Άρχισαν οι εργασίες του 2ου Θερινού Σχολείου του ΠΣΑΤ

Gazzetta team
Άρχισαν οι εργασίες του 2ου Θερινού Σχολείου του ΠΣΑΤ

bet365

Στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, κήρυξε το απόγευμα της Πέμπτης την έναρξη των εργασιών του 2ου θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών, παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού.

«Στόχος μας είναι να γίνει θεσμός το Θερινό σχολείο των Αθλητικών Συντακτών,» δήλωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), Σωτήρης Τριανταφύλλου και συμπλήρωσε: «Η ελεύθερη ενημέρωση είναι ο βασικός πυλώνας της δημοκρατίας.

Η πολύπλευρη γνώση ενός αθλητικού συντάκτη πρέπει να ξεπερνά τα όρια του αθλητισμού, να ξεπερνά τα όρια μιας περιγραφής αθλητικής συνάντησης και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να παράξουμε καλύτερους δημοσιογράφους, αναγνώστες, τηλεθεατές, ακροατές, άρα και καλύτερους και πιο υπεύθυνους πολίτες».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός ευχήθηκε: «Καλή επιτυχία στις εργασίες. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ κοντά σας και ειδικά σε αυτόν το χώρο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος τόνισε: «Οφείλουμε όλοι να κατευθύνουμε τον φίλαθλο κόσμο βάσει των Ολυμπιακών Αξιών. Να φτιάξουμε καλούς φιλάθλους. Η παιδεία είναι πάνω απ΄ όλα. Είναι καταλυτικής σημασίας η συνεχής επιμόρφωση».

Με την έναρξη των εργασιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δημοσιογράφου και μέλους του ΠΣΑΤ Βασίλη Κοντοβαζαινίτη, που απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών.

Παρόντες στην έναρξη των εργασιών του 2ου Θερινού Σχολείου και του Ελληνοκυπριακού Συνεδρίου ήταν: ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS EUROPE), Charles Camenzuli, ο επί τιμή Πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Παύλος Γερακάρης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) Δημήτρης Κουμπιάς, , ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ και μέλος του Δ.Σ. της ΑΚΑΣ, Νίκος Συνοδινός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), Κυριάκος Κορτέσης, ο Πρόεδρος του ΤΕΑΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ, Θανάσης Μπαμπανέβας ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ), Δημήτρης Χορταργιάς, , ο Πρόεδρος του ΤΕΑΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ και μέλος του Δ.Σ της ΑΚΑΣ, Σωτήρης Κέλλας, αντιπροσωπεία της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Παναγιώτη Φελούκα, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γεώργιος Δεββές. Μηνύματα χαιρετισμού έστειλαν , ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και ο επίτιμος Πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Πέτρος Λινάρδος.

Χορηγοί επικοινωνίας του 2ου Θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών είναι το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ), η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και η εφημερίδα MetroSport, ενώ Χορηγός υποστηρικτής η Farantouris Financial Advisors.

Πριν ξεκινήσει η θεματολογία του 2ου Θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών, ο ΠΣΑΤ βράβευσε τον Πρόεδρο της ΔΟΑ, Ισίδωρο Κούβελο, την AIPS, την AIPS Europe, τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιο Κοτζά για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διοργάνωση των Θερινών Σχολείων, καθώς και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), Παναγιώτη Φελούκα.

Το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε τους ομιλητές:

Θεόδωρο Νταβέλο, Δημοσιογράφο, Α΄ Αντιπρόεδρο ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), Μιχάλη Γαβριηλίδη, Δημοσιογράφο, Γενικό Γραμματέα ΕΑΚ (Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, Γιάννη Μαμουζέλο ,Δημοσιογράφο.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

09:00: «Η κρίση στα ΜΜΕ: Νέα Μέσα και νέα εργαλεία για την δημιουργία, διανομή και κατανάλωση ειδήσεων», Ανδρέας Βέγλης, Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

10:00: Sport media: from historical to reality social media, Charles Camenzuli», Δημοσιογράφος, Γενικός Γραμματέας AIPS Europe (Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητικών Συντακτών)

11:00: «Το «ψευδοβίωμα» ως εγγενής λειτουργία της κινούμενης εικόνας και οι επιπτώσεις του στην Αθλητική Βία», Γιώτα Αντωνοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος ΕΤΑΠ ΜΜΕ

17:00: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας της δημοσιογράφου και μέλους του ΠΣΑΤ Ήρας Νικολετοπούλου με θέμα: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: ποιος είναι ο ρόλος των αθλητικών οργανισμών στο «χτίσιμο» και την ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης τον οπαδών»

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

09:00: «Η εμπειρία του Ρίο», Βασίλης Κουτρουμάνος,Φωτορεπόρτερ

10:00 : «Στο παρα πέντε για το Ρίο: Υφιστάμενη κατάσταση, παράμετροι και παρακαταθήκες του ελληνικού Αθλητισμού», Βούλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης και Πρόεδρος ΣΕΟ, Έυη Μωραϊτίδου, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης και Αντιπρόεδρος ΣΕΟ, Βούλα Ζυγούρη, Ολυμπιονίκης Πάλης και Γενική Γραμματέας ΣΕΟ

11:30: «New Media – Η κρίση στον Τύπο», Βασίλης Σκουντής, Δημοσιογράφος

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

09:00: Στρογγυλή τράπεζα: Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μαραθώνιας Κολύμβησης, Περικλής Ιακωβάκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Στίβου, Νίκος Γέμελος, Ομοσπονδιακός τεχνικός Κολύμβησης

11:00: Παρεμβάσεις Συνέδρων – Συμπεράσματα

12:30: Λήξη εργασιών – Παραλαβή βεβαιώσεων

 

Τελευταία Νέα