Το κανάλι της ΔΟΕ, ο πρωθυπουργοφάγος και οι top τηλεθεάσεις!

Νίκος Μποζιονέλος
Το κανάλι της ΔΟΕ, ο πρωθυπουργοφάγος και οι top τηλεθεάσεις!

bet365

Επιβεβαίωση Media Café για το κανάλι που θα βγάλει η ΔΟΕ. Οι top τηλεθεάσεις για τη σεζόν 2013-14, η παράταση των προσωρινών αδειών στα κανάλια που είναι παράνομα από το 1989 (!), η παραίτηση Μπακατσέλου από τον «Αγγελιοφόρο» και ο πρωθυπουργοφάγος Χατζηνικολάου
Επιβεβαίωση gazzetta.gr για το κανάλι της ΔΟΕ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, από τις 26 Αυγούστου τούτη η στήλη, Media Café, του gazzetta.gr, είχαμε αναφέρει για την πρόθεση της ΔΟΕ να βγάλει τηλεοπτικό κανάλι. Οπερ και εγένετο καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πήρε την απόφαση δημιουργίας ενός τηλεοπτικού καναλιού ακόμα και στις αρχές του 2015, που θα ενισχυθεί με αρχειακό υλικό και κάλυψη ορισμένων διεθνών αθλητικών συναντήσεων. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μονακό αφού ψηφίστηκε από τα 96 μέλη που παραβρίσκονταν. Το κανάλι προορίζεται κυρίως για να βελτιώσει την εικόνα του Ολυμπιακού Κινήματος στους νέους και θα κοστίζει 490 εκατομμύρια ευρώ ετησίως με τη ΔΟΕ να συμβάλλει με 175 εκατ. ευρώ, ήτοι το 36% του κόστους.
Οι αθλητικές ομοσπονδίες και οι εθνικές ολυμπιακές επιτροπές θα προσφέρουν από 72 εκατ. ευρώ, το ταμείο του Ολυμπιακού Κινήματος θα δώσει 38 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 133 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από τις πωλήσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων και χορηγίες στα προγράμματα.
Μάλιστα ανακοινώθηκε και η επίσημα η έγκριση του προσώπου που θα αναλάβει τη διαχείριση του Ολυμπιακού Καναλιού και θα είναι Ελληνας, ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Μανόλο Ρομέρο και στην συνέχεια (από το 2012 και μετά) επικεφαλής της OBS, Γιάννης Εξαρχος. Η Olympic Broadcasting Services κάνει την παραγωγή της εικόνας των Ολυμπιακών Αγώνων και ο ίδιος δήλωσε με ενθουσιασμό πως πρόκειται για ένα «ιστορικό βήμα», αλλά και «ευθύνη και πρόκληση Ολυμπιακών διαστάσεων».
-> Παντού υπάρχει ένας Ελληνας.
Πόλο στα κανάλια Novasports. Αύριο, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 19:00 μεταδίδεται live από το Novasports 3 ο αγώνα Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη για την 4η αγωνιστική της Α1 πόλο Γυναικών σε περιγραφή Κώστα Τατάκη και σχόλιο Γιάννη Φάκαρου. Και, το Σάββατο στις 17:00, θα καλυφθεί ζωντανά από το Novasports 4 ο αγώνας Παναθηναϊκός – Βουλιαγμένη για την 5η αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών (με ίδιο σπίκερ και σχολιαστή).
Γιατί δεν πήγε ο Τσουκαλάς. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για «Τα Καρντασιάνς» μιας και ένας ακόμα καλεσμένος της εκπομπής τελικά δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί. Ο Τάκης Τσουκαλάς απουσίασε επειδή είχε υψηλό πυρετό. Πρόσφατα και η Κατερίνα Στικούδη όταν ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 αλλά αρνήθηκε να πάει τελικά όταν έμαθε ότι την ίδια μέρα ήταν καλεσμένος και ο Κώστας Γκουσγκούνης.
-> Αντε γεια.
Η Εθνική και το… παρτάλι! Η εταιρεία μετρήσεων τηλεθέασης Nielsen έδωσε στη δημοσιότητα το Yearbook 2013-14 και στις 20 κορυφαίες τηλεθεάσεις της σεζόν (από φθινόπωρο πέρυσι ως και φέτος) δεσπόζει η… Εθνική! Οι αγώνας της Ελλάδας στο Μουντιάλ με την Κόστα Ρίκα (29/6/2014) συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 2.897.000 τηλεθεατών (28,5% τηλεθέαση και 74,8% μερίδιο) και αναδείχθηκε ως το κορυφαίο πρόγραμμα. Ακολούθησε το μπαράζ Ρουμανία – Ελλάδα 1-1 στις 19/11/2013 με 2.655.000 (26,2% με 54,6% αντίστοιχα) και τρίτο ήταν επεισόδιο της σειράς «Κάτω Παρτάλι» του MEGA με 2.643.000 (26,1% και 53,5% αντίστοιχα)!
Όχι τυχαίο πως τα μισά του Top20 ήταν αθλητικές μεταδόσεις, πλην των δύο προαναφερθέντων στα πρώτα πέντε αθλητικά ήταν τα Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού, Γερμανία - Αργεντινή και Ελλάδα – Ρουμανία.
-> Δεν είχαμε Ρανιέρι τότε, για αυτό.
Το ετήσιο δώρο στους καναλάρχες. Παρατείνεται με τροπολογία η προσωρινή άδεια λειτουργίας των ραδιοτηλεοτικών σταθμών μέχρι τις 31/12/2015.. Με τον τρόπο αυτό, μεταφέρεται -και νομιμοποιείται- ουσιαστικά το “αμαρτωλό” αναλογικό καθεστώς δεκαετιών (από το 1989 εν προκειμένω!) στο νέο ψηφιακό περιβάλλον και η «καυτή πατάτα» της αδειοδότησης θα πέσει στα χέρια της νέας κυβέρνησης, εάν βεβαίως γίνουν εκλογές.
-> Marry Xmas.
«Υποφέρει» ο Τύπος της Θεσσαλονίκης. Απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 που κατέθεσε η εταιρία που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά και ήθελε έτσι να ρυθμίσει οφειλές ύψους 2,5 εκατ ευρώ (ασφαλιστικά ταμεία 1,4 εκατ. ευρώ, αντίδικους 200.000 και εργαζομένους 900.000). Συνάμα, παραιτήθηκε από τον «Αγγελιοφόρο» ο εκδότης Αλέξανδρος Μπακατσέλος ύστερα από 18 χρόνια, επικαλούμενος λόγους υγείας και τον ακολούθησε ο δικηγόρος Παντελής Χαλβατζάκης που εδώ και δίμηνο είχε αναλάβει γενικώς διευθυντής.
-> Οι ωραίοι έχουν χρέη.
Λουκέτο, έτσι κι αλλιώς. Μια είδηση που αναπαράγεται συνεχώς και λανθασμένα στο διαδίκτυο: «Λουκέτο και στην εφημερίδα “Εξέλιξη” βάζει ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης. Ο εκδότης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως αναστέλλει την έκδοση του εντύπου για έναν μήνα, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Προηγήθηκε η αναστολή έκδοσης της “Ενημέρωσης” και η αντικατάστασή της από την “Εξέλιξη”». Ωστόσο το λουκέτο στην κυριακάτικη «Εξέλιξη» το έχει βάλει ο Ανδρουλιδάκης προ πολλών εβδομάδων, τώρα έκλεισε την «Ενημέρωση» (από το zoornalistas).
-> Πότε μπαίνει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες;
Τηλεμαραθώνιος. Περισσότερα από 220.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του δευτεριάτικου Τηλεμαραθώνιου Αγάπης της Unicef, που μεταδόθηκε από τη ΝΕΡΙΤ και όπου έδωσαν το «παρών» δεκάδες εκπρόσωποι από όλους τους χώρους της πνευματικής, καλλιτεχνικής και αθλητικής ζωής του τόπου μας. Τη συμπαράσταση τους δήλωσαν με την παρουσία τους οι ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του Ατρομήτου. Οι δωρεές συνεχίζονται με την αποστολή SMS με τη λέξη “ΠΑΙΔΙ” στο 54234 (χρέωση 1,23 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) έως και την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου.
-> Και εις ανώτερα.
60s, 70s και 80s στου... Χαρδαβέλλα. Αύριο Παρασκευή 12/12 στις 21:00, το «Ολοι οι καλοί χωράνε» και ο Κώστας Χαρδαβέλλας ενώνουν τέσσερα θρυλικά ελληνικά συγκροτήματα των 60s, 70s και 80s και δημιουργούν ένα νέο πρωτότυπο γκρουπ. Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης των «IDOLS», ο Θόδωρος Παπαδόπουλος της «Οπισθοδρομικής Κομπανίας», ο Χρήστος Παπαδόπουλος των «Παιδιών από την Πάτρα» και ο Γιώργος Σαρρής των «Ζιγκ Ζαγκ», ανεβαίνουν μαζί στο πάλκο και τραγουδάνε παλιές αγαπημένες επιτυχίες.
Χατζηνικολάου ο... πρωθυπουργοφάγος. O Nίκος Χατζηνικολάου εξελίσσεται στον... κακό δαίμονα των «γαλάζιων» πρωθυπουργών. Το 2009 η «Real News» είχε αναδείξει το θέμα με τον Κώστα Καραμανλή που δήλωνε διαρκώς κουρασμένος. Και, πρόσφατα, η ίδια εφημερίδα αποκάλυψε το e-mail της Τρόικας με τα νέα μέτρα. Λίγα 24ωρα αργότερα η χώρα μπήκε, πρακτικά, σε προεκλογικό ρυθμό...
-> Τρίτος ποιος θα είναι;.
Retro. O Νίκος Χατζηνικολάου, σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν.
In his own words. Ένα ακόμα ντοκιμαντέρ με την υπογραφή ποιότητας της ΗΒΟ θα προβληθεί σε α’ τηλεοπτική προβολή, αποκλειστικά στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova. Η ιστορία της αμφιλεγόμενης αμερικανικής προεδρίας Ρίτσαρντ Νίξον και του σκανδάλου Watergate, αποτελεί το θέμα του ντοκιμαντέρ «Nixon By Nixon: In His Own Words», που έρχεται την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 17:35 από τα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, 40 χρόνια μετά την παραίτηση του.
Νέα αποκλειστική συμφωνία συνεργασίας Nova - ΗΒΟ®. Η Nova ανακοίνωσε τη σύναψη αποκλειστικής συμφωνίας συνεργασίας με την ΗΒΟ®, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και διάθεσης τηλεοπτικού περιεχομένου των ΗΠΑ. Από το ξεκίνημα της το 1972 μέχρι και σήμερα, η ΗΒΟ® έχει παράγει και διαθέσει στην παγκόσμια τηλεοπτική αγορά μια σειρά από επιτυχημένες ταινίες, σειρές, μίνι-σειρές και ντοκιμαντέρ, που σταθερά αποσπούν τις σημαντικότερες διακρίσεις από κορυφαίους κινηματογραφικούς θεσμούς, όπως και τα Βραβεία Χρυσής Σφαίρας και τα SΑG Awards.
Από τις νέες παραγωγές της ΗΒΟ®, οι συνδρομητές της Nova θα απολαύσουν πρώτοι τους πολύαναμενόμενους νέους κύκλους των σειρών που γνωρίζουν παγκόσμια επιτυχία, «Game of Thrones» και «True Detective», μόλις 48 ώρες μετά την προβολή τους στην Αμερική, καθώς επίσης και τους επόμενους κύκλους των νέων σειρών «The Leftovers» και «Silicon Valley». «Είμαστε πολύ περήφανοι και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη νέα μας συνεργασία με την HBO®», ανέφερε η κα. Κατερίνα Κασκανιώτη, Ανώτερη Διευθύντρια Περιεχομένου και Πλατφόρμας της Forthnet. «Οι παραγωγές υψηλών προδιαγραφών σε High Definition που παράγει η HBO®, με τα πρωτότυπα σενάρια και τους συντελεστές παγκοσμίου κύρους, ταιριάζουν απόλυτα με τις προδιαγραφές που έχουμε θέσει για τα κανάλια και τις υπηρεσίες της Nova.».
Ρετρό. Με αφορμή το χθεσινό, με το «Ποντίκι» για τον Σταύρο Δήμα, η αναγνώστρια thaleia.k έστειλε στο e-mail της στήλης (βλ. παρακάτω) το πρωτοσέλιδο από τα «Νέα» της εποχής του... χαστουκιού της Μαρίκας Μητσοτάκη στο νυν υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Nίκος Μποζιονέλος (e-mail: [email protected])
 

Τελευταία Νέα