ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ καταδικάζουν το νέο κρούσμα βίας

ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ καταδικάζουν το νέο κρούσμα βίας

Ανακοίνωση για το κρούσμα βίας κατά δημοσιογράφου που έλαβε χώρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ εξέδωσαν ΕΣΗΑ και ΠΣΑΤ, ζητώντας από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να παρέχει στους δημοσιογράφους ασφάλεια και νηφαλιότητα στη δουλειά τους.

ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ καταδικάζουν το νέο κρούσμα βίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα το νέο περιστατικό βίας κατά αθλητικών συναδέλφων, που αυτή τη φορά έλαβε χώρα την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016 στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του διεθνούς αγώνα μπάσκετ για την Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Μάλαγα. Ο συνάδελφος Λάμπρος Γκαραγκάνης, δέχθηκε επίθεση από «αγνώστους», οι οποίοι εισέβαλαν στο χώρο εργασίας του Τύπου στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και του επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά, ενώ στη συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο δεξί πόδι, εξυβρίζοντας μέλη της οικογενείας του και φτύνοντάς τον στο πρόσωπο.

Δυστυχώς τα συνεχόμενα κρούσματα βίας κατά αθλητικών συντακτών δεν συγκινούν κανέναν αρμόδιο. Αντίθετα, όλοι φαίνεται να συνηθίζουν τη μετατροπή των γηπέδων σε αρένες και τη χρήση βίας ως μέσο επιβολής συγκεκριμένων απόψεων.

Ζητούμε από την ΚΑΕ «Παναθηναϊκός» να παρέχει τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους να ασκούν με ασφάλεια και νηφαλιότητα το έργο τους.

Τέλος, καλούμε την Πολιτεία να ασχοληθεί συστηματικά και να δώσει ένα τέλος στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας που ταλανίζουν τους αθλητικούς χώρους.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση, που δέχθηκε ο συνάδελφος Λάμπρος Γκαραγκάνης στις θέσεις εργασίας των ΜΜΕ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, κατά την διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκού – Ουνικάχα Μάλαγα, στις 8 Ιανουαρίου 2016 για την Ευρωλίγκα του Μπάσκετ.

Για πολλοστή φορά, συνάδελφος μας, γίνεται θύμα βιαιοπραγίας εν ώρα εργασίας και μάλιστα σε προστατευόμενο υποτίθεται χώρο, όπως οι θέσεις εργασίας των εκπροσώπων των ΜΜΕ, από άτομα που κανείς δεν γνωρίζει, κανείς δεν απομονώνει, κανείς δεν επιχειρεί να τα απομακρύνει από το χώρο του αθλητισμού…

Για πολλοστή φορά, συνάδελφοι μας, αποδεικνύεται ότι εργάζονται υπό το φόβο επιθέσεων και βιαιοπραγιών εναντίον τους, κάτω από τη μύτη κυριολεκτικά των υποτίθεται υπευθύνων για την προστασία τους.

Για πολλοστή φορά, συνάδελφοι μας, γίνονται θύματα των συμμοριών που δρούνε ανενόχλητες και εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς κανενός το αυτί να ιδρώνει…

Ο ΠΣΑΤ, πέρα από τα όσα θα πράξει – για άλλη μια φορά – μετά και την καταγγελία του συναδέλφου Λάμπρου Γκαραγκάνη, όπου και εξιστορούνται με σαφήνεια τα γεγονότα, απευθύνεται:

Στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, από την οποία και ζητεί να πληροφορηθεί γιατί και πως, οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας στο ΟΑΚΑ είναι ξέφραγο αμπέλι.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση, από την οποία και ζητεί να πληροφορηθεί γιατί και πως, άτομα «γνωστών – άγνωστων» συμμοριών στον αθλητισμό, καταφέρνουν και εισχωρούν με τέτοια άνεση, όχι απλά σε αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά εκεί όπου επιχειρούν να βγάλουν το ψωμί τους οι σκληρά εργαζόμενοι και δοκιμαζόμενοι συνάδελφοι μας.

Στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, από τον οποίο και ζητεί να πληροφορηθεί πότε επιτέλους θα μπει τέλος σ’ αυτό το γαϊτανάκι επιθέσεων εναντίον συναδέλφων μας, τέλος σε μια κατάσταση όπου διάφοροι τραμπούκοι, είναι αυτοί που κυκλοφορούν και βιαιοπραγούν ανενόχλητοι στο χώρο του αθλητισμού.

Best of internet