Η Ζωή, η Σία και η… Χειλουδάκη

Η Ζωή, η Σία και η… Χειλουδάκη

bet365

Όταν η πολιτική συναντά τα media εν μέσω κρίσης, διαπραγματεύσεων και δημοψηφίσματος...
1. Ενα 24ωρο μετά την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο στούντιο του ΣΚΑΪ, το ερώτημα παραμένει: πώς κρατήθηκε η Σία Κοσιώνη και έμεινε τόσο ψύχραιμη. Αναλογιστείτε ότι προ ολίγου εμφανίστηκε στην παρουσιάστρια ο Ευάγγελος Βενιζέλος και, πριν ξεκινήσει τη συνέντευξη, τη… συνεχάρη!
Απειρη, ακόμη, γαρ από στούντιο η ΠτΒ (πρόεδρος της Βουλής ντε) δεν έπαψε να κοιτά την κάμερα και όχι την παρουσιάστρια και μετέτρεψε την κουβέντα σε προσωπικό μονόλογο (ή θίασο, ό,τι προαιρείστε), κατηγορώντας τον ΣΚΑΪ, τα κανάλια, την Κοσιώνη, τον Πρετεντέρη, τα επτά κακά της μοίρας μας.
Το ζήτημα δεν είναι η Κωνσταντοπούλου αυτή καθαυτή, το ζήτημα είναι ότι έπεσε στο κατώτερο επίπεδο ανηθικότητας όταν χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την προσωπική ζωή της Κοσιώνη σε μια συνέντευξη που υποτίθεται ότι θα αφορούσε το χρέος, τις διαπραγματεύσεις, το δημοψήφισμα. Φευ…
Μη χάνετε το δάσος για να δείτε το δέντρο: τη συνέντευξη κρίνουμε, όχι το κανάλι. Εδώ καίγεται η χώρα και δεν ξέρουμε τι ξημερώνει, τα χρέη των καναλιών θα μας σώσουν; Υπάρχει χρόνος (μάλλον) και για αυτό.
Μιας και πιάσαμε τον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Υποφάντης δεν περίμενε Ιούνη μήνα να εμφανιστεί on air όπως οι… ρεπόρτερ καιρού με τα πρώτα χιόνια, κάθε χρόνο…
2. Ενα 24ωρο μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ, τα ερωτήματα παραμένουν: τον… στρίμωξαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ με τις ερωτήσεις τους ή ήταν ένα διάγγελμα με το πρόσχημα της συνέντευξης; Η αλήθεια είναι ότι Πάνος Χαρίτος και Αντώνης Αλαφογιώργος έκαναν ορισμένες ερωτήσεις που έχουμε όλοι στο μυαλό μας αλλά και άλλες που θα ήθελε να απαντήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οπότε κάπου στο γκρίζο είμαστε, ούτε μαύρο ούτε άσπρο.
Αν έλειπαν και ορισμένα συγκαταβατικά νεύματα την ώρα της πρωθυπουργικής επιχειρηματολογίας, θα ήταν ακόμη καλύτερα.
3. Την... οργή της Ελένης Λουκά φαίνεται πως συνάντησε ο γνωστός φωτορεπόρτερ και πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριος Λώλος που αποκάλυψε ότι «το ότι θα προσπαθούσα να γλιτώσω δημοσιογράφο του CNN από τη Λουκά και αυτή θα με δάγκωνε στο χέρι ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου!».
Αντιτετανικό να κάνετε.
4. Το κέντρο της Αθήνας έχει τιγκάρει από δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Στη φωτό απεσταλμένοι από την Ιαπωνία.
Αρκετοί απεσταλμένοι συνεργάζονται με Ελληνες δημοσιογράφους (κυρίως άνεργους), τους οποίους προσλαμβάνουν για… ξεναγούς και μεταφραστές καθώς και για ενημέρωση για την επικαιρότητα…
5. Παρακάτω, ενσταντανέ από πρόσφατο ρεπορτάζ του MEGA με φωτό από την "Espresso" για το τι συμβαίνει έξω από τα ΑΤΜ και την ταλαιπωρία των ηλικιωμένων. Βεβαίως, εν η εν λόγω λήψη είναι από τη Νότια Αφρική, το 2012 (ιδού και τα πρακτικά). Αλλά γιατί να αφήσουμε μια λεπτομέρεια να χαλάσει μια όμορφη ιστορία;
Πάντως και χθες το MEGA επικράτησε του ανταγωνισμού σημειώνοντας ποσοστό 17,2%.
6. «Αν οι Ευρωπαίοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα, εμείς, τα 503 εκατομμύρια κατοίκων της ΕΕ, μπορούμε από μόνοι μας να αναλάβουμε την άμεση διάσωση της, βάζοντας από τη τσέπη μας από 3 έως 6 ευρώ» προτρέπει ο επιχειρηματίας από το Λονδίνο Τομ Φίνι και ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει από δωρεές χρηστών του διαδικτύου 1.6 δισ. ευρώ στο Indiegogo.com.
Αν τα είχε και σε δραχμές, ίσως αποδεικνυόταν πιο βολικό…
7. Πόσο… αυθόρμητα λειτουργεί πλέον ο Ελληνας στα social media. Παράδειγμα το κάτωθι, δείγμα του πανικού που γίνεται στα timelines του Facebook με πληρωμένες διαφημίσεις υπέρ του «ΝΑΙ» (και φυσικά υπάρχουν κι αντίστοιχες του «ΟΧΙ»).
Το ερώτημα είναι που βρήκε τα λεφτά το χρεοκοπημένο ΠΑΣΟΚ για να πληρώσει το εν λόγω κάλεσμα…
8. Viral στο διαδίκτυο έγινε ανάρτηση από το kinima-ypervasi.blogspot.gr (προφανώς νέο κόμμα ή κίνημα ή κάτι τέτοιο), με αρθρογράφο ονόματι Kυριάκο Τόμπρα να χαρακτηρίζει τον Σταύρο Θεοδωράκη ως «την ακριβότερη εκδιδομένη της ΕΡΤ».
Παλιές αμαρτίες μεν αλλά έχει ξεφύγει το πράγμα ολίγον τι, νομίζω…
9. Για να μη λέτε ότι άφησα εκτός τον ΑΝΤ1…
10. Ο Πάνος Καμένος, που χθες… κόλλησε στον τοίχο τον Μάκη Βορίδη στο STAR αποκαλώντας τον «πρώην αρχηγό κόμματος» (περί Ελληνικού Μετώπου ο λόγος), κατήγγειλε στη Βουλή ότι έχει στα χέρια του έρευνα του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων που αναφέρει ότι «25 εκατ. ευρώ δόθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια σε δημοσιογράφους, είτε απευθείας είτε μέσω off shore εταιρειών, όχι για να προπαγανδίζουν βέβαια τη γρίπη ή τα εμβόλια, αλλά για να αποτελούν “πιστόλια” εναντίον εκείνων που πήγαιναν εναντίον της νέας τάξης πραγμάτων και των οδηγιών που έδιναν οι δανειστές».
Πάντως, μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο, η εν λόγω έρευνα του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν υπάρχει…
11. Μόλις περάσουν όλα αυτά και οργανωθεί και η ΕΣΗΕΑ (πέρασε ο καιρός μετά τις εκλογές και προεδρείο δεν έχουμε), ας κοιτάξει και κάνα ασυμβίβαστο. Όχι τόσο στους ΕΡΤικούς, καθώς αρκετοί παραιτήθηκαν (και μερικοί απλώς δεν υπογράφουν…) αλλά και στα υπουργεία.
Αληθεύει ότι δημοσιογράφος εργάζεται παράλληλα και σε εφημερίδα και σε γραφείο Τύπου υπουργείου;
12. Και μέσα σε όλα, η Τζένη Χειλουδάκη εμφανίστηκε σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή του E TV που παρουσιάζουν Δέσποινα Καμπούρη και Νόνη Δούνια.
Η εκπομπή ονομάζεται «Γυναίκες» - εξ ου και το σουρεάλ του πράγματος…
 

Τελευταία Νέα