Η κάλυψη του τελικού, οι (πάμπολλες) μεταδόσεις και η Eurovision!

Η κάλυψη του τελικού, οι (πάμπολλες) μεταδόσεις και η Eurovision!

bet365

Πώς θα καλύψει τηλεοπτικά, από… απόψε, ο OTE TV το Ολυμπιακός – Ξάνθη, σε μαγνητοσκόπηση στις 23:00 στον ΣΚΑΪ ο τελικός (και γιατί). Οι μεταδόσεις των play offs της Super League αλλά και πόλο στα κανάλια Novasports, στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά ματς, με ΜακΕνρο το Roland Garros στο Eurosport και η αντίστροφή μέτρηση για τη Eurovision.
Ο τελικός ξεκινά από… απόψε. Σε λίγη ώρα, στις 20:30 αντί για την «Ωρα Ελλάδας» θα προβληθεί στον OTE TV έκτακτη εκπομπή, σε παρουσίαση Στέφανου Αβραμίδη και Σωτήρη Κωσταβάρα, αφιερωμένη στον τελικό Ολυμπιακός – Ξάνθη. Θα προβληθούν αποκλειστικές δηλώσεις των Ντοσεβί, Κλέιτον, Λουτσιάνο ενώ η πλέον κλασική παρουσία παραμονές τελικού Κυπέλλου, Νίκος Σαργκάνης, θυμάται το… έπος της Καστοριάς. Συνάμα, υπάρχει και ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ με ξενάγηση στο σαλέ και στο προπονητικό κέντρο της Ξάνθης.
Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας αποκλειστικά στον ΟΤΕ TV. Η ώρα για τον μεγάλο τελικό στο Κύπελλο Ελλάδας έφτασε. Ο Ολυμπιακός μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος επιθυμεί να ζευγαρώσει τις επιτυχίες του και με την κατάκτηση του 27ου Κυπέλλου. Η SKODA Ξάνθη δίνει το «παρών» για πρώτη φορά σε τελικό, με την ακριτική ομάδα να ετοιμάζεται πυρετώδες για το κρισιμότερο παιχνίδι στην ιστορία του συλλόγου. Το ματς μεταδίδεται live αποκλειστικά στον ΟΤΕ TV μέσω του OTE Sport 3 HD σε περιγραφή Τάσου Κολλίντζα και σχόλιο Χρήστου Σωτηρακόπουλου.
Πριν το σφύριγμα του διαιτητή στις 18:30 και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» θα ξεκινήσει το pre game σε παρουσίαση Στέφανου Αβραμίδη και Σωτήρη Κωσταβάρα, και θα συνεχιστεί ως post game μετά τη λήξη του τελικού με εκτενή ρεπορτάζ σε απευθείας σύνδεση από το ΟΑΚΑ όπου θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο ο Γιώργος Θαναηλάκης, τη στέψη του/της Κυπελλούχου και όλο το παρασκήνιο από τις επίμαχες φάσεις που έκριναν τον τελικό.

Στους καλεσμένους οι προπονητές Μαρίνος Ουζουνίδης, Γιάννης Μαντζουράκης, ο Θανάσης Κωστούλας που έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, ο σόουμαν και παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος ενώ θα μιλήσει live στην κάμερα του ΟΤΕ TV και ο εκλέκτορας της Εθνικής Σέρχιο Μαρκαριάν. Συνάμα, θα προβληθούν συνεντεύξεις των δύο προπονητών Βίτορ Περέιρα, Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς και του Αργεντινού σταρ Τσόρι Ντομίνγκες ενώ υπάρχει και ρεπορτάζ με οδοιπορικό στην πανέμορφη πόλη της Ξάνθης.
Σε «κονσέρβα» από τον ΣΚΑΪ ο τελικός. Το Ολυμπιακός – Skoda Ξάνθη θα μεταδοθεί και από ελεύθερο κανάλι, στις 23:00 από τον ΣΚΑΪ. Ο λόγος που δεν μεταδίδεται live παράλληλα με τον OTE TV οφείλεται στην προ ενός μήνα απόφαση των υπουργών Επικρατείας Νίκου Παππά, Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή να υπογράψουν την ανάκληση της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης για τον ορισμό των σημαντικών αθλητικών γεγονότων στα κράτη-μέλη της ΕΕ που πρέπει να μεταδοθούν ελεύθερα τη σεζόν 2014-15. Ως αιτία αναφέρεται η «μη τήρηση των σχετικών διατάξεων της Ελληνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας».
Στον ΣΚΑΪ έχει, κλασικά, πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα. Το Σάββατο στις 12:00 και στην εκπομπή «Goal Χωρίς Σύνορα» με τον Μανώλη Σφακάκη, με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, μιλούν πρωταγωνιστές της Ξάνθης και προβάλλεται ρετρό με τις προηγούμενες κατακτήσεις του πολυνίκη του θεσμού Ολυμπιακού. Και όπως κάθε εβδομάδα, τα δέκα πιο εντυπωσιακά γκολ και όλες οι αστείες και παράξενες στιγμές από τα γήπεδα του κόσμου. Την Κυριακή στις 13:00, όλη η αγωνιστική δράση του Σαββάτου μέσα σε μία ώρα. highlights και δηλώσεις από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδα και στις 21:45 «ΣΚΑΪ Goal» με τη Χριστίνα Βραχάλη και τον Μανώλη Σφακάκη.
Super League play offs, συνέχεια. Η 2η αγωνιστική θα διεξαχθεί την Κυριακή. H αρχή γίνεται στις 18:15, με τη ζωντανή και αποκλειστική μετάδοση από το γήπεδο της Τούμπας, του αγώνα ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης, που θα καλυφθεί από τα Novasports 2 και Novasports 2 HD, σε περιγραφή του Γιάννη Πάγκου και ρεπορτάζ του Κωστή Μπότσαρη και του Ευγένιου Δαδαλιάρα. Τη σκυτάλη στις 20:30, παίρνει η αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ατρόμητος, που θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD. Στην περιγραφή του αγώνα από το «Απόστολος Νικολαϊδης», θα είναι ο Άγγελος Στυλιάδης, ενώ το ρεπορτάζ από το αγωνιστικό χώρο θα μεταφέρουν οι Νίκος Τζουάννης και Γιώργος Βασιλείου. Μετά το τέλος των αγώνων, θα ακολουθήσει η εκπομπή «Παίζουμε Ελλάδα» με τους Δημήτρη Παπανικολάου, Αντώνη Πανούτσο και Αντώνη Καρπετόπουλο, στην οποία θα προβληθούν τα στιγμιότυπα από τα δύο παιχνίδια και όλο το ρεπορτάζ.
Part II. Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Κόροιβο με 91-52, «άνοιξε» το σκορ στη μεταξύ τους σειρά αφήνοντας για τα καλά πίσω του το Final 4 της Μαδρίτης. Το δεύτερο ματς, διεξάγεται αύριο Σάββατο στις 18:00 με μετάδοση από το Novasports 2 σε περιγραφή Νικήτα Αυγουλή. Ο αγώνας θα προβληθεί και από την πρωτοποριακή υπηρεσία Nova GΟ και ηχητικά από το Novasports.gr.
Η Ευρώπη παίζει μπάλα. Τελευταία αγωνιστική σε Primera, Premier League, Bundesliga και Championnat, σε μια εβδομάδα «χαιρετούν» και οι Ιταλοί. Λείπει το μεγάλο ντέρμπι αλλά έχει ορισμένα ενδιαφέρονται ματσάκια όπως, Σαββατόβραδο, το Γιουβέντους – Νάπολι στις 19:00 (OTE Sport 2 σε περιγραφή Μάνου Σπανόπουλου).
Θρίλερ για την παραμονή στην Bundesliga, θα το μάθουμε βλέποντας στις 16:30 το Σάββατο Αμβούργο – Σάλκε (OTE Sport 2 σε περιγραφή Κώστα Ψάρρα), Πάντερμπορν – Στουτγκάρδη (OTE Sport 4 σε περιγραφή Γιώργου Μπιτσικώκου) και Αννόβερο – Φράιμπουργκ (OTE Sport 5 σε περιγραφή Πάνου Μάλαμα).
Στην Primera το ερώτημα είναι αν η Μπαρτσελόνα κάνει κάνα… δώρο στην Ντεπορτίβο λα Κορούνια, live το Σάββαστο στις 19:30 το ματς (OTE Sport 1 σε περιγραφή Αλέξη Σπυρόπουλου), στο γαλλικό Championnat ξεχωρίζει το Λοριάν – Μονακό το Σάββατο στις 22:00 (Novasports 2 σε περιγραφή Γιώργου Λιώρη) και για τη ρωσική Premier Liha μεταδίδεται το Σάββατο στις 13:00 το Αμκαρ – Ζενίτ (Action 24 και σε περιγραφή Χρήστου Κυριαζή)
Τέλος, στην Premier το ερώτημα είναι αν θα πέσει η Νιούκαστλ ή η Χαλ, η τελευταία υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με μετάδοση την Κυριακή στις 17:00 (OTE Sport 2 σε περιγραφή Δημήτρη Τσακίρη) και η Νιούκαστλ τη Γουέστ Χαμ, ίδια μέρα και ώρα (OTE Sport 5 σε περιγραφή Γιώργου Χαϊκάλη).
Και πόλο στα κανάλια Novasports. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 9-5 της Βουλιαγμένης στο Εθνικό κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ», στο πλαίσιο του πρώτου τελικού του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών και πήρε προβάδισμα τίτλου για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Το δεύτερο ματς διεξάγεται αύριο Σάββατο στις 17:30 σε περιγραφή του Διονύση Στρούμπου από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD.
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 6-9 του Εθνικού στο Κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ», στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ της Α1 ανδρών και απομένει μία νίκη για να πάρει το εισιτήριο του τελικού. Ο δεύτερος ημιτελικός διεξάγεται αύριο Σάββατο στις 19:30 σε περιγραφή του Κώστα Τατάκη από το Novasports 3.
FINN World Masters και Indianapolis 500-Mile Race. Από σήμερα, Παρασκευή 22/5 έως και την Παρασκευή 29 Μάιου θα προβληθεί από τα κανάλια Novasports το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, "FINN Masters 2015", που θα φιλοξενηθεί φέτος στο λιμάνι της Καβάλας. Κάθε βράδυ στις 23:30 στο Novasports 4 και σε επανάληψη κάθε μεσημέρι στις 14:30 στα Novasports 1 και Novasports 1 HD, οι συνδρομητές των αθλητικών καναλιών της Nova, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την προσπάθεια των αθλητών με καθημερινή ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και μοναδικές εικόνες από τις φυσικές ομορφιές της Καβάλας.
Την Κυριακή στις 18:30 θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από το Novasports 4 και σε περιγραφή του Γιώργου Σκευοφύλακα, τον αγώνα αυτοκίνητων Indianapolis 500-Mile Race. Ο αγώνας διεξάγεται στο πλαίσιο του Indy Car Series, και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και παλαιότερες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως.
Και ο ΜάκΕνρο στο Eurosport για το Roland Garros. Ο Τζον ΜάκΕνρο, πρώην Νο1 στο κόσμο και 7 φορές νικητής Grand Slam, προστίθεται στην ομάδα των ειδικών αναλυτών του Eurosport για το γαλλικό open. Ο θρυλικός βετεράνος Αμερικανός τενίστας συμπληρώνει την κορυφαία ομάδα των ειδικών αναλυτών του Eurosport και ακολουθεί την πρόσφατη προσθήκη της Κρις Εβερτ, η οποία θα παρουσιάζει τη δική της εκπομπή, «Tennis for Evert». Από τα στούντιο του Eurosport στην καρδιά της δράσης στο Roland Garros, ο ΜάκΕνρο θα προσφέρει την ασυναγώνιστα ειλικρινή ματιά του στο παιχνίδι και τους αθλητές, μεταφέροντας τους τηλεθεατές στο μυαλό των σταρ.
Πέρυσι το Eurosport παρουσίασε τηλεθέαση ρεκόρ στο γαλλικό Όπεν, καθώς σημείωσε τον υψηλότερο μέσο όρο τηλεθεατών σε ζωντανή μετάδοση στα 25 χρόνια κάλυψης του Roland Garros. Η νίκη της Μαρία Σαράποβα απέναντι στην Σιμόνα Χάλεπ έγινε το πιο δημοφιλές παιχνίδι τένις γυναικών στην ιστορία του Eurosport με μέσο όρο 3,8 εκατομμυρίων Ευρωπαίων τηλεθεατών, τη στιγμή που το Eurosport προσέλκυσε 60,7 εκατομμύρια Ευρωπαίους τηλεθεατές κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Από μεθαύριο, Κυριακή 24 Μαΐου στις 12:00 έως και τις 7 Ιουνίου το Eurosport θα καλύψει με live μεταδόσεις όλα τα παιχνίδια,.
«Traction» rewind. Τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς παρουσιάζει στο «Traction» ο Κώστας Στεφανής το Σάββατο στις 15:15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στο επιμύθιο της τηλεοπτικής σεζόν, το «Traction» θυμάται τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς που μας πέρασε, ξεκινώντας από τους καλεσμένους που τίμησαν την εκπομπή με την παρουσία τους. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παραλειπόμενα, με γκάφες, λάθη και πολλές ακόμα εκπλήξεις.
Live το… πριγκιπικό Grand Prix. Την Κυριακή τα βλέμματα στρέφονται στο Πριγκιπάτο του Μονακό και τον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Η μετάδοση του OTE Sport 5 θα ξεκινήσει στις 14:45 σε σχολιασμό Κώστα Ψάρρα και Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου, νωρίτερα τις 13:30 θα προβληθεί η εκπομπή «Grand Prix» με τον Αντρέα Παλομπαρίνι.
Στον ALPHA η ζωντανή μετάδοση του αγώνα θα ξεκινήσει στις 15:00, με τον Πάνο Σεϊτανίδη στην περιγραφή και τον οδηγό αγώνων Σταμάτη Κατσίμη στο σχολιασμό. Μαζί τους η Αριάδνη Γερασιμίδου και ο Κώστας Μπιτσικώκος. Στις 14:00 θα προβληθεί η εκπομπή «F1 Countdown», με αποκλειστική συνέντευξη του νικητή του Grand Prix Ισπανίας Νίκο Ρόσμπεργκ.
Για να μάθεις να πειράζεις τον «Γκάζα»… Ο βρετανικός δημοσιογραφικός όμιλος «Mirror» διατάχθηκε να καταβάλει πάνω από ένα εκατομμύριο στερλίνες ως αποζημίωση σε οκτώ διασημότητες, τα τηλέφωνα των οποίων υποκλάπηκαν από τις ταμπλόιντ του ομίλου. Μεταξύ αυτών ο πρώην ποδοσφαιριστής Πολ Γκασκόιν που θα λάβει 188.250 Λίρες αγγλίας (262.800 ευρώ). Συνολικά οι εφημερίδες του ομίλου Mirror (MGN) θα πρέπει να καταβάλουν περίπου 1,2 εκατ. λίρες, ένα ποσό που οι δικηγόροι των θυμάτων χαρακτήρισαν «άνευ προηγουμένου».
Eurovision. Και στους δύο ημιτελικούς της Eurovision η ΝΕΡΙΤ είχε εξαιρετική τηλεθέαση. Την Τρίτη μάλιστα, παρουσία της Μαρίας Ελενας Κυριάκου, το μέσο μερίδιο άγγιξε το 38,2%, ενώ τον ημιτελικό παρακολούθησαν για τουλάχιστον ένα λεπτό 2.717.171 τηλεθεατές. Ο τελικός στη Βιέννη διεξάγεται αύριο, Σάββατο στις 22:00.
Η Ελλάδα θα εμφανιστεί με το τραγούδι One Last Breath 15η στη σειρά του τελικού, ο οποίος θα μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤ HD, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο nerit.gr. Τον σχολιασμό θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ η μεγάλη νικήτρια του 2005 Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα