Διαφωνία για τα δικαιώματα Μουντιάλ και F1

Διαφωνία για τα δικαιώματα Μουντιάλ και F1

bet365

Σε… κόντρα η πρώην και η νυν διοίκηση της ΝΕΡΙΤ με αφορμή τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Formula 1 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας
Σε δημόσια κόντρα βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες ο τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης με τη νυν διοίκηση και τον διάδοχό του, Πέτρο Μάη.
Στην πληροφορία πως υπάρχει έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που αναφέρει ότι μεταφέρεται στη ΝΕΡΙΤ το κόστος της συμφωνίας δικαιωμάτων της Formula 1 (η οποία όμως μεταδίδεται από τον ALPHA μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013), η διοίκηση απάντησε ότι προβλεπόταν συμψηφισμός τυχόν υπολειπόμενου διαφημιστικού χρόνου μετά τη διακοπή εκπομπής και της ΔΤ (και της έναρξης της ΝΕΡΙΤ). Κι όλα αυτά για τα δικαιώματα της σεζόν 2013. Η ΕΡΤ είχε αποκτήσει, από την εταιρεία Asset Ogilvy, τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της F1 και για το 2014 αλλά έγινε νέος διαγωνισμός και κατέληξαν στον ALPHA.
Ο κ. Προκοπάκης έκανε όμως λόγο για «δημιουργική λογιστική εκ των υστέρων» διότι «η ΝΕΡΙΤ ως ανεξάρτητος φορέας και μη καθολικός διάδοχος της ΕΡΤ, ουδεμία υποχρέωση είχε να αναλάβει απομένουσες υποχρεώσεις της ΕΡΤ» και πως «οι σχετικές συμβάσεις, τις οποίες ως πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ εγγυήθηκα, δεν προέβλεπαν μεταφορά πόρων ή συμψηφισμούς»
Διαφωνία υπάρχει και για τα δικαιώματα του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με τη νυν διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να αναφέρει ότι μετά την κατάργηση της ΕΡΤ αυτά, περιήλθαν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου, το οποίο τα μεταβίβασε στη ΝΕΡΙΤ. Η τελευταία, προς τον σκοπό αυτό, συνήψε συμφωνία με την EBU για τη μετάδοσή του και επέστρεψε στην Ειδική Διαχείριση τα διαφημιστικά έσοδα. Ωστόσο ο κ. Προκοπάκης υποστήριξε ότι «έως την 5/5/2014 που βρέθηκα εκτός ΝΕΡΙΤ το Δ.Σ. ουδεμία απόφαση για αποζημίωση της Ειδικής Διαχείρισης για τα δικαιώματα του Μοντιάλ είχε λάβει. Αντιθέτως, λειτουργούσε με βάση την τροπολογία της 20/10/2013, θεωρώντας το προϊόν δικό της, για την υποστήριξη του οποίου κατέβαλε σημαντικό κόστος και ανθρώπινη προσπάθεια».
Hashtags - #Media_Café στο Facebook και #Media_Café στο Twitter.
 

Τελευταία Νέα