Παγκόσμια δημοσιογραφικά βραβεία Sport Media Pearl Awards

Παγκόσμια δημοσιογραφικά βραβεία Sport Media Pearl Awards

bet365

Η AIPS θεσπίζει για πρώτη φορά τα Παγκόσμια Δημοσιογραφικά Βραβεία «Sport Media Pearl Awards», τα οποία και θα απονεμηθούν τον προσεχή Δεκέμβριο, στο Αμπού Ντάμπι.
Σύμφωνα με ενημέρωση, που είχε ο ΠΣΑΤ από τον Πρόεδρο της AIPS Europe, συνάδελφο Γιάννη Δάρα, η AIPS θεσπίζει για πρώτη φορά τα Παγκόσμια Δημοσιογραφικά Βραβεία «Sport Media Pearl Awards», τα οποία και θα απονεμηθούν τον προσεχή Δεκέμβριο, στο Αμπού Ντάμπι.
Sport Media Pearl Awards
«Μια νέα εποχή ξεκίνησε στον κόσμο της αθλητικής δημοσιογραφίας τη Δευτέρα 2 Μαρτίου στο Μουσείο του Λούβρου. Εκεί όπου για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν τα νέα Παγκόσμια Δημοσιογραφικά βραβεία «Sport Media Pearl Awards», που θα απονεμηθούν τον προσεχή Δεκέμβριο στο Αμπού Ντάμπι, με διοργανωτή την AIPS και οικοδεσπότη τον Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών του Αμπού Ντάμπι.
Με τον τρόπο αυτό θα επιβραβευθούν δημοσιογραφικές δουλειές που προέρχονται από μέλη αλλά και μη μέλη της AIPS. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και να αυτοπροταθούν στέλνοντας την προτεινόμενη εργασία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργεί από τις 23 Μαρτίου.
Σε μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη περιοχή όπως αυτή του αραβικού κόσμου, ο Mohammed Ebraheem Al Mahmood, Chairman and Managing Director of Abu Dhabi Media, παρουσιάζοντας τον διαγωνισμό, στάθηκε στον ρόλο που διαδραματίζει διεθνώς η AIPS και επισήμανε την αξία ενός τόσου σημαντικού διεθνούς γεγονότος, όπως τα Παγκόσμια Βραβεία. «Τα βραβεία αυτά, αντιπροσωπεύουν μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας και ανάπτυξης στα sports media όλους του κόσμου» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος του Αμπού Ντάμπι.
Η αναγγελία των βραβείων συνέπεσε με την έναρξη εργασιών του παγκοσμίου συνεδρίου της AIPS που έγινε στο Παρίσι. Μιλώντας ο πρόεδρος της AIPS, κ. Τζιάνι Μέρλο, τόνισε ότι τα βραβεία αυτά έχουν μια ιδιαίτερη αξία, γιατί σε μια εποχή που παγκοσμίως βάλλεται το επάγγελμα είναι επιβεβλημένο να προβάλουμε την δουλειά των αθλητικών συντακτών και αυτή να αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα. Κατέληξε δε πως είναι συμβολικό, πως η εξαγγελία των βραβείων συμπίπτει με την επέτειο εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση της AIPS που είχε γίνει στο Παρίσι το 1924.
Αναγνώριση
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν δημοσιογράφοι στα έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, φωτογράφους και κινηματογραφιστές που αναγνωρίζονται από τον εθνικό τους σύνδεσμο αλλά και freelancer. Όλοι μπορούν να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους στο δικτυακό τόπο των βραβείων και για ρεπορτάζ / θέματα που παρουσιάστηκαν / δημοσιεύθηκαν μεταξύ 1 Σεπτεμβρίου 2014 και 31 Αυγούστου 2015. Τα βραβεία θα επιβραβεύουν την ποιότητα, την καινοτομία και την πρωτοτυπία στον αθλητικό Τύπο και η εκδήλωση απονομής θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους στο Αμπού Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων: Ένα πολιτιστικό σημείο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, όπου συναντώνται αθλητικές παραδόσεις από όλο τον κόσμο.
Έπαθλα
Οι νικητές σε οκτώ συγκεκριμένες κατηγορίες, θα λάβουν ένα ειδικό βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 δολαρίων. Όσοι καταλάβουν την πρώτη και την δεύτερη εργασία/θέμα σε κάθε κατηγορία, θα κληθούν επίσης να παρευρεθούν στην τελετή απονομής των βραβείων το Δεκέμβριο και θα λάβουν από 1.500 δολάρια. Θα υπάρξει επίσης ένα ειδικό έπαθλο για το «Βραβείο για έναν καλύτερο κόσμο» που θα αφορά μια αθλητική πρωτοβουλία με στόχο την καλυτέρευση της ζωής σε άτομα που υποφέρουν. Η διάκριση θα συνοδευτεί με το χρηματικό έπαθλο των 10.000 δολαρίων για τον δημοσιογράφο και με μια δωρεά 50.000 δολαρίων για την επιχείρηση ή το έργο που αποτελεί αντικείμενο της βραβευθείσας ιστορίας.
Κριτές
Οι νικητές θα αναδειχθούν από μια κριτική επιτροπή από απαρτίζεται από 11 καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου των μέσων ενημέρωσης του αθλητισμού, υπό την προεδρία του Προέδρου της AIPS και θα περιλαμβάνει και έναν Πρέσβη του Αθλητισμού. Η Κριτική Επιτροπή θα αποφασίσει με βάση τις εισηγήσεις της εκτελεστικής επιτροπής της AIPS.
Κατηγορίες βραβείων
Οι συμμετοχές θα πρέπει να αφορούν μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
1.Φωτογραφία:
(I) Που αφορά τις αθλητικές επιδόσεις - Μια εικόνα που απεικονίζει καλύτερα μια στιγμή που κόβει την ανάσα και αφορά ένα επίτευγμα.
(IΙ) Που αφορά το Συναίσθημα - Μια εικόνα που συλλαμβάνει καλύτερα το συναισθηματικό αντίκτυπο όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό ή ακόμη και των θεατών.
2.Εντυπη δημοσιογραφία:
(I) Καλύτερη Στήλη / Άρθρο - Ένα κομμάτι που δείχνει ιδιαίτερη γνώση στον τομέα του αθλητισμού.
(IΙ) Καλύτερη Παρουσίαση ενός αθλητικού γεγονότος, που θα αποτυπώνει το συναίσθημα με την ευκαιρία μιας αθλητικής εκδήλωσης.
3. Ραδιοφωνικό ρεπορτάζ:
Αυτή η κατηγορία θα αναγνωρίσει το καλύτερο ρεπορτάζ που παρήχθη και αφορά αθλητικές ειδήσεις / ντοκιμαντέρ / πρόγραμμα, σε μορφή ήχου.
4.Τηλεοπτικό ρεπορτάζ:
Ανοιχτό σε όλους τους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης που ασχολούνται με την παραγωγή περιεχομένου που βασίζεται στην καταγραφή της εικόνας στον τομέα του αθλητισμού.
(I) Ντοκιμαντέρ - Ένα βίντεο που αφηγείται μια συναρπαστική και αποκαλυπτική ιστορία για κάθε πτυχή του κόσμου του αθλητισμού.
(IΙ) Ρεπορτάζ, εκπομπή ή σειρά εκπομπών - Ένα βίντεο που αποτυπώνει σε μια σύντομη ακολουθία το θέαμα, την ενέργεια, τον δυναμισμό και το πνεύμα μιας αθλητικής επίτευξης
5. Δημοσιογραφική εργασία σε blog ή ιστοσελίδα
Αυτό θα επιβραβεύσει ένα μεμονωμένο άτομο το οποίο έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει, να διατηρήσει και να αναπτύξει μια web κοινότητα γύρω από αθλητικά θέματα
6. Αθλητισμός για έναν καλύτερο κόσμο
Ένα ειδικό βραβείο αφιερωμένο στην κάλυψη ενός κοινωνικού σχεδίου/δράσης που αφορά μια αθλητική πρωτοβουλία με στόχο την καλυτέρευση της ζωής στους λιγότερο τυχερούς ή αυτούς που περιθωριοποιούνται ή υποφέρουν.
7.Ειδικές κατηγορίες των βραβείων
Με τα ειδικά αυτά βραβεία θα τιμηθούν εκείνοι που αξίζουν ιδιαίτερης αναγνώρισης στον κόσμο των αθλητικών ΜΜΕ.
(I) Μια ζωή στον αθλητισμό - Ένα βραβείο αναγνώρισης ζωής για έναν επαγγελματία που έχει επιδείξει το μοναδικό πάθος, τη δέσμευση και την εμπειρία του στην κάλυψη αθλητικών γεγονότων
(IΙ) Βραβείο Έρευνας - Βραβείο ρεπορτάζ έρευνας για θέματα στον κόσμο του αθλητισμού.
(IΙΙ) Best App - Μια εφαρμογή που ενημερώνει καλύτερα και δίνει την ευκαιρία σε ένα συγκεκριμένο κοινό να πληροφορείται για θέματα που αφορούν ένα συγκεκριμένο αθλητή, μια αθλητική εκδήλωση ή μια διοργάνωση.
Περισσότερες πληροφορίες: sportmediapearlawards.com, admedia.ae, aipsmedia.com

Hashtags - #Media_Café στο Facebook και #Media_Café στο Twitter.
 

Τελευταία Νέα