Nova και ΟΤΕ απαντούν στην κυβέρνηση

Νίκος Μποζιονέλος
Nova και ΟΤΕ απαντούν στην κυβέρνηση

bet365

Οι δύο συνδρομητικές πλατφόρμες εξέδωσαν ανακοίνωση αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από κυβερνητικής πλευράς.
Nova/Forthnet. «Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τον καταλογισμό οικονομικού ανταλλάγματος σε τηλεοπτικούς σταθμούς για τη χρήση των συχνοτήτων και για την αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων αλλά και για την πλήρη ενημέρωσή του κοινού, η εταιρεία μας κάνει γνωστά τα ακόλουθα:
1. Η εταιρεία μας, Forthnet Media ΑΕ, έχει καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι σήμερα, το ποσό των 77,5 εκατομμυρίων ευρώ, τόσο για την δορυφορική εκπομπή όσο και για τη χρήση των επίγειων συχνοτήτων.
2. Είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας να καταλογίζει τα τέλη σε κάθε υπόχρεο φορέα. Τα τέλη για τα έτη 2011, 2012 και 2013, έχουν ήδη επιβαρύνει τα οικονομικά αποτελέσματα των αντίστοιχων χρήσεων και περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της εταιρείας.
3. Όπως έχουμε εκπληρώσει στο ακέραιο μέχρι σήμερα, κάθε σχετική υποχρέωση προς το Ελληνικό Δημόσιο, το αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε και για τα ανωτέρω ποσά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις».
ΟΤΕ/OTE TV: «Σε συνέχεια της δημοσίευσης στη Διαύγεια αποφάσεων που αφορούν στην ΟΤΕ Α.Ε. για τη συνδρομητική τηλεόραση του ΟΤΕ TV, για τα έτη 2011, 2012 και 2013, η εταιρεία διευκρινίζει τα εξής:
Ο ΟΤΕ, σύμφωνα με την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία και τη Σύμβαση Παραχώρησης που έχει υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο, υποβάλλει κάθε χρόνο στο αρμόδιο υπουργείο τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στα ετήσια έσοδα από τη συνδρομητική υπηρεσία του ΟΤΕ TV μέσω δορυφόρου. Για την καταβολή του ανταλλάγματος προς το Ελληνικό Δημόσιο, απαιτείται η προηγούμενη έκδοση καταλογιστικής πράξης από τον αρμόδιο Υπουργό (Ν. 2644/1998 για συνδρομητική τηλεόραση).
Σταθερά συνεπής στις συμβατικές του υποχρεώσεις, ο ΟΤΕ με την παραλαβή της πράξης καταλογισμού προχωρά στην πληρωμή του συνολικού ποσού που του αναλογεί.
Διευκρινίζεται ότι ο ΟΤΕ έχει συμβληθεί με το Ελληνικό Δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου και όχι μέσω ραδιοσυχνοτήτων, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση».
 

Τελευταία Νέα