Πανούσης στη ΝΕΡΙΤ, πρεμιέρα «Ορίζοντα» και απολύσεις στον ΑΝΤ1

Πανούσης στη ΝΕΡΙΤ, πρεμιέρα «Ορίζοντα» και απολύσεις στον ΑΝΤ1

bet365

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Γιάννης Πανούσης μιλά απόψε στην «Αθλητική Κυριακή», πρεμιέρα για τον «Ορίζοντα» του Σωτήρη Δανέζη απόψε στο MEGA, πογκρόμ απολύσεων στον ΑΝΤ1, ο Τσίμας απόψε στην… Αργεντινή.
Στην «Αθλητική Κυριακή» ο Πανούσης. Με κεντρικό πρόσωπο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση (ο οποίος μίλησε πριν από λίγες ημέρες στο gazzetta.gr για την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο) η αποψινή «Αθλητική Κυριακή», στις 22:00 σε παρουσίαση Βασίλη Μπακόπουλου και Κατερίνας Αναστασοπούλου. Στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ μίλησε υπουργός της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα που είναι γνωστό ότι έχει επιβάλει «εμπάργκο» στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Οι δημοσιογράφοι της ΝΕΡΙΤ Άρης Γατας και Βαγγελης Ιωάννου φιλοξενήθηκαν στο γραφείο του υπουργού και μίλησαν μαζί του για λογαριασμό εκπομπής σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που θα προβληθεί απόψε. Είναι η πρώτη φορά που υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το γραφείο του στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης και δέχεται τις ερωτήσεις των συναδέλφων που για περισσότερο από μια ώρα τον… ανέκριναν για τα θέματα της επικαιρότητας.
Το γεγονός ότι ελεύθερα χωρίς περιορισμούς άνθρωποι της κυβέρνησης δίνουν συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους του αθλητικού της ΝΕΡΙΤ, είχαν προηγηθεί πριν λίγες μέρες αποκλειστικές δηλώσεις του υφυπουργού Σταύρου Κοντονή στον Άρη Γάτα, δείχνει και την απεριόριστη εκτίμηση που έχει η νέα πολιτική ηγεσία στο επιτυχημένο μοντέλο, το μοναδικό που στήριξε με επιτυχίες την ΝΕΡΙΤ σε σχέση με το υπόλοιπο εγχείρημα, του αθλητικού τμήματος καθώς η δουλειά που έχει γίνει από τους αθλητικούς ρεπόρτερ με αποκλειστικότητες αλλά και στο πρόσφατο Μουντιάλ του καλοκαιριού, ήταν εξαιρετική και θα συνεχιστεί και την επόμενη μέρα της ΕΡΤ.
Το ότι δύο υπουργεί του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν στην κάμερα της αθλητικής εκπομπής της ΝΕΡΙΤ είναι επιτυχία, αλλά και δείγμα ότι το μοντέλο και τα πρόσωπα θα διατηρηθούν στο επόμενο σχήμα που μελετά η κυβέρνηση να «χτίσει» τη νέα ΕΡΤ καθώς δεν μπορεί κάτι που είναι εκ των πραγμάτων επιτυχημένο να διαλυθεί. Η εκπομπή θα ασχοληθεί με τα γεγονότα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες μέρες με καλεσμένους και ρεπορτάζ. Θα υπάρχει ενότητα και για τα άλλα αθλήματα όπως συμβαίνει κάθε εβδομάδα στην «Αθλητική Κυριακή».
Πρεμιέρα της νέας εκπομπής του Δανέζη απόψε. Τον φάκελο των τζιχαντιστών, της μεγαλύτερης απειλής των τελευταίων δεκαετιών για τον δυτικό κόσμο, ανοίγει ο Σωτήρης Δανέζης και η ομάδα του στην πρεμιέρα του «Ορίζοντα» απόψε στις 23:30, στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς ειδησεογραφικών ντοκιμαντέρ του MEGA. Και παρουσιάζεται η πολύκροτη υπόθεση ενός «Έλληνα» 29χρονου τζιχαντιστή που έχει σημάνει συναγερμό στις διωκτικές αρχές και έρχονται στο φως οι διαδρομές ισλαμιστών από την Αθήνα προς την Ευρώπη και τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής.
Ο διευθυντής της Europol, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο βραβευμένος δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Independent, που ειδικεύεται στο θέμα, γνωστοί Έλληνες αναλυτές, πρώην στελέχη των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών αλλά κι ένας προκλητικός ισλαμιστής ιμάμης, σκιαγραφούν το προφίλ του Ισλαμικού Κράτους και των υποστηρικτών του, που οι Γάλλοι αποκαλούν «Οι Τρελοί του Θεού».
Ο Τσίμας πάει… Αργεντινή. Η «Τελευταία Λέξη» του ΣΚΑΪ απόψε στις 23:15 με τον Παύλο Τσίμα ταξιδεύει στο Μπουένος Αϊρες και φέρνει πίσω στις αποσκευές της ένα αργεντίνικο μάθημα για την ελληνική κρίση και την έξοδο από αυτήν. Η χρεοκοπία της Αργεντινής και ο δρόμος που επέλεξε αυτή η χώρα να την αντιμετωπίσει, συζητήθηκε πολλές φορές στην ελληνική δημόσια σφαίρα από το 2009 ως σήμερα. Θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς ό,τι και η Αργεντινή, μια μονομερή στάση πληρωμών και αθέτηση του χρέους μας; Ή ήταν σωστότερος ο δρόμος της συνεννόησης με τους δανειστές, ώστε να αποφύγουμε την τυπική χρεοκοπία; Η συζήτηση τώρα αντιστράφηκε. Στην Αργεντινή παρακολουθούν από κοντά και συζητούν ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, μετά τις πρόσφατες εκλογές. Τι λένε, λοιπόν, εκείνοι για εμάς; Τι συμπεράσματα βγάζουν από την εμπειρία και τι «συμβουλές» μας δίνουν;
Πογκρόμ απολύσεων στον ΑΝΤ1. Mπαράζ απολύσεων στον ΑΝΤ1, όπου επιβεβαιώθηκε η εδώ και εβδομάδες φημολογίες για τεράστια περικοπή του μπάτζετ. Η διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Κατερίνα Γκαγκάκη, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου Κώστας Τσολάκη και τουλάχιστον άλλοι δέκα εργαζόμενοι από τα τμήματα δημοσίων σχέσεων, μάρκετινγκ, και creative είδαν την πόρτα της εξόδου. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού στο κανάλι έχουν αποφασιστεί κι άλλες απολύσεις, αλλά και μειώσεις μισθών που μπορεί να αγγίξουν ακόμα και το 40,0%.
Απεργία στον «Ελεύθερο Τύπο». Την κήρυξη 48ωρης απεργίας Δευτέρα και Τρίτη, 2 και 3 Μαρτίου αντίστοιχα, αν η εργοδοσία δεν εξοφλήσει τον μήνα Δεκέμβριο και δεν δώσει σαφείς δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των υπόλοιπων δεδουλευμένων, αποφάσισε η συνέλευση των εργαζομένων του «Ελεύθερου Τύπου».
Νέος σταθμός ενόψει. Στο 15,4% έφτασε η ακροαματικότητα του Real FM στα μέσα του μήνα, αφήνοντας στη δεύτερη ΜΕΛΩΔΙΑ και ΣΚΑΪ 1003 με μερίδιο 9,9%. Και ο όμιλος Real Group των Νίκου Χατζηνικολάου και Ανδρέα Κουρή εξελίσσεται με τη δημιουργία ενός νέου ραδιοφωνικού σταθμού: θα ονομάζεται «Ελληνικός FM» και θα παίζει ελληνική μουσική. Αναζητείται συχνότητα με πιθανή τους 93,2 που είχε ο Orange.
Αντίδραση κατά Οικονομόπουλου. Οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας», που έπαψε να κυκλοφορεί εδώ και τρεις μήνες, αντέδρασαν (με καυστική ανακοίνωση) βλέποντας τον εκδότη Χάρη Οικονομόπουλο προσκεκλημένο στον ΑΝΤ1 να σχολιάζει το Eurogroup. Τα χρέη προς τους εργαζομένους ανέρχονται στα 2 εκατ. ευρώ.
«Αντίποινα» και event από το «Παρασκήνιο». Ως ένθετο την εφημερίδα «Παρασκήνιο» του Νίκου Καραμανλή επανακυκλοφόρησε από χθες το περιοδικό «Αντίποινα». Την ευθύνη έκδοσης έχει αναλάβει ο δικαστικός συντάκτης Πέτρος Κουσουλός που αρχικά το είχε βγάλει στα περίπτερα μαζί με τον Γιάννη Αντύπα.
Συνάμα ο όμιλος NK Media Group και ο πρόεδρος του ομίλου, Νίκος Καραμανλής, διοργανώνουν αύριο Δευτέρα 2 Μαρτίου ένα μεγάλο fashion event, φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Spell Club Athens,στο Γκάζι για την ενίσχυση του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών). Στο fashion event είναι καλεσμένοι μεγάλοι οίκοι μόδας όπως ο μεγάλος οίκος μόδας Tranoulis, o οίκος Τζελάλης, ο οίκος κοσμημάτων Voy και το brand Κοkos shoe design ενώ μεγάλος χορηγός της βραδιάς είναι η εταιρεία Carrefour, η οποία θα κάνει μια σημαντική προσφορά στους ηθοποιούς του Σωματείου δίνοντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να καλυφθούν έξοδα αυτών που έχουν ανάγκη. Στο fashion event θα βρεθούν ονόματα της ελληνικής showbiz, τα οποία θα περπατήσουν στη πασαρέλα φορώντας δημιουργίες των σχεδιαστών ενώ δυο μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου θα διασκεδάσουν τους παρευρισκομένους με τις επιτυχίες τους. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η εταιρεία Davlas&Partners Creative Pr Services, ενώ θα καλυφθεί από όλα τα ΜΜΕ.

Nίκος Μποζιονέλος (e-mail: [email protected])
 

Τελευταία Νέα