«Derby», εμβόλιμες μεταδόσεις, debate και πρωτιά ALPHA!

Νίκος Μποζιονέλος
«Derby», εμβόλιμες μεταδόσεις, debate και πρωτιά ALPHA!

bet365

Γεύση από Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ απόψε στο «Derby» του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV. Οι εμβόλιμες μεταδόσεις του OTE TV από Premier, Coppa Italia και Copa del Rey, debate με Καϊλή και Σπυράκη, η νέα πρωτιά του ALPHA, οι... μεταγραφές του ΣΚΑΪ και η «στροφή» του ΔΟΛ.
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, πράξη πρώτη.... απόψε στις 22:30 και στην εκπομπή «Derby» του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV με τον Κώστα Χήτα. Μιλούν οι δημοσιογράφοι Νίκος Πετρουλάκης, Κώστας Ραπτόπουλος, Διονύσης Βερβελές, ο παλιός άσος του ΠΑΟΚ Αλέξης Αλεξίου, ο... ΠαπαΠΑΟΚ (πάτερ Χρήστος) αλλά και ο Λάζαρος Πολατιάν.
Αλεξανδρής. Απόψε στις 20:00 και στην εκπομπή «Πανιώνια Πορεία» στο nstv.gr/radiostring που σχολιάζει κάθε Δευτέρα την πανιώνια επικαιρότητα, καλεσμένος είναι ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ Βαγγέλης Αλεξανδρής.
Ο Ερνάντο Γκόμεζ «Στο Φιλέ». Ο Ερνάντο Γκόμεζ σκοράρει «Στο Φιλέ» αύριο, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 19:00 όντας καλεσμένος στα κανάλια Novasports 1 και Novasports 1 HD του Παντελή Λώλη. O άσος του ΠΑΚ από τη Βενεζουέλα Παντελή Λώλη, για τη μεγάλη νίκη - ανατροπή της ομάδας του επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, για το πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα της Volley League και που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Εμβόλιμες ματσάρες στην Premier League. Δεν έχει ευρωπαϊκά ματς μεσοβδόμαδα αλλά έχει πολλά άλλα. Μεταξύ των οποίων και Premier League. Αύριο, Τρίτη, από τον OTE TV μεταδίδονται στις 21:45 τα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Στόουκ (OTE Sport 1 σε περιγραφή Σωτήρη Κωσταβάρα), Λέστερ – Λίβερπουλ (OTE Sport 1 σε περιγραφή Αλέξη Σπυρόπουλου και Μπέρνλι – Νιουκάστλ (OTE Sport 4 σε περιγραφή Δημήτρη Τσακίρη). Και, την Τετάρτη επίσης στις 21:45 μεταδίδονται τα Τσέλσι – Τότεναμ (OTE Sport 1 σε περιγραφή Μιχάλη Τσόχου), Σάντερλαντ - Μάντσεστερ Σίτι (OTE Sport 2 σε περιγραφή Δημήτρη Τσακίρη) και Άρσεναλ – Σαουθάμπτον (OTE Sport 4 σε περιγραφή Τάσου Κολλίντζα).
Έξι live από το Coppa Italia. Για τον 4ο γύρο του Coppa Italia μεταδίδονται από τον OTE TV μεσοβδόμαδα έξι ματς: αύριο Τρίτη στις 17:00 το Λάτσιο – Βαρέζε (OTE Sport 1), στις 19:00 το Σασουόλο – Πεσκάρα (OTE Sport 5) και στις 22:00 Βερόνα – Περούτζια (OTE Sport 5). Την Τετάρτη στις 19:00 το Έμπολι – Τζένοα (OTE Sport 5) και στις 22:00 Ουντινέζε – Τσεζένα (OTE Sport 5) και, την Πέμπτη, στις 22:00 Σαμπντόρια – Μπρέσια ((OTE Sport 2). Τα ματς είναι νοκ άουτ.
Τηλεοπτικά ματς του Copa del Rey. Μεσοβδόμαδα έχει και τα πρώτα ματς για τη φάση των «32» του Copa del Rey. Αύριο στις 21:00 μεταδίδονται τα Αλαβές – Εσπανιόλ (OTE Sport 3) και στις 23:00 Βαγιαδολίδ – Έλτσε (OTE Sport 3), την Τετάρτη στις 21:00 το Ντεπορτίβο λα Κορούνια – Μάλαγα (OTE Sport 3) και στις 23:00 Ουέσκα – Μπαρτσελόνα (OTE Sport 3) και, την Πέμπτη, στις 21:00 Κάντιθ – Βιγιαρεάλ (OTE Sport 1) και Ράγιο Βαγιεκάνο – Βαλένθια (OTE Sport 1).
Χαμηλό… φυλλομετρικό. Η πορεία και για τα αθλητικά έντυπα στο πρώτο δεκάμηνο του 2014 ήταν κακή καθώς ο μέσος όρος κυκλοφορίας τους έπεσε κατά 16%, στα 44.757 φύλλα. Πρώτο είναι το «Φως», με 9.157 φύλλα, δεύτερη η «SportDay» με 7.332, τρίτη η «Goal News» με 6.733 και τέταρτη η «Live Sport» με 5.259.
Στην κορυφή ο ALPHA και τον Νοέμβριο. Δυναμική καταγράφεται και τον Νοέμβριο η πορεία του ALPHA, ο οποίος εδραίωσε την κυριαρχία του στον πίνακα τηλεθέασης.
Οι αποδόσεις του Alpha στο σύνολο ημέρας ήταν: στο κοινό 15-44 ποσοστό 17,6% και στο σύνολο κοινού 17,7%. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και τον Νοέμβριο τερμάτισε πρώτο, τόσο στο σύνολο κοινού όσο και στο κοινό 15-44 παραμένοντας η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών με μέσο όρο 22,3% Ακολούθησαν ΑΝΤ1 με 20,8%, MEGA με 17,1%, STAR με 11,7%, ΝΕΡΙΤ με 9,3% και ΣΚΑΪ με 8,2%. Στην 1η πρώτη ήταν και στο κοινό 15-44 με μέσο όρο 19,8%. Ακολούθησαν ΑΝΤ1 με 18,3%, MEGA με 12,7%, STAR με 9,9%, ΣΚΑΪ με 6,1% και ΝΕΡΙΤ με 3,8%.
Επιβεβαίωση. Από τις 25 Νοεμβρίου είχε αναφέρει η στήλη την εκπομπή που παίρνει ο Τάκης Χατζής στον ΣΚΑΪ και η επιβεβαίωση ήρθε με το σημερινό δελτίο Τύπου του καναλιού. Θα ονομάζεται «Ακραίως», κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα.
Μεταστροφή; Ως προσωπική του επιλογή είχε προτάξει την απόφασή του να παραιτηθεί, πρόσφατα, από τη βουλευτική έδρα της Νέας Δημοκρατίας ο Ανδρέας Ψυχάρης (και βαφτιστήρι του Ανδρέα Παπανδρέου) . Θρυλείται πάντως ότι της παραίτησης προηγήθηκε οικογενειακό συμβούλιο, όπου φυσικά ενημερώθηκε και ο πατέρας και επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης.
Και έκτοτε το «Βήμα» (του ΔΟΛ) ακολουθεί αίφνης επιθετική πολιτική κατά της ΝΔ. Τυχαίως.
Η ατάκα. «Αν μη τι άλλο, (ο κόσμος) ξέρει πως δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου» (Ελένη Μενεγάκη, στο περιοδικό «Γυναίκα».
Επί ματαίω…
Διάβασα (1). Στο followme.gr το άρθρο του Δημήτρη Δρίζου με θέμα γιατί ένας δημοσιογράφος θα ήταν ο ιδανικός σύντροφος.
Πες τα, χρυσόστομε.
Διάβασα (2). Ότι η Κατερίνα Καινούργιου, αφού είναι Ταύρος με ωροσκόπο Λέοντα και Σελήνη στην Παρθένο, κριτικάρει πολλές φορές τους άλλους με κάποια έπαρση που αντλεί από τον ωροσκόπο της.
Ας λέει ότι θέλει, αρκεί να μη σταματά να ανεβάζει φωτό...
Διάβασα (3). Στο zoornalistas για το επικοινωνιακό φιάσκο στην παρουσίαση της ανασκαφικής έρευνας στην Αμφίπολη. Γράψαμε από χθες κι εμείς...
Κάνει μεταγραφές ο Αλαφούζος. Ο Σάββας Πούμπουρας, αλλά και η Ευαγγελία Αραβανή, είναι τα δύο νέα πρόσωπα που πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ από τον Φεβρουάριο. Ο Πούμπουρας θα είναι ο παρουσιαστής μιας εβδομαδιαίας ταξιδιωτικής εκπομπής, πρόταση που είχε απορρίψει η Σοφία Αλιμπέρτη ενώ δεύτερη εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Σάββατο βράδυ με παρουσιάστρια τη σέξι Ευαγγελία Αραβανή. Θα είναι ένα γυναικείο μαγκαζίνο με θέματα ομορφιάς και ευεξίας.
Debate στα ερτζιανά με Καϊλή και Σπυράκη. Αύριο Τρίτη 2/12 στις 13:30 ο ΣΚΑΪ και το ραδιοφωνικό δίκτυο Euranet Plus πραγματοποιούν ένα 45λεπτο ντιμπέιτ, με θέμα «Διαφθορά στην Ε.Ε.: Σημερινή κατάσταση και μελλοντικές προκλήσεις». O Σταύρος Σαμουηλίδης θέτει τα ερωτήματά του σε τέσσερις Έλληνες ευρωβουλευτές απευθείας από Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος (GUE), η Μαρία Σπυράκη (EPP), η Εύα Καϊλή (S&D) και ο Μίλτος Κύρκος (S&D), απαντούν για τη διαφθορά στην ΕΕ. Μαζί τους ο Γιώργος Ντάσης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.
Τι απόδοση δίνει να παίξουμε το Ευάκι;
Retro. Ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης (με μαύρα γυαλιά στο κέντρο) στο Ηρώδειο, το 1978, σε διεθνές δημοσιογραφικό συνέδριο. Στην επάνω σειρά, πίσω του, ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος, η δημοσιογράφος Χαρά Κιοσσέ και ο (εκλιπών) δημοσιογράφος Ανδρέας Δεληγιάννης. Δίπλα του, αριστερά ο κοσμηματοπώλης Ηλίας Λαλαούνης και δεξιά ο Γιώργος Αϊδίνης, νομικός σύμβουλος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Κάτω, από αριστερά, η προσωπική γραμματεύς του στο Μέγαρο Ζωή Σπυρομίλιου, ο αείμνηστος διευθυντής των «Νέων» Λέων Καραπαναγιώτης και ο Σταύρος Ψυχάρης, εκδότης-διευθυντής του «Βήματος».
Σαν σήμερα. Το 1947 ο Σκρουτζ ΜακΝτακ εμφανίζεται για πρώτη φορά σε κόμικ. Ήταν δημιουργία του Καρλ Μπαρκς.
Η ιστορική φράση και πότε ειπώθηκε! Σαν σήμερα, 1 Δεκεμβρίου του 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης είπε τη φράση από τη βήμα της Βουλής «Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Η φράση αποτελεί μια ιστορική αναφορά που πιστώνεται στον τότε πρωθυπουργό, ο Τρικούπης λέγεται πως χρησιμοποίησε τη φράση σε ομιλία του αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του κράτους.
Ωστόσο, αν και θεωρείται πως η φράση λέχθηκε από το βήμα της Βουλής, αμφισβητείται πως χρησιμοποιήθηκε από τον Τρικούπη στην ομιλία του, καθώς από τα πρακτικά της Βουλής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο αλλά από μαρτυρίες (όπως η αυτή του Ανδρέα Συγγρού στα «Απομνημονεύματά» του). Στη πραγματικότητα η φράση λέχθηκε από τον Τρικούπη όχι όμως απευθυνόμενος προς το Σώμα της Βουλής ως επίσημη διακήρυξη, αλλά «εν τη ρύμη του λόγου» για τις στις αναγκαίες προς τους δανειστές διαπραγματεύσεις, που πίεζαν απροκάλυπτα τον οικονομικό έλεγχο της Ελλάδας.
Σας θυμίζει κάτι;
Photomedia. Σία Κοσιώνη και Παύλος Τσίμας... ανακρίνουν απόψε (22:15) τον Αλέξη Τσίπρα για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Nίκος Μποζιονέλος (e-mail: [email protected])

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα