Η Μεγάλη Τρίτη… της (νέας) ΕΡΤ

Νίκος Μποζιονέλος
Η Μεγάλη Τρίτη… της (νέας) ΕΡΤ

bet365

Κατατίθεται αύριο προς επεξεργασία και συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο της ΕΡΤ.
Το νομοσχέδιο της ΕΡΤ αναμένεται να εισαχθεί για επεξεργασία και συζήτηση από τη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης αύριο, Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι.
Η Αγλαΐα Κυρίτση ορίστηκε εισηγήτρια από την πλευρά της συμπολίτευσης και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Σοφία Βούλτεψη.
Το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ θα ανέρχεται σε 2.500 σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ενώ υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομες τις ομαδικές απολύσεις των 2.915 εργαζομένων της ΕΡΤ, διατάσσοντας την άμεση επαναπρόσληψη 198 εργαζομένων στον διάδοχο φορέα.
Όπως τονίζει ο κ. Παππάς, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται κατ' αρχάς η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, η εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας και όλα αυτά τόσο υπό τον έλεγχο του ΕΣΡ όσο και των κανόνων δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας παραμένει το ανταποδοτικό τέλος ύψους 3 ευρώ μηνιαίως ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Περαιτέρω, μειώνονται οι λειτουργικές δαπάνες λόγω κατάργησης διοικητικών οργάνων και αντίστοιχων παροχών και προνομίων, αλλά και του περιορισμού των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών.
Hashtags - #Media_Café στο Facebook και #Media_Café στο Twitter.
 

Τελευταία Νέα