Τα θυρανοίξια της ΕΡΤ, η επάνοδος της ΕΡΑ Σπορ και οι πρώτες μεταδόσεις τους!

Τα θυρανοίξια της ΕΡΤ, η επάνοδος της ΕΡΑ Σπορ και οι πρώτες μεταδόσεις τους!

bet365

Με συναυλίες, χορούς και πανηγύρια επανέρχεται από τις 06:00 ξημερώματα Πέμπτης η ΕΡΤ, ποια τα νέα λογότυπα. Από κοντά και οι σταθμοί της ΕΡΑ με την επάνοδο της ΕΡΑ Σπορ, ποιες θα είναι οι πρώτες αθλητικές μεταδόσεις τους!
Αντίστροφη μέτρηση… για τη νέα ΕΡΤ καθώς από τις 06:00 χαράματα Πέμπτη θα γίνει η «ολική επαναφορά» των προγραμμάτων της ΕΡΤ αλλά και της ΕΡΑ. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης, το ξημέρωμα της Πέμπτης θα προβληθεί βίντεο με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου (μια παράδοση που καταργήθηκε επί ΔΤ και ΝΕΡΙΤ) και θα ακολουθήσει η εναλλαγή του λογοτύπου που εμφανίζεται πάνω αριστερά στην οθόνη από Ν σε ΕΡΤ1.
Ειδικά για αύριο έχει προγραμματιστεί έκτακτη εκπομπή από τις 19:00 και για δύο ώρες με τίτλο «Η ΕΡΤ επιστρέφει» με καλεσμένους και ζωντανή σύνδεση με τον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου όπου στις 20:00 έχει προγραμματιστεί συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη. Επί σκηνής επίσης θα βρεθούν πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο Θάνος Μικρούτσικος με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαϊδη, η λαϊκή ορχήστρα Χρήστος Λεοντής υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και με τη σύμπραξη των Ιωάννας Φόρτη και Ζαχαρία Καρούνη, ο Γιώργος Ανδρέου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι Encardia, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Απόστολος Ρίζος και ο Νίκος Ζιώγαλας. Η συναυλία θα μεταδίδεται ζωντανά και από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
Στη φωτό οι Γιάννης Δάρρας και Μαριλένα Κατσίμη, που θα παρουσιάζουν εκπομπή 08:00 – 10:00 κάθε πρωί, σε μια από τις τελευταίες τους πρόβες… Ένα από τα τηλεοπτικά δίδυμα της ΕΡΤ (τα αναφέραμε αναλυτικά χθες).
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) «χαιρετίζει την αυριανή επανέναρξη της λειτουργίας της ΕΡΤ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επανασχεδιαζόμενη δημόσια τηλεόραση, ως ανεξάρτητος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, θα ανταποκριθεί σωστά στην αποστολή των δημόσιων –όχι κρατικών ή κυβερνητικών– Μέσων Ενημέρωσης να διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη δημοκρατία, παρέχοντας πλουραλιστική, ανεξάρτητη και αντικειμενική πληροφόρηση στους πολίτες».
Θυρανοίξια και τρικ. Για πολλούς οι αυριανές εκδηλώσεις δεν παρά ένα από τα πολλά επικοινωνιακά τρικ που χρησιμοποιούνται προκειμένου να παρουσιασθεί ως τελετή θυρανοιξίων μια κυβερνητική φιέστα, την ίδια ημέρα με συμβολική ημερομηνία την «επέτειο» των δύο ετών. Ωστόσο ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές των συμβασιούχων που έμειναν εκτός, δίχως να έχουν λάβει ούτε μισό ευρώ ως αποζημίωση. Οσων ήταν στον «αέρα» ως τις 11/6/2013 με συμβάσεις που ανανεώνονταν, αν ανανεώνονταν, ετησίως και πλέον μοιάζουν σαν απελπισμένοι πρόσφυγες που κάνουν περιμένουν (κάποια στιγμή) να βγει αίτηση για χαρτί παραμονής, συμπληρώνοντας έγγραφα για ένταξη στον νέο δημόσιο φορέα.
Τα λογότυπα. Ιδού τα σήματα των ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 όπως θα εμφανιστούν στους δέκτες μας από το πρωί.
Μαζί με την ΕΡΤ, και η ΕΡΑ. Ο σφυγμός της ενημέρωσης και του πολιτισμού στην Ελλάδα και τον κόσμο επιστρέφουν στην ΕΡΤ και στα ερτζιανά και τα επτά ραδιοφωνικά προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ανοίγουν μικρόφωνα: Πρώτο (105.8 και 91.6), Δεύτερο (103.7 και 102.9) και Τρίτο Πρόγραμμα (90.9 και 95.6), ΕΡΑ Σπορ (101.8 και 100.9), Κόσμος (93.6 και 107), Φωνή της Ελλάδας (στα βραχέα) καθώς και οι σχεδόν 30 περιφερειακοί σταθμοί.
ΕΡΑ Σπορ is back! Η ΕΡΑ Σπορ (σ.σ. ποστάρω το παλαιό λογότυπο, εν αναμονή του νέου) επιστρέφει με 24ωρο πρόγραμμα και επιστρέφει με όλα τα «βαριά» της ονόματα που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο προ του κλεισίματος του κρατικού αθλητικού ραδιοσταθμού.
Αύριο, Πέμπτη θα υπάρχει εορταστικό πρόγραμμα και οι μηχανές στους 101,8 ανάβουν στο φουλ για το ιστορικό αθλητικό ραδιόφωνο από Παρασκευή. Συμμετοχή θα έχουν σχεδόν όλοι οι πρωτοκλασάτοι Χρήστος Κοντός, Αρης Γάτας, Γιάννης Σαντοριναίος, Πέτρος Μαυρογιαννίδης, Σήφης Βοτζάκης, Μάκης Τσίλκος, καθώς προκρίθηκε η λογική έναντι του ρεβανσισμού. Κι αυτό διότι… οργίαζαν οι φήμες πως δεν θα χρησιμοποιηθεί κανένας στο πρόγραμμα όσο όσους εργάστηκαν στη ΝΕΡΙΤ).
Έμφαση θα δοθεί στην ποιότητα του προγράμματος και στις ειδήσεις, με εκπομπές πλούσιες σε ρεπορτάζ και αναλύσεις στην καλή ποιοτική ελληνική κατά βάση μουσική αλλά και θεματικά προγράμματα στις ζώνες που έχει καταρτίσει ο (νέος) επικεφαλής Τάσος Επιτρόπου, ο οποίος θα ηγηθεί της… ναυαρχίδας των ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΑ.
Και, ευλόγως, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στο τοπίο των αθλητικών ραδιοσταθμών καθώς η κρατική αθλητική συχνότητα μπαίνει στη μάχη πολύ δυνατά, αρχής γενομένης από τα αθλητικά γεγονότα των επόμενων 24ωρων (βλ. παρακάτω). Και μάλιστα με 24ωρο πρόγραμμα!
Τα πρώτα αθλητικά της «αναγεννημένης» ΕΡΤ! «Νηνεμία» αύριο, Πέμπτη 11/6 αλλά από Παρασκευή η ΕΡΤ επιστρέφει δυναμικά στην κάλυψη των αθλητικών γεγονότων μέσω της ΕΡΤ2! Πρώτο χρονικά; Η τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων που διεξάγονται στο Μπακού, live την Παρασκευή στις 19:00 σε σχόλιο Βαγγέλη Ιωάννου, Νίκο Τσώνη. Το ίδιο βράδυ, στις 21:00, θα προβληθεί σε επανάληψη ο τελικός του Champions League Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα (διότι, μια φορά, δεν αρκεί).
Στις 05:30 ξημερώματα Σαββάτου το ματς Μεξικό – Ελλάδα για τη World League του βόλεϊ (τα ματς της Εθνικής μεταδίδονται, όπως γράψαμε από χθες, και από τον ΟΤΕ TV) με τον αγώνα να «παίζει» σε επανάληψη και το Σάββατο στις 17:00 στην ΕΡΤ2 και, αμέσως μετά στις 19:00, ξεκινούν οι μεταδόσεις των αγώνων από το Μπακού.
Ακολουθεί το Σάββατο στην ΕΡΤ1 το ματς της Εθνικής με τα Φερόε για τα προκριματικά του Euro 2016, στις 21:45 σε περιγραφή Πέτρου Μαυρογιαννίδη και ρεπορτάζ Άρη Γάτα, Δημήτρη Μαλισιώβα ενώ για ΕΡΑ Σπορ θα περιγράψει ο Χρήστος Κοντός. Η pre game εκπομπή «Euro Euro όλοι» θα ξεκινήσει στις 21:15 με τον Βασίλη Μπακόπουλο και τον Άλκη Πασαλίδη και θα συνεχιστεί ως post game μετά τη λήξη. Την επομένη, Κυριακή 14/6, η «Αθλητική Κυριακή» θα γίνει «Euro Euro όλοι» με πλούσιο ρεπορτάζ από Εθνική.
Στις 02:00 ξημερώματα Κυριακής θα μεταδοθεί live το ματς Κίνα – Ελλάδα για το World League (και σε επανάληψη την ίδια ημέρα στις 16:30) και στις 18:20 το ματς Ελλάδα – Ουγγαρία (πόλο Γυναικών) από το Μπακού. Στη 01:00 ξημερώματα Δευτέρα θα μεταδοθεί το Σλοβακία – Ελλάδα για το World League βόλεϊ και σε επανάληψη τη Δευτέρα στις 16:00, την ίδια ημέρα στις 18:20 θα προβληθεί live το Ελλάδα – Κροατία (πόλο Γυναικών) από το Μπακού.
Social media. «Αφιερωμένη στα παιδιά της ΕΡΤ, που ανέβασαν με τον αγώνα τους και πάλι τη σωστή ταμπέλα στο Ραδιομέγαρο» έγραψε στον λογαριασμό της η παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 και πρώην ΕΡΤική, Ντόρα Κουτροκόη, ποστάροντας την εν λόγω φωτό.
Ο κακός, ερτζιανός χαμός! Τι το ήθελε το ράδιο ο Αργύρης Ντινόπουλος; Εχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό εκπομπές στον Real FM (σ.σ. κάποια στιγμή θα αναφέρω πρώην βουλευτές που γύρισαν στο μετερίζι της δημοσιογραφίας…) μαζί τον γνωστό σκιτσογράφο Στάθη (Σταυρόπουλο). Σήμερα, την ώρα που μιλούσαν και όπως πάντα διαφωνούσαν, έγινε ο… κακός χαμός με τον Στάθη να αποχωρεί από το στούντιο και να επιστρέφει, λιιιιίγο πιο ήρεμος, κανά μισάωρο μετά. Οι δύο τους πλακώθηκαν, λεκτικά, «χοντρά» με τον Στάθη να αποκαλεί τον Αρτζι της καρδιάς μας «πράκτορα» και στόκο» και τον Ντινόπουλο να του λέει ότι είναι «παλιοκομουνιστής» και «προπαγανδιστής». Ακούστηκαν κάτι μπινελίκια, ο Στάθης αποχώρησε, «έπαιξαν» διαφημίσεις για κάνα 20λεπτο και κατόπιν επέστρεψε.
Flash media news
* Απάντηση: προς τον αναγνώστη της στήλης «Real Madrid C.F», ρώτησε αν ο αθλητικός δημοσιογράφος Γιώργος Χαϊκάλης επιστρέφει στην ΕΡΤ, η απάντηση είναι «ναι», όπως πληροφορήθηκα σήμερα. Αυτός και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι που ήταν στην ΕΡΤ ως και δύο χρόνια, παρά μία μέρα, πριν.
* Με πλούσιο ρεπορτάζ, στήλες, απόψεις, αλλά και έντονο παρασκήνιο από την καθημερινή πολιτική ζωή της χώρας μας βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στον διαδικτυακό… αέρα το Thecaller.gr.
* Μετά τον ΣΚΑΪ και τον Παύλο Τσίμα, την Κυριακή, ο υπό αποχώρηση (και επίσημα πια) πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι απόψε ζωντανά στο στούντιο του «ONline» (23:30, Mega) με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Μεταξύ άλλων είναι ο μόνος που λέει «ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας» χωρίς να κάνει σαρδάμ.
* Οι εργαζόμενοι της «Αυγής» με μυστική ψηφοφορία ενέκριναν με πλειοψηφία την πρόταση να διαδεχθεί τον Νίκο Φίλη στη διεύθυνση της εφημερίδας ο επί σειρά ετών διευθυντής σύνταξης Κωστής Νικολακάκος.
* Στο βιογραφικό του νέου προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, που στάλθηκε στους δημοσιογράφους με αφορμή την εκλογή του, δεν αναγράφει στα επαγγελματικά του βήματα ότι εδώ και περίπου δύο μήνες παρουσιάζει πολιτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra...
* Αποχώρησε από το Protagon.gr η δημοσιογράφος και εκδότρια των εκδόσεων Ποταμός Αναστασία Λαμπρία, «νονά» και το ονόματος Ποτάμι όταν έφτιαξε το κόμμα του ο Σταύρος Θεοδωράκης…
* Το «Ράδιο Αρβύλα» έκλεισε τη σεζόν με μέσο όρο μεριδίου τηλεθέασης 38,8% στο δυναμικό κοινό 15-44, ενώ τις περισσότερες φορές σε επίπεδο εκπομπής η τηλεθέαση ξεπερνούσε το 40% και σε επίπεδο τετάρτων το 50%.
Photomedia. Η Εύη Βατίδου σήμερα, στην Τατιάνα Στεφανίδου στo STAR, (απ)έδειξε γιατί τα διαζύγια κάνουν καλό…

 

Τελευταία Νέα