Institute - συναποτελείται από τους παρακάτω Δημόσιους και Κοινωφελείς Ευρωπαϊκούς φορείς: Πανεπιστήμιο DUK (Donau Universitat Krems) στην Αυστρία, Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά (Γενική Γραμματεία Έρευνας Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας), Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Α.Β. Μπότση, Εργαστήριο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με την συμμετοχή της Ένωσης Ευρωπαίων Εκδοτών Διαδικτύου με αντικείμενο τα διεθνή προγράμματα.

To Iνστιτούτο έχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την θεσμική ευθύνη ανάδειξης - απονομής του βραβείου "Δημοσιογραφία και Τεχνολογία - Γιώργος Καραγιάννης". Επιπρόσθετα, το ECI επέλεξε μέσα από διευρυμένη διαδικασία και τον αποδέκτη της νέας Ευρωπαϊκής Ειδικής Διάκρισης Πολυμεσικού, μη Ελληνικού ΜΜΕ, που έχει αποδεδειγμένα ασκήσει Ποιοτική Ενημέρωση στην διαχείριση της Εικόνας της Ελλάδας και των συνδεόμενων με αυτήν Ευρωπαϊκών Θεμάτων. Το βραβείο αυτό θα παραλάβει η Αυστριακή Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (ΟRF) που θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο του Public Value Board (εποπτικό συμβούλιο) dr. Klaus Unterberger και το μέλος του Συμβουλίου mag. Konrad Mitchka.

Υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών δημοσιογραφίας Euronews

Σκοπός του Ινστιτούτου είναι η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της βελτίωσης της κατανόησης μεταξύ των λαών της Ευρώπης που επιτυγχάνεται μέσω της ποιοτικής δημοσιογραφίας. Οι πρωτοβουλίες του εξειδικεύονται στους τομείς της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και της έρευνας. Προτεραιότητά του ECI ωστόσο αποτελεί από το 2005 η μεταπτυχιακή εκπαίδευση ενεργών δημοσιογράφων, σε Αθήνα και Βιέννη.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας δημοσιοποιεί την διαθεσιμότητα χορηγίας προς το Ελληνικό Σκέλος του Euronews για την παροχή υποτροφίας σε δύο υποψήφιους για σπουδές στο ΠΜΣ "Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες" ("Quality Journalism and New Technologies, Master of Arts), τίτλος διαπιστευμένος ως 'Ισότιμος' από τον ΔΟΑΤΑΠ.

H υποτροφία αφορά την διετία σπουδών Ιαν.2016-Δεκ.2017 (τα μαθήματα αρχίζουν στις 11/02/2016). Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για ενεργούς επαγγελματίες Δημοσιογράφους/Στελέχη Επικοινωνίας και διεξάγεται σε εντατικές περιόδους στις οποίες απαιτείται φυσική παρουσία. Η υποτροφία καλύπτει το 50% του κόστους σπουδών (50% από 9.150 ευρώ) και περιλαμβάνει τη διαμονή για δύο περιόδους στο campus του Πανεπιστημίου DUK στην Αυστρία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τους τρόπους επιλογής των υποψηφίων στη διεύθυνση eci.edu.gr

.