Κορμοράνοι, Πετρούλα και βραβεύσεις!

Νίκος Μποζιονέλος
Κορμοράνοι, Πετρούλα και βραβεύσεις!

bet365

Πόσο κόστισαν ντοκιμαντέρ του 2000 στο κανάλι της Βουλής, κυριαρχεί εν Ελλάδι το διαδίκτυο, τηλεοπτική επάνοδος ενόψει για την Πετρούλα, βραβεύσεις από το Ίδρυμα Μπότση.
Αφιέρωμα στον «Ηρα» απόψε στον OTE TV. Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Ηρακλή αλλά και αποκλειστική συνέντευξη του προπονητή της ομάδας, Νίκου Παπαδόπουλου, φιλοξενεί απόψε η εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του OTE TV (21:00,OTE Sport 4HD), με τους Στέφανο Αβραμίδη και Σωτήρη Κωσταβάρα. Ο Παπαδόπουλος μιλάει για το εντυπωσιακό και αήττητο ξεκίνημα του «Γηραιού», τον στόχο της ανόδου και την Football League, ενώ παίκτες, παράγοντες και φίλαθλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης μιλούν στον Πάρη Τσελεπίδη και την κάμερα του OTE TV.
Nova Go. Υποδειγματικά ανταπεξήλθε εκ νέου η εφαρμογή Nova Go. Σε έναν ακόμη αγώνα υψηλού ενδιαφέροντος, το ντέρμπι μεταξύ των πρωτοπόρων ομάδων της Super League, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, η εφαρμογή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα.
Ο Ασβεστάς στον ΣΚΑΪ 100,3. Με τις «Ραδιουργίες», ο Άρης Ασβεστάς επιστρέφει στα ερτζιανά μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ 100,3 από την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 13:00 και κάθε Κυριακή. Παρασκήνιο, μαγειρέματα, ίντριγκες, οικονομικά συμφέροντα, βία και νοθεία. Με λίγα λόγια... ραδιουργίες. Με συνεντεύξεις που θα έχουν κάτι να πουν και παρεμβάσεις που θα προκαλούν και θα διαμορφώνουν εξελίξεις. Με κριτική ματιά στα κακώς κείμενα και όσους λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου.
Κορμοράνοι. Το Κανάλι της Βουλής στηρίζει τη φύση. Και τα πουλιά βεβαίως βεβαίως. Στον ανταγωνισμό με το National Geographic οι ιθύνοντες αποφάσισαν να επενδύσουν 10.528 ευρώ για τη μίσθωση 14 επεισοδίων ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σπάνια πουλιά της Ελλάδας και της Ευρώπης», παραγωγής 2000 (!). Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στην «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια», η μίσθωση περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ για ποικίλα είδη πτηνών και συγκεκριμένα: ανατίδες, αφρόπαπιες, βουτηχτάρια, γκρίζος ερωδιός, γλάροι, γλαρόνια, κορμοράνοι, κύκνοι, μεταναστευτικά της άνοιξης, πελαργοί, πουλιά στην άκρη του δρόμου, πρασινοκέφαλη πάπια, φαλαρίδες και χαλκόκοτες.
Για το πουλάκι τσίου, τίποτε;
Κυριαρχεί εν Ελλάδι το διαδίκτυο. Η online ανάγνωση ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφημερίδες, περιοδικά από το 84,9% των Ελλήνων χρηστών είναι στην κορυφή της λίστας των διαδικτυακών δραστηριοτήτων που παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ για το 2014, καταγράφοντας αύξηση 10% σε σχέση με το 2013. Σύμφωνα με την «Έρευνα χρήσης τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας» της ΕΛΣΤΑΤ, η αναζήτηση πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες είναι η δεύτερη περισσότερο πραγματοποιούμενη δραστηριότητα από το 82,3% των χρηστών, καταγράφοντας μικρή μείωση 1% σε σχέση με το 2013. Της ανάγνωσης online ειδήσεων και της αναζήτησης προϊόντων έπονται η αποστολή ή λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων(79,8%),η συμμετοχή σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Twitter κλπ. (64,3%), παιχνίδια, εικόνες, ταινίες, μουσική (52%) και web ραδιόφωνο ή τηλεόραση (51,6%).
267 χιλιάρικα για τη Φλέσσα. παραλλαγή του «Ομιλείται ελληνικά» και αναμένεται να βγει στον αέρα στις αρχές του 2015. Πόσο κοστίζει; Τα 24 τα επεισόδια φτάνουν τα 11.122 ευρώ έκαστο (συνολικά 267.000 ευρώ).
Μόνο;
Είναι η Πετρούλα και μόλις άρχισε. Τελευταία την είχαμε χάσει την Πετρούλα Κωστίδου ωστόσο είναι έτοιμη να... επανακάμψει. Η σέξι παρουσιάστριαέχει δεχθεί πρόταση από μεγάλο κανάλι για να κάνει τη δική της εκπομπή, την οποία και αποδέχτηκε.
Πτώχευσε κι επισήμως. Τέλος και τυπικά το πρώην ραδιόφωνο των εκδόσεων Λυμπέρη VFM 88,.3 καθώς πτώχευσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Ραδιοφωνικός Σταθμός VFM 88,3 A.E.». O VFM 88,3 εδώ και καιρό έχει εξαφανιστεί από τον ραδιοφωνικό χάρτη, όντας εννέα μήνες κλειστός και δύο χρόνια χωρίς να εκπέμπει πρόγραμμα.
Βραβεύσεις από το Ίδρυμα Μπότση. Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης απένειμε τα Βραβεία Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση. Βραβεία δόθηκαν στους δημοσιογράφους Κατερίνα Αντωνοπούλου (ΑΝΤ1 για το τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που αφορούσε το δράμα των τριών εκατομμυρίων παιδιών του πολέμου στη Συρία), Δημήτρη Μιχαλέλη (για την αντικειμενική του αρθρογραφία στη «Real»), Μίνα Καραμήτρου (για την παρουσίαση των θεμάτων του αστυνομικού ρεπορτάζ στο MEGA) και Λάζαρο Χατζηνάκο, για την πολύχρονη πορεία του στη δημοσιογραφία και τη συνεισφορά του στην ΕΣΗΕΜ-Θ, ως σύμβουλος εκδόσεων και έργων ευρωπαϊκής ανάπτυξης). Τα βραβεία κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων, απονεμήθηκαν στους Λάμπρο Σταυρόπουλο («Βήμα της Κυριακής») και Όλγα Παναγιωτίδου (ANT1) ενώ ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης απένειμε τιμητική διάκριση στον δημοσιογράφο Πέτρο Μακρή για την πολύχρονη ευδόκιμη προσφορά του στη μαχόμενη δημοσιογραφία.
Τα βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ, απονεμήθηκαν στην Εύη Παπαδοσηφάκη (ΑΠΕ) και Χάρη Σαββίδη («Ημερησία»). Το βραβείο τοπικής αυτοδιοίκησης, με χορηγό τον δήμο Αθηναίων, απονεμήθηκε στη Ναντίν Χαρβαλιά (ΣΚΑΪ). Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια στην Αγγελική Νικολούλη για την τριαντάχρονη μάχιμη δημοσιογραφία και τη μεγάλη κοινωνική της συνεισφορά, εδώ και 19 χρόνια, μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή της «Φως στο Τούνελ» για την οποία έχει τιμηθεί έως σήμερα με 23 βραβεία, ενώ έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα στο αστυνομικό ρεπορτάζ στην Ελλάδα.
Η εικόνα της ΝΕΡΙΤ σε όλον τον κόσμο. Σε περισσότερους από 130 μεγάλους τηλεοπτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο έδωσε εικόνα η ΝΕΡΙΤ, η οποία κάλυψε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα την επίσκεψη του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου. Στο κέντρο Τύπου που στήθηκε ειδικά για την περίσταση στο Hilton της Κωνσταντινούπολης,240 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο – από τους οποίους οι 170 εκπροσώπησαν μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς - κάλυπταν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. Η ΝΕΡΙΤ κέρδισε το μεγάλο αυτό τηλεοπτικό στοίχημα με μια άρτια κάλυψη, αποσπώντας τα συγχαρητήρια μεγάλων τηλεοπτικών οργανισμών, όπως της RAI και της τηλεόρασης του Βατικανού. Πλήρης ήταν και η ενημέρωση των Ελλήνων τηλεθεατών από την ανταποκρίτρια της ΝΕΡΙΤ στην Κωνσταντινούπολη Αριάνα Φερεντίνου, η οποία μετέφερε μέσα από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης, όλα νεώτερα από τις συναντήσεις του Πάπα με εκκλησιαστικούς και πολιτικούς παράγοντες. Η οργάνωση της παραγωγής ήταν του Θοδωρή Καβαδά.
Σαν σήμερα. Το 1881 κυκλοφορεί το πρώτο φύλο της εφημερίδας «Los Angeles Times». Το 1791 κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «The Observer». Είναι η πρώτη κυριακάτικη εφημερίδα στον πλανήτη.
Ντε Νίρο. Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που φέρει την υπογραφή της ΗΒΟ κάνει πρεμιέρα αύριο, Παρασκευή 5/12 στις 17:15 από το Novacinema 1. Με τίτλο «Remembering The Artist: Robert De Niro, Sr.», το 40λεπτό ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκε αρχικά στο Sundance Film Festival, εξιστορεί τη ζωή και το έργο του πατέρα του διάσημου ηθοποιού Ρόμπερτ ντε Νίρο, ενός διάσημου ζωγράφου που φιλοτέχνησε τα περισσότερα έργα του τις δεκαετίες του 1950 και 1960, στη Νέα Υόρκη. Ο Ντε Νίρο ο πρεσβύτερος γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη και άρχισε να ζωγραφίζει από την ηλικία των 5, ενώ μεγάλωνε με έναν απαιτητικό πατέρα.
Διαβάζοντας το ημερολόγιο του πατέρα του, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ «Remembering The Artist: Robert De Niro, Sr.», ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκαλύπτει ότι ο Ντε Νίρο ο πρεσβύτερος είχε ανάγκη από αγάπη και ήταν σε ένα συνεχή αγώνα με τη σεξουαλικότητα του. Ο εξπρεσιονιστής ζωγράφος έζησε αρκετά χρόνια στη Γαλλία, ενώ συνέχιζε να ζωγραφίζει μέχρι και το θάνατο του από καρκίνο το 1993, ανήμερα των 71ων γενεθλίων του. Μέχρι και σήμερα, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο διατηρεί ανέπαφο το στούντιο του πατέρα του.

Nίκος Μποζιονέλος (e-mail: [email protected])

 

Τελευταία Νέα