Βραδιά γυναικών και βραβείων!

Βραδιά γυναικών και βραβείων!

bet365

Ποιες δημοσιογράφους αλλά και ποιες άλλες τίμησε ο όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
O όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Νίκαιας τιμώντας γυναίκες διαφόρων επαγγελματικών κατηγοριών που ξεχωρίζουν η κάθε μία στο χώρο τους.
Το άνοιγμα της λαμπερής εκδήλωσης έγινε με ομιλία του Αντιπρόεδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη ενώ οι βραβεύσεις από τον Πρόεδρο του Ομίλου έγιναν ενώπιον σημαντικών καλεσμένων του πολιτικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού χώρου. Συνοπτικά, βραβεύτηκαν οι:
Η μαχητική δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Σία Κοσιώνη. «Ο ρόλος της γυναίκας στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε είναι ακόμα πιο κρίσιμος, καλείται να δουλεύει κάτω από σκληρές εργασιακές συνθήκες, ενώ παράλληλα πρέπει να κρατάει τους θεσμούς της οικογένειας ισχυρούς. Δίνω και εγώ τη μάχη μου καθημερινά. Ευχαριστώ που με τιμάτε με αυτό το βραβείο» τόνισε κατά την παραλαβή του βραβείου και κατόπιν έφυγε τρέχοντας προς το Φάληρο: «Θα ήθελα πάρα πολύ να μείνω αλλά κάποιος πρέπει να παρουσιάσει το δελτίο!» απολογήθηκε χαμογελαστά.
Η μαχήτρια της καθημερινότητας με τα επτά παιδιά. Η Παϊτέρη Μαρία έχει επτά παιδιά, είναι πολύτεκνη και δίνει καθημερινά την προσωπική της μάχη να επιβιώσει αυτή και η οικογένειά της. Η Μαρία παρέλαβε το βραβείο με τα επτά ανήλικα παιδιά της ενώ στο τέλος τους μοιράστηκαν παιχνίδια.
Η επιτυχημένη συγγραφέας που βγήκε νικήτρια στη μάχη της με τη νόσο, Λένα Μαντά: «Κάθε τι που μου αποδεικνύει την αγάπη σας είναι πάντα καλοδεχούμενο. Ήταν ένα δύσκολο τριήμερο δύσκολο για όλες τις μητέρες. Το βραβείο αυτό θα το αφιερώσω στη μητέρα του Βαγγέλη, που έφυγε άδικα».
Η μητέρα των επτά Μουσείων, Σοφία Στάικου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς. Το βραβείο παρέλαβε η διευθύντρια του Ιδρύματος κυρία Έλια Βλάχου: «Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά η συγκεκριμένη βράβευση, θέλω να σας ευχαριστήσω για το μεγάλο σας έργο στον τομέα του Πολιτισμού και της Παιδείας».
Η μαχητική αθλητικογράφος του ΣΚΑΪ και μέλος και της οικογένειας του gazzetta.gr, Χριστίνα Βραχάλη: «Στον επαγγελματικό στίβο απαιτείται πρωταθλητισμός, όταν αγωνίζεσαι με άντρες γίνεται ακόμα πιο δύσκολος, όμως τέτοιες στιγμες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή».
Η παρουσιάστρια του MEGA, Ελένα Τσαβαλιά: «Θέλω να αφιερώσω το βραβείο στους δύο άντρες της ζωής μου, αλλά πάνω απ’ όλα στις υπέροχες γυναίκες που υιοθέτησαν παιδιά, που ανατρέφουν μόνες τους παιδιά και σε αυτές που στέκονται ηρωικά στα άρρωστα παιδιά τους. Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε».
Η κορυφαία παραολυμπιονίκης Μαρίας Σταματουλά. Ηταν πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς με τη βράβευση της αθλήτριας που μετά από δέκα χρόνιας λαμπρής πορείας με 36 συνολικά μετάλλια σταμάτησε τον αθλητισμό. Εκτός από πρότυπο αθλήτριας αποτελεί και παράδειγμα για τη δύναμη της ψυχής της.
Η πρέσβειρα του Πολιτισμού Τιτίκα Στασινοπούλου: «Η αγάπη που πήρα από τον κόσμο ήταν περισσότερη από αυτή που προσέφερα γι’ αυτό θέλησα να φανώ χρήσιμη. Αφιέρωσα τη ζωή μου στον πολιτισμό και τον εθελοντισμό».
Η «Μητέρα Τερέζα» της εκπαίδευσης Ματίνα Βαβούλη: «Είναι τεράστια η τιμή της αναγνώρισης της προσπάθειας από ένα τέτοιο φορέα. Θα λειτουργήσει εμψυχωτικά στο στόχο μας. Το βραβείο το αφιερώνω στις μαθήτριες μου που από μικρές γίνονται μάνες. Τα παιδιά πρέπει να ζουν με τα δικαιώματά τους».
Η Ολυμπιονίκης του πόλο Εύη Μωραϊτίδου: «Είναι μεγάλη μου τιμή μια τέτοια βράβευση. Ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών στέκεται συνεχώς δίπλα στους Έλληνες αθλητές έτσι ώστε να συνεχίσουν να προσπαθούν και να προβάλλουν διεθνώς τη χώρα μας».
Η πρώτη γυναίκα χειρούργος ογκολογίας Θάλεια Τσαχαλίνα: «Οι γυναίκες χειρούργοι είναι πολύ χρήσιμες στην επιστήμη της Ιατρικής, το χέρι τους λειτουργικά μπορεί να φτάσει εκεί που δε μπορεί το αντρικό. Ευχαριστώ για την τιμή».
Η αθλήτρια της ξιφασκίας Βάσω Βουγιούκα, που καταφέρνει και συνδυάζει τις σπουδές της στην οδοντιατρική αλλά και την επιτυχημένη της πορεία στον αθλητισμό. Το βραβείο παρέλαβε η αδερφή της που μετέφερε πως επόμενος στόχος της αθλήτριας είναι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Βραβεύτηκε επίσης ο Οργανισμός Νιγηριανών Γυναικών. Σε μία ξένη χώρα οι γυναίκες της Νιγηρίας οργάνωσαν ένα σύλλογο μέσω του οποίου προσπαθούν να διατηρήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα και ζωντανές τις παραδόσεις τους.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο.
Hashtags - #Media_Café στο Facebook και #Media_Café στο Twitter.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα