Στον αέρα το νέο ιντερνετικό ραδιόφωνο aixmiradio.gr!

Gazzetta team
Στον αέρα το νέο ιντερνετικό ραδιόφωνο aixmiradio.gr!
Το νέο «παιδί» του εξαιρετικού δημοσιογράφου Χρήστου Παναγιωτόπουλου, το Aixmiradio.gr ξεκινά τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου!

O Xρήστος Παναγιωτόπουλος γράφει:

Ραδιόφωνο στο διαδίκτυο; Ακριβέστερα, άλλο ένα ραδιόφωνο στο διαδίκτυο; Για ποιο λόγο, με ποιο στόχο και ποιους συνεργάτες;

Στα ερωτήματα αυτά προσπαθούσα να απαντήσω επί πολύ καιρό -τόσο όσο αλήτευε στο μυαλό μου η ιδέα να βγάλω στον «αέρα» το Aixmiradio.

Το στοιχείο που με κινητοποιούσε, κατά βάση, ήταν ότι και στα μουσικά ραδιόφωνα ακόμη -και σταFm- δεν άκουγα πάρα πολλά τραγούδια που αγαπώ. Τραγούδια, με τα οποία έχουν συνδεθεί σημαντικές στιγμές της ζωής μου. Σαν να τα έχει καταπιεί ο χρόνος και να χάθηκαν στη λησμονιά.

Σχεδόν παντού κυριαρχούν οι επιτυχίες των νέων καλλιτεχνών. Λογικό μεν, σε σημείο «πλύσης εγκεφάλου» δε. Σποραδικά, και αν είναι τυχερός κανείς, μπορεί να πετύχει και κάτι διαφορετικό.

Έτσι, η πρώτη απάντηση στο ερώτημα «γιατί άλλο ένα ραδιόφωνο στο διαδίκτυο;» ήταν: «για να ακούγονται σπουδαία τραγούδια, που κοντεύουμε να ξεχάσουμε». Ελληνικά και ξένα. Δεν ξέρω δε πώς μου έχει κολλήσει στο νου η εντύπωση πως υπάρχουν και άλλοι πολλοί-ές, που έχουν ανάλογη γνώμη με τη δική μου. Που θα θέλουν, δηλαδή, να ακούν καταχωνιασμένα κομμάτια μεγάλων δημιουργών -μαζί, βέβαια, με εκείνα των νεώτερων.

Το μότο του Aixmiradio, «Άποψη ν’ ακούς», πιστεύω πως μεταφέρει με πιστότητα το γενέθλιο μύθο του. Πρώτα απ’ όλα μουσική με άποψη. Και μετά, εκπομπές με άποψη. Είτε πολιτικές, είτε κοινωνικές, είτε καλλιτεχνικές. Η παρέα των φίλων και συνεργατών, που ξεκινά το Aixmiradio, έχει στόχο«όλα να γίνονται με άποψη».

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, λοιπόν, από τις 7 το πρωί «συντονιστείτε». Στην αρχή το 24ωρο πρόγραμμα θα είναι μουσικό και μετά από λίγες μέρες θα ενσωματωθούν και οι εκπομπές λόγου -πάντα με καλή, αγαπημένη μουσική. Θα μπαίνετε στο aixmi.gr και στο πάνω δεξιό τμήμα θα υπάρχει το «κλικ»για να ξεκινάτε την ακρόαση.

ΥΓ 1 Αρκετοί υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμιά τύχη τα ραδιόφωνα στο ίντερνετ, διότι δεν μπορούν να ακουστούν στο αυτοκίνητο. Και ως γνωστόν, οι μεγάλες ακροαματικότητες στη μπάντα των FM, μέσα στο αυτοκίνητο σημειώνονται -κυρίως μέχρι το απομεσήμερο.

Η δική μου γνώμη είναι διαφορετική. Πιστεύω πως μπορούμε να ακούμε ραδιόφωνο, μέσω ίντερνετ, είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά. Άλλωστε, πολλοί το κάνουν ήδη, ιδιαίτερα από τη νέα γενιά.

Στην Αμερική τα ιντερνετικά ραδιόφωνα έχουν τεράστιες ακροαματικότητες. Εκεί, φυσικά, έχουν ίντερνετ όλα τα αυτοκίνητα. Πράγμα που θεωρώ βέβαιο ότι θα συμβεί κάποια στιγμή -όχι μακρινή- και στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα…

YΓ 2 Μην ξεχνάμε ότι μια εποχή, το εγχώριο lifestyle -τρομάρα του- πάσχιζε να μας πείσει ότι το ελληνικό τραγούδι κινείται μεταξύ Άννας Βίσση και Δέσποινας Βανδή και πως ο μέγιστος των δημιουργών είναι ο Φοίβος. Ποιος Χατζιδάκις, ποιος Θεοδωράκης, ποιος Μικρούτσικος, ποιοςΜούτσης, ποιος Ξαρχάκος, ποιος Σαββόπουλος, ποιος Σπανός, ποιοι Κατσιμιχαίοι, ποιαΚαραίνδρου, ποιος Κραουνάκης, ποιος Παπαδημητρίου

Ευτυχώς, ο καιρός εκείνος πέρασε. Όχι, όμως, και η διάθεση κάποιων να επιβάλουν με το ζόρι δυο -τρεις καλλιτέχνες…